Douche schuifdeur: De perfecte douchedeur

Douche schuifdeur: De perfecte douchedeur

Reading Time: 3 minutes

De keuze van soort het soort douchedeur is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn veel verschillende soorten, zo kun je gaan voor een draaideur, vouwdeur of een schuifdeur. Vaak word er gekozen tussen een draaideur of schuifdeur. De keuze hangt nauw samen met de opstelling van jouw douche. In dit artikel vertellen we je wat meer over een douche schuifdeur

Wat is een douche schuifdeur

Vooral als je weinig ruimte in de badkamer hebt, dan zijn douche schuifdeuren een goede keuze.

Een douche met een schuifdeur heeft een douchedeur die niet opendraait, maar over een rails open en dicht wordt geschoven. Het grote voordeel daarvan is dat deze geen loopruimte in beslag zal nemen. Niet in de doucheruimte en niet in de rest van de badkamer. Een tweedelige schuifdeur is het standard model en bestaat uit een vast deel en een deel voor de deur, waarbij die laatste langs de vaste wand schuift. Een extra voordeel is dat deze douche er bovendien ook nog eens bijzonder strak uit ziet!

Kinedo douche schuifdeur

De schuifdeur van Kinedo is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een industriële stijllook-and-feel voor hun douchecabine. Bij deze schuifdeur verlies je geen ruimte, omdat je geen rekening hoeft te houden met de draaicirkel van de deur. De deur heeft een hoogte van 200 cm en is op allerlei manieren te plaatsen. Zo kun je kiezen tussen links of rechts montage. Ook kan hij zowel voor wandmontage of hoekmontage gebruikt worden. In het geval van de laatste heb je ook een douchewand nodig.

Er is keuze uit verschillende soorten schuifdeuren om jouw ideale douche vorm te geven. De tweedelige schuifdeur is het standaardmodel zoals we net hebben besproken. Daarnaast kun je gebruik maken van driedelige en zelfs vierdelige schuifdeuren. Deze varianten worden vooral gebruikt als de tweedelige modellen niet goed passen in de beschikbare ruimte.

Daarnaast kun je kiezen tussen helder glas of met (gedeeltelijk) mat glas, net als met een afwerking in chroom, RVS, wit, zilver of zwart . Zo kun je jouw doucheruimte volledig aan jouw wensen laten voldoen.

Let op: een douche met een schuifdeur is over het algemeen breder dan andere douches. Dus zorg voor voldoende ruimte in de breedte.

Alle voordelen van een schuifdeur in de douche:

  • Een draaideur of vouwdeur zwaait open en met meerdere gezinsleden kan dit soms lastig zijn
  • Bij een draaideur loopt het douchewater van de deur op je badkamervloer
  • Het voordeel van een schuifdeur is dat een schuifdeur de ruimte afsluit en de warmte en het water beter in de douche blijven.

Schuifbare Douchedeur schoonmaken

Iets wat vroegen als een nadeel van schuifdeuren gezien werd is dat kalk en vuilresten kunnen verzamelen, tussen de schuifpanelen. Hierdoor zouden de deuren niet gemakkelijk schoon zijn te houden. Tegenwoordig zijn de schuifdeuren voorzien van een systeem. Hierdoor is het mogelijk om de deur aan de onderzijde los te maken, waardoor de gehele deur gemakkelijk te bereiken is tijdens het schoonmaken.

douche schuifdeur

Daarnaast beschikken de meeste inmiddels over veiligheidsglas, deze zijn vaak voorzien van een coating waardoor ze in een mum van tijd kunnen worden schoongemaakt.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn schuifdeuren voor de douche een goede optie! Allerlei soorten douchedeuren , en nog veel en veel meer, vind je op onze website!

Laat je mening over dit artikel achter in de comments of stel een vraag! Wij horen graag van je

One thought on “Douche schuifdeur: De perfecte douchedeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.