Douche bad combinatie

Douche bad combinatie

Reading Time: 4 minutes

Wanneer je beperkte ruimte hebt in jouw badkamer maar wel een douche en een bad wilt. Dan kan een douche-bad combinatie een uitkomst en praktische optie zijn . Met deze optie kun je kiezen om lekker lang in het bad te zitten op een avond of een verkwikkende douche te nemen voor het werk in de ochtend. Met een douche bad combinatie krijg je het beste van de twee werelden. Overweeg je een douche bad combinatie te nemen maar weet je niet hoe je dit het beste kan doen? Wij proberen je te helpen door het geven van tips en meer informatie.

Wat is een douche bad?

Douche bad combinatie

Een gecombineerde douche-badkuip bestaat uit een douchekop die vaak op de bovenkant van een badkuip gemonteerd is. Door de jaren heen is dit wel wat veranderd, zo kun je ook een regendouche in het plafond boven je bad maken. Dankzij de populariteit van een douche bad combinatie zijn er talloze maten, vormen en stijlen die passen bij jouw unieke badkamerontwerp.

Wat zijn je opties?

Je kunt vrij eenvoudig bij je toekomstige badkamerrenovaties een douche aan een badkuip toevoegen. Het lastigste deel is het bad, je hebt hier veel verschillende keuzes, deze zullen we hier onder verder in detail bespreken. De drie belangrijkste stijlen van enkelvoudige bad douche combinatie zijn L-vormig, P-vormig, en een vrijstaand bad.

Welke douche ?

Zwarte regendouche boven bad

De keuze is aan jou als het gaat om de keuze voor de douche. We zien dat veel mensen gebruik maken van een douchestang met een afneembare handdouche, maar de laatste tijd zien we dat veel mensen een dubbele douchekop hebben. Ze monteren een regendouche aan het plafond, en hebben ook een stangdouche aan de muur, een beetje extra luxe. Ook wordt er meer gekozen voor andere kleuren douche of kraan, zo kun je kiezen voor geborsteld nikkel, goud of zwart. Allemaal voegen ze nog dat kleine beetje extra toe aan jouw badkamer.

Welk bad?

Een douche kan boven bijna elk bad worden geïnstalleerd. Dat gezegd hebbende, bepaalde vormen van baden zijn er beter geschikt voor. Een L-vormig of P-vormig bad zijn de beste vormen om een douche boven te plaatsen, een standaard rechthoekig bad zal ook werken. De l vormige en p-vormige baden zijn speciaal ontwikkeld voor een combinatie met een douche. Ze beschikken namelijk over een groter rond of vierkant uiteinde, dit is je douchebak als het ware.

Bad bestemd voor een douche combinatie

Als je niet genoeg ruimte hebt voor een van deze baden, kun je ook kiezen voor een hoekbad of zitbad met douche.

Als jouw badkamer ontwerp geïnspireerd is door een traditionele maar moderne look dan zal een vrijstaand bad met een geïntegreerde douche perfect passen. Bij een vrijstaand bad moet je er wel voor zorgen dat het water van de douche niet door jouw badkamer spuit, omdat je geen omringende muren hebt. Een optie om dit te voorkomen is een afgeronde rail boven het bad te installeren en een douche gordijn op te hangen dat lang genoeg is om in het bad te vallen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over water op de vloer van jouw badkamer.

Waar moet je op letten?

Ten eerste is het de moeite waard om een antislip mat in jouw bad te leggen als je gaat douchen. Net zoals een gestructureerde greep mat om aan het bad vast te plakken als je staat te douchen, omdat dit het risico op uitglijden vermindert. De l en p-vormige baden hebben vaak al een gestructureerd oppervlak aan de douchekant om dit doel te dienen.

Daarnaast moet je ook nadenken over de kraan. Wij adviseren je om twee verschillende kranen te kiezen: een badkraan om het bad te vullen en een douchekraan. Hierdoor kun je de twee makkelijk los van elkaar gebruiken.

Ook is het erg belangrijk om te voorkomen dat je badkamer blank staat elke keer als je gedoucht hebt. Dit kun je voorkomen op twee manieren;

  • Voor een moderne uitstraling kies je voor een glazen scherm. Je hebt de keuze tussen een vast scherm of een scherm met een aantal scharnieren en een rubberen afdichting aan de onderkant om ongewenste lekkages te voorkomen.
  • Als je stijl geïnspireerd is door de vintage look, dan is een douchegordijn hangend aan een rail een andere effectieve methode om te voorkomen dat het water overal heen gaat. Douchegordijnen bieden ook de mogelijkheid om wat creatiever te zijn, door de verschillende printjes die je kunt kiezen. Wij raden je aan een rail te kiezen die de doucheruimte opent; een gebogen of ovaalvormige rail zal dit doen en je meer ruimte geven tijdens het douchen in bad

Al met al is deze combinatie praktisch en een enorme ruimte bespaarder, een mooie aanvulling op jouw badkamer en kan worden ontworpen om in jouw (levens)stijl behoeften aan te passen. Wij zijn erg benieuwd wat jij van deze combinatie vind! Laat het vooral achter in een reactie!

Dit vind je misschien ook interessant:

Kleine badkamer groter laten lijken

Focus op: Victoria +Albert

Allibert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.