Woordenlijst

Reading Time: 4 minutes

Vind hier de Woordenlijst met definities van de woorden die veelvuldig gebruik worden op onze website.

Superbath woordenlijst
 
3 Gats Wastafelkraan De 3 Gats Wastafelkraan bestaat uit twee afzonderlijke grepen. De rechter greep is voor koud water daarentegen is de linker greep voor warm water.
Bad Douche Combinatie De Douche Bad Combinatie is, zoals de naam al doet vermoeden een bad dat je ook kan gebruiken als een douche. Over het algemeen heeft het de vorm van een bad met een glazen wand dat het water tegen houdt. Hierdoor zijn Douchebaden geschikt voor kleine badkamers.
Bad Op Pootjes Een Bad op Pootjes geeft eigenlijk al de precieze beschrijving. Het is een badkuip die staat op pootjes en vrijstaand in de badkamer kan worden neergezet. Door de pootjes geeft het een andere uitstraling dan een normaal vrijstaand bad!
Bad Stop Een Bad Stop is een element  waardoor het water niet wegloopt in een douche of bad.
Badombouw De Badombouw wordt gebruikt om de buitenkant van het bad te bekleden.
Badwand Een badwand wordt gebruikt voor douchebaden. Het is vaak gemaakt van glas en houdt zo  het water tegen en een bad mooi af te werken.
Bedieningspaneel Een bedieningspaneel is een mechanisme wat ervoor zorgt dat het water in de toilet wordt doorgespoeld. Dit doe je door het bedieningspaneel in te drukken.
Douche WC Een Douche WC heeft extra functies, zoals zelf-ruiniging, luchtstromen, waterstromen, stoelverwarming etc.
Douchearm Een Douchearm wordt gebruikt om een douchekop aan vast te bevestigen. Het kan aan de wand worden gemonteerd of aan een douchestang.
Douchebak Een Douchebak wordt gebruikt om het water op te vangen en af te voeren. De douchebak kan op de badkamervloer worden geïnstalleerd. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals in de vorm van een vierkant, rechthoek, of kwartrond.
Douchekophouder In de Douchekophouder kan de douchekop geplaatst worden zodat je jouw handen vrij houdt tijdens het douchen.
Douchestang Een Douchestang is een verticale stang dat deel uitmaakt van de douche. De douchekop is aan de douchestang bevestigd en deze kan je op verschillende hoogtes instellen.
Groot Bad Een Groot Bad is geschikt voor twee personen. Het is praktisch en het comfortabele karakter maakt dit bad zeer ruim. Je kan het individeel gebruiken, maar je kan ook met twee personen erin gaan. Dit model is verkrijgbaar is verschillende uitvoeringen.
Hangend Toilet Het Hangend Toilet is niet aan de grond bevestigd, maar aan een wand. Door middel van een inbouwreservoir achter de muur wordt een hangtoilet op zijn plaats gehouden. Dit bespaart ruimte en geeft de badkamer een moderne look.
Hoekbad Een Hoekbad is een erg functioneel bad. Het kan op verschillende manieren worden gebruikt, asymmetrisch, voor twee personen en als bubbelbad. Het belangrijkste kenmerk is, zoals de naam al zegt, dat het in een hoek van je badkamer kan worden geïnstalleerd. Hierdoor neemt het minder ruimte in en kan je jouw badkamerruimte maximaal gebruiken.
Inbouwreservoir Een Inbouwreservoir is een frame die ervoor zorgt dat een toilet kan hangen. Het is geschikt voor de inbouw in scheidingswanden en voorwandinstallaties.
Omkeerventiel Een Omkeerventiel is een onderdeel waarmee je de richting van het water kan wijzigen. Je kan bijvoorbeeld omschakelen van de douchekop naar de handdouche.
Perlator Een Perlator is een onderdeel wat aan het uiteinde van de kraan wordt geplaatst. Het bespaart water door het injecteren van kleine luchtbelletjes, zonder dat je het merkt. Hierdoor krijg je meer volume zonder meer water te gebruiken en voelt het water zachter aan.
Regendouche Een Regendouche is een systeem dat bestaat uit verschillende elementen. Een extra grote douchekop, een handdouche en een thermostaatkraan.
Rozet Een Rozet is een reserveonderdeel dat twee functies heeft: de koppeling tussen een muur en een ingebouwd sanitairmeubel en het zorgt voor een mooiere afwerking. Een rozet kan allerlei vormen hebben (rond, vierkant, rechthoekig).
Sanibroyeur Een Sanibroyeur is een apparaat dat is aangesloten op het toilet, de wastafel, de douche of het bidet. Het maakt het mogelijk om afval kleiner te maken en zo af te voeren. Het is een zeer milieu-vriendelijke oplossing omdat er geen tot weining water wordt gebruikt hiermee.
Sifon Een Sifon is een apparaat dat tussen sanitair en de afvoerpijp wordt geplaatst. Het voorkomt dat geuren vrijkomen dankzij de aanwezigheid van schoon water in een deel van de leiding. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor een wastafel.
Staand Toilet Het Staand Toilet heeft een zuil en wordt zoals je aan de naam al kan zien op de grond geplaatst in tegenstelling tot hangende toiletten.
Stortdouche Een Stortdouche kan worden geïnstalleerd in de muur of aan het plafond. Er zijn verschillende soorten, bijvoorbeeld ingbouwd in het plafond, vierkant of een ronde stortdouche.
Thermostaatkraan De Thermostaatkraan is geschikt voor een bad of douche. Aan de ene kant kan je de temperatuur bepalen en aan de andere kant de waterhoeveelheid. Je kunt de thermostaatkraan aansluiten op een douchekop door middel van een doucheslang om zo ook te kunnen genieten van een douche.
Vrijstaand bad Een Vrijstaand Bad is een bad die zonder steun van de wand in de badkamer staat. Het kan op elke gewenste plek in de badkamer worden geplaatst, waardoor je veel keuze hebt. Dit type bad is over het algemeen groter dan een standaard bad.
Wastafelkraan De Wastafelkraan is een kraan met een enkele hendel om de watertemperatuur en de hoeveelheid te regelen.
Whirlpool De Whirlpool (ook wel bubbelbad genoemd) lijkt op een standaard ligbad, maar is uitgerust met water- en luchtstralen. Zo kan je je in het bad wassen en ondertussen laten masseren.

Hopelijk heeft deze woordenlijstje kunnen helpen om iets te verduidelijken.