Villeroy en Boch

Reading Time: 6 minutes

Al meer dan twee eeuwen combineert Villeroy & Boch traditie en moderniteit. Het merk is altijd in staat geweest zich aan te passen aan de smaak van de dag en bewijst daarmee zijn kwaliteit en authenticiteit. Villeroy & Boch is beroemd om zijn keramiek van hoge kwaliteit en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de wereld van de badkamer. Wij nemen u mee op een reis om hun geschiedenis en identiteit te ontdekken.

Villeroy en Boch logo

Kies Villeroy en Boch

Wat belangrijk is om weten, is dat kiezen voor Villeroy & Boch betekent kiezen voor kwaliteitsproducten. Het betekent ook dat u kiest voor producten met een moderne uitstraling en performante technologieën.

Zo zijn de toiletten van Villeroy en Boch altijd in ontwikkeling om tot een perfect model te komen. Zo beschikken de meeste toiletzittingen van Villeroy en Boch over de QuickRelease-technologie (de zitting kan gemakkelijk van het toilet worden gescheiden, voor een efficiënter schoonmaakproces) en de Soft Closing-technologie (de zitting sluit zachtjes om barsten in het keramiek te voorkomen). U kunt ook vertrouwen op de badkuipen en douchebakken van het merk, waarvan het keramische materiaal na verloop van tijd van superieure kwaliteit blijft. Als u graag ontspant, biedt het merk ook whirlpoolbaden met ultramoderne whirlpoolsystemen. U zult niet teleurgesteld zijn!

De topproducten van Villeroy & Boch

Welke Villeroy & Boch serie u ook kiest, uw badkamer krijgt een luxueuze en unieke stijl. De meubelseries bijvoorbeeld zijn ontworpen om een specifieke sfeer te creëren, daarom adviseren wij om al uw badkamermeubels uit dezelfde serie te kiezen. Daarna is er geen verplichting, de keuze is aan u!

Finion

Met de Finion-serie, ontworpen door ontwerper Patrick Frey, kunt u uw persoonlijke stijl tot uitdrukking brengen terwijl u geniet van een luxueuze en ontspannen sfeer. Finion producten hebben een strak design met goed gedefinieerde filigraan randen. Ze zijn uitgerust met talrijke technologieën en gemaakt van hoogwaardige materialen zoals TitanCeram.

Witte lavabo met een zwarte kraan in de muur

Een opgevoerde badkamer

Finion producten werken samen om een harmonieuze badkamer te creëren. Finion badkamers hebben een grote lichtinval, dankzij een groot aantal directe of indirecte lichtbronnen, waarvan de intensiteit met een afstandsbediening instelbaar is. Dit creëert een intieme en aangename sfeer. En om nog wat meer te ontspannen, kunt u genieten van een in de spiegel geïntegreerd geluidssysteem en een draadloos oplaadstation dat is opgenomen in een plank of kast, zodat u in alle rust naar muziek kunt luisteren. Dat is nog eens luxe!

Een unieke badkamer

Finion meubelen kunnen veranderen naar uw smaak dankzij de vele opties. De oppervlakken zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in 11 kleuren en houtfineer. U kunt uw ruimte ook vormgeven met de verschillende soorten hangplanken en indirecte verlichting die de lijnen van uw meubelen accentueren.

Hommage

Reis terug in de tijd met deze vintage serie van Villeroy & Boch, ontdek meer over deze serie op onze website!

badkamer met een wit toilet, houten kast villeroy en boch

Architectura

Een serie met originele vormen en een minimalistische uitstraling, Villeroy & Boch heeft niet geaarzeld om met deze serie een stap verder te gaan.

Rode muur met een zwevende houten wastafelkast en een witte wastafel en toilet villeroy en boch

Subway 2.0

Een serie met een minimalistisch design zoals de meeste Villeroy & Boch series, alles in een kwaliteitsmateriaal: zo zou men de Subway 2.0 serie kunnen omschrijven.

witte badkamer villeroy en boch

Nieuwste creatie van Villeroy en Boch: Subway 3.0

Villeroy & Boch heeft de beste eigenschappen van zijn bestseller, Subway 2.0, genomen en deze verbeterd tot een unieke en krachtige serie! De geavanceerde technologieën van deze serie maken waterbesparing mogelijk.

blauwe badkamer met witte wastafels en bad villeroy en boch

De opkomst van een keramiekgigant

De ontstaansgeschiedenis van Villeroy en Boch

In 1748 stichtte de uit Lotharingen afkomstige François Boch zijn keramiekbedrijf met zijn drie zonen. De onderneming wortelt al snel in Luxemburg en wordt de “Manufacture Impériale et Royale” van de Oostenrijkse koninklijke familie. In 1770 werd de serie “Vieux Luxembourg” een echt succes dat velen van ons vandaag nog kennen. De productie bereikte al snel pre-industriële hoeveelheden. Vanaf de 19e eeuw groeide het bedrijf en exporteerde het.

wit bord met blauwe tekeningen villeroy en boch

In dezelfde periode, in het begin van de jaren 1790, kocht de koopman Nicolas Villeroy een steengoedfabriek in Vaudrevange (Lotharingen). Hij was een vernieuwer in hart en nieren en haalde specialisten uit Frankrijk en Engeland in huis. Hij ontwikkelde zeer interessante technieken voor het bedrukken van keramiek.

Een veelbelovende unie

Aan het begin van de 19e eeuw hebben we te maken met twee bloeiende bedrijven met fabrieken in de buurt. De industriële revolutie kwam in een stroomversnelling, vooral in de regio, en de concurrentie was hevig. De twee keramisten besloten daarom te fuseren. Dit was het begin van het Villeroy & Boch avontuur.

In 1836 ontstond uit de fusie van de twee bedrijven de groep. Al snel verwierf het internationale bekendheid. De groep nam deel aan prestigieuze projecten zoals talrijke wereldtentoonstellingen, waaronder die van Parijs in 1878 en 1900. In 1890 versierde Villeroy & Boch een deel van de Dom van Keulen met een van zijn mozaïekvloeren met een oppervlakte van meer dan 1300 m2!

oude kerk

Helemaal aan het eind van de 19e eeuw waren de ontwikkelingen op het gebied van sanitair aanzienlijk en Villeroy & Boch begon met de massaproductie van badkuipen en sanitairproducten. Na de twee wereldoorlogen te hebben overleefd, die vooral in de regio Lotharingen zware materiële schade veroorzaakten, omarmde de groep de art-decotrend.

Zo past het zich aan aan de veranderende tijden en wordt internationaal, terwijl het de uitmuntendheid van zijn keramiek handhaaft. In de jaren 1970 begon Villeroy & Boch te exporteren naar de Verenigde Staten en Japan. Het bedrijf consolideerde zijn reputatie en bleef prestige en innovatie combineren.

Het evoluerende succesverhaal van Villeroy en Boch

Ook vandaag nog wordt de kwaliteit van de keramiek van Villeroy & Boch over de hele wereld erkend. Het bedrijf voert nog steeds prestigieuze projecten uit.

In 1975 lanceerde Villeroy & Boch een servies in samenwerking met de beroemde Duitse ontwerper Luigi Colani. Daarna, in 2016, was het “Bernadotte” servies te zien in de Amerikaanse film The Crime of the Orient Express, een bewerking van de gelijknamige roman, met een cast van wereldberoemde sterren. In 2018 viert de groep 270 jaar geschiedenis, prestige en traditie.

Een esthetische evolutie

Het bedrijf innoveert echter ook voortdurend en past zich aan de trends van de tijd aan. Sinds het einde van de 20e eeuw heeft het concern talrijke prijzen gewonnen voor onderzoek en innovatie. In 2005 ontving het bedrijf de Duitse prijs voor economische innovatie in de categorie “Kleine en middelgrote ondernemingen” voor het futuristische design van zijn NewWave-beker. Wat stijl en esthetiek betreft, integreert de groep de aspiraties van elk tijdperk. Met zijn assortiment Food Specials (Pasta Passion, BBQ Passion, Pizza Passion, enz.) past het zich bijvoorbeeld aan de huidige culinaire trends aan.

Burger op een bord op een houten tafel

Een enorme technologische vooruitgang

Ook op technologisch vlak is het bedrijf creatief en innovatief. In 2013 ontwikkelde het de Direct Flush toilettechnologie. Dit is een intelligente waterstroom voor een gezondere hygiëne.

direct flush technologie v&b

In 2015 onderging zijn traditionele keramiek een revolutie. Het bedrijf lanceerde zijn gamma TitanCeram. De samenstelling ervan maakt het mogelijk om een esthetiek te creëren die zowel verfijnd als robuust is. TitanCeram draagt bij aan de productie van zeer nauwkeurige wastafels met extreem dunne wanden en subtiel gevormde randen.

Een toekomstgerichte onderneming

Villeroy & Boch kijkt ook vooruit naar de toekomst en de uitdagingen van morgen. De groep begeeft zich nu al in het digitale tijdperk. Villeroy & Boch heeft onlangs het online ontwerpen van badkamers geïntroduceerd en geperfectioneerd. De groep integreert ook steeds meer de ecologische dimensie in haar productieprocessen. De warmtekrachtcentrale in Mettlach werkt op gas en voorziet in 90% van de elektriciteitsbehoefte. Voor het gieten van keramiek verkiest de onderneming nu het drukgietprocédé boven het batterijgietprocédé, dat veel minder energie-intensief is (het verbruik daalt met 90% in vergelijking met het traditionele procédé). Op die manier werkt Villeroy & Boch aan een vermindering van het CO2-verbruik en van het waterverbruik.

Tot zover dit artikel, maar we staan nog maar aan het begin van onze avonturen! We hopen uw vragen over Villeroy & Boch beantwoord te hebben. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ze ons te stellen in de comments, we horen graag van u!

  • wit toilet op een blauwe achtergrond