Moderne Badkamer

Moderne Badkamer

Reading Time: 5 minutes

De badkamer is een van de belangrijkste plekken in een woning. We spenderen er veel tijd om ons te wassen, tanden te poetsen, op te maken. Een moderne badkamer is een oase van helderheid en rust door het minimalistische en strakke karakter. Bij een moderne badkamer hoort afgelijnd meubilair en strak, wit sanitair.

Sommige mensen vinden een moderne badkamer koel en kil, maar met verlichting, accessoires en warme kleuren zal dit niet het geval zijn. Daarnaast zijn deze moderne badkamers hygiënisch. Alle spullen krijgen een plaatsje waardoor de badkamer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

In dit artikel vertellen we je de kenmerken van een moderne badkamer aan de hand van tips en ideeën ter inspiratie.

Moderne badkamervloer

Zoals wij al in eerdere artikelen hebben aangeven zijn tegels vaak erg bepalend voor de stijl van jouw badkamer. Als je dus tegels op je badkamervloer wilt is het van belang dat je kiest voor moderne badkamertegels.

Betonlook badkamervloer

Dit betekend dat je ervoor zorgt dat je de badkamer strak houdt, vaak worden hiervoor tegels van een groot formaat gebruikt. Wanneer je muren een neutrale uitstraling hebben, kun je kiezen voor een wat drukkere vloertegel. Ook andersom is dit mogelijk. Vaak wordt gekozen voor een betonlook badkamer. Deze kun je creëren door te kiezen voor een betonvloer of gietvloer. Al deze vloerbedekkingen hebben hun eigen voor en nadelen.

Let op! Beton is van nature niet waterdicht dus je moet hem goed laten bewerken

Kleur in de moderne badkamer

Een moderne badkamer oogt erg ruimtelijk en dit creëer je door lichte kleuren te gebruiken. Met witte muren oogt je badkamer ruimer dan wanneer je voor een zwarte muur kiest. Hou er wel rekening mee dat waarschijnlijk je sanitair ook wit is. Ook is grijs een kleur die goed past bij het interieur van de moderne badkamer. Daarnaast kun is het kiezen voor warme kleur tinten zoals een beige achtige kleur, deze voegen wat meer sfeer toe aan de ruimte. Zo voorkom je dat jouw badkamer kil kan lijken. Om naast wit en grijs wat meer kleur te creëren, kun je kiezen voor natuurlijke materialen zoals natuursteen of hout, zoals een wastafel. Ook gekleurde badkameraccessoires doen het goed in de moderne ruimte.

Lichte kleur in moderne badkamer

Moderne badkamermeubels

Zoals eerder benoemt wordt de moderne badkamer gekenmerkt door zijn minimalistische design. Een onderdeel hiervan is dat zo veel mogelijk producten opgeborgen en daardoor niet zichtbaar zijn. Kies daarom voor een mooi eenvoudig badkamermeubel met voldoende opbergruimte. Kies waar nodig voor meerdere meubels, zorg er wel voor dat deze in de zelfde kleur/stijl zijn. De badkamermeubels in een moderne badkamer hebben vaak geen grepen of knoppen.

Lichte moderne badkamermeubel

Heb je al een badkamermeubel dat nog goed is en je graag wilt bewaren, maar is deze niet modern? Dan kun je er voor kiezen om de grepen en of knoppen er vanaf te halen, hierdoor oogt het meubel gelijk een stukje strakker. Ook kun je overwegen het een likje verf te geven mocht je de kleur toch niet zo goed vinden passen in je nieuwe badkamer.

Heb je een kleine badkamer is het slim om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Kies dan voor een badkamermeubel die op maat gemaakt wordt en je kunt aanpassen naar je eigen smaak. Door dit te doen voorkom je dat de meubels er te groot uitzien. Als je meubels te groot lijken, creëert dit bij veel mensen een vol gevoel, wat weer niet past bij de stijl van een moderne badkamer.

Ook wordt er veel gebruik gemaakt van badkamer decoratie in een moderne badkamer. Hierbij kun je denken aan kleine planten, bakjes en posters.

Inloopdouche

Misschien wel het kenmerk waar iedereen aan denkt bij een moderne badkamer is de inloopdouche. Het lijkt wel alsof elke moderne badkamer komt met inloopdouche. Bij een inloop douche wordt de vloer niet onderbroken en krijg je automatisch een ruimtelijk gevoel. Een inloopdouche past ook perfect in een modern interieur door de strakke vormgeving en het gebruik van glas. Veel mensen kiezen voor een glaswand ter afscheiding van hun inloopdouche.

Inloopdouche met glaswand

Ook kun je kiezen voor een muur(tje), hou er wel rekening meer dat als je hiervoor kiest je het open plan van je badkamer wel opbreekt.

Qua soort douche is er een duidelijke trend gaande bij deze stijl. Namelijk de inbouw regendouche. Deze douche is erg geliefd omdat er nauwelijks onderdelen van de douche zichtbaar zijn behalve de kop en de kraan. Dit past naadloos in het minimalistische design.

Vrijstaand bad

Ook een vrijstaand bad is een must voor in de moderne badkamer. Een vrijstaand bad heeft de ideale eigenschap dat het overal in de badkamer kan worden geplaatst. Doordat het bad op de vloer wordt geplaats in plaats van erin, zorg je ervoor net zoals bij de inloopdouche dat de vloer gewoon doorloopt. Bij een kleine badkamer was het uitgesloten dat je een vrijstaand bad nam. Tegenwoordig ligt dit anders, door de veel vraag naar dit type bad worden ze in steeds meer maten gemaakt. Zo kun je tegenwoordig makkelijker een klein vrijstaand bad vinden, je moet nog wel even zoeken tot je de juiste vindt, maar ze zijn er wel! Wil je jouw bad zo modern mogelijk houden kies dan voor speciale, moderne kranen. Hierbij kun je denken aan vrijstaande hoge kranen of waterval kranen.

Vrijstaand bad op gietvloer

Moderne badkamer: voordelen

  • Moderne badkamers zijn hygiënisch. Alle spullen hebben een eigen plek en zijn veelal netjes opgeborgen in de meubels.
  • Een inloopdouche is praktisch voor jong en oud. Ook kun je met een inloopdouche veel kanten op qua afmetingen.
  • Een moderne badkamer benut de ruimte optimaal en doet kleine badkamers groter lijken.
  • De voordelen van een vrijstaand bad hebben voornamelijk te maken met de uitstraling: het is gewoon mooi en het creëert ruimte in jouw badkamer. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken, doordat er geen voegen zijn en je rondom het bad kunt lopen.

Al met al kun je veel kanten op met het creëren van een moderne badkamer. Wij hebben de belangrijkste kenmerken genoemd, maar het is zeker niet nodig om alles aan jouw kamer toe te voegen. 1 of 2 van deze kenmerken komen al een heel eind voor het creëren van een moderne badkamer.

Ben jij van plan om een moderne badkamer te creëren of vind je dat we een belangrijk kenmerk zijn vergeten? Laat het ons dan zeker weten in een reactie!

Dit vind je misschien ook interessant:

Alles wat je moet weten over een regendouche

4 keer de nieuwste badkamertrends

Hoe kies je badkamermeubels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.