Hoe kies je Badkamermeubels?

Hoe kies je Badkamermeubels?

Reading Time: 3 minutes

Een belangrijke stap bij het ontwerpen van een badkamer is het meubilair! Het kiezen van badkamermeubels is niet gemakkelijk en gaat helaas vaak fout. Het is namelijk van belang dat je de juist maat meubels kiest, niemand zit te wachten op veel te grote meubels, of een bijna lege badkamer door te kleine meubels.  We geven je wat tips en advies zodat dit jou niet zal overkomen!

badkamermeubels finion | villeroy & Boch

De grote van je badkamer

Een belangrijk element om in gedachte te houden wanneer je badkamermeubilair kiest is de grote van jouw badkamer. Als je een kleine badkamer hebt, moet je oppassen dat je niet te grote meubels neemt! Doe je dit wel zal de badkamer een benauwend gevoel geven. We raden je daarom aan te kiezen voor een wasbak die op het meubel zelf staat, zo neemt de bak geen ruimte in beslag aan de binnenkant van het meubel.

Als je een grote badkamer hebt is de vraag niet aan de order, je kunt dan zo vrij mogelijk kiezen wat voor badkamermeubels je wilt. Wat vaak mooi staat in een grote badkamer zijn hoge kasten, deze zorgen er voor dat het optisch nog groter oogt.

Meten is weten!

Het klinkt waarschijnlijk erg voor de hand liggend, maar wij kunnen je verzekeren dat er genoeg mensen zijn die badkamermeubels bestellen zonder eerst te meten. Dit is niet erg praktisch en daarom moet je het willen voorkomen.

Neem dus rustig de tijd om alle maten op te nemen van zowel de badkamer als het meubilair dat je op het oog hebt. Hierbij is het maken van een plan geen overbodige luxe, schrijf alle maten duidelijk op, zo creëer je een duidelijk overzicht.

Opmeten van badkamer en badkamermeubels

Vergeet ook vooral niet om rekening te houden met de deuren op meubels, het zou zonde zijn als die constant ergens tegenaan slaan!

Open kast of gesloten kast?

Afhankelijk van het gebruik van de producten die je in de kasten wilt opbergen, zijn er twee mogelijkheden:

1.     Voor de producten die je dagelijks gebruikt: adviseren wij om een open kast te gebruiken. Je producten zullen immers veel gemakkelijker toegankelijk zijn en zullen niet stoffig worden omdat je ze dagelijks gebruikt en daarmee verplaatst.

2.    Voor de producten die je minder vaak gebruikt: raden wij aan om een gesloten kast te nemen. Als je producten de niet vaak gebruikt in een open kast zet, zullen ze snel stoffig en vuil worden.

Ook is het van belang om de kast met producten die je dagelijks gebruikt op de juiste hoogte te monteren (oog hoogte), zo kun je er makkelijk bij!

Badkamerset of niet?

Als het aankomt op badkamersets, zijn er voor-en nadelen. Het grote voordeel van dit type meubels is de prijs. Als je alles in één keer koopt, betaal je vaak minder dan wanneer je ze per stuk koopt. Hier zijn we wel genoodzaakt om te zeggen dat te goede deals vaak betekenen dat je inlevert op kwaliteit. Deze onderdelen zijn vaak gemaakt van materialen die minder lang mee gaan. Bovendien zal je, als je ooit een onderdeel wilt vervangen, vaak alles van de set moeten vervangen.

Badkamer meubel set | Allibert cambridge

Staand of hangende badkamermeubels

Voor kleinere badkamers is het meestal aan te raden om een hangkast te gebruiken. Zo houdt je de vloerruimte leeg en krijgt jouw badkamer een luchtige uitstraling.

Als je voor staand meubilair kiest, aarzel dan niet om ze aan de muur te bevestigen. Op die manier blijven ze stevig op hun plaats, dus geen zorgen dat ze omvallen.

Nu je alles weet, laten we je op zoek gaan naar het perfect badkamermeubels voor jou! Laat ons weten wat je besten vondsten zijn in een reactie.

Dit vind je misschien ook interessant:

Badkamerkasten: Welke soorten?

Opzetwastafel: 3 keer inspiratie

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.