Kleine Badkamer Groter Laten Lijken

Kleine Badkamer Groter Laten Lijken

Reading Time: 3 minutes

Wie zegt dat je een kleine badkamer niet groter kan laten lijken?

Wanneer je badkamerbudget is gekrompen en je geen vierkante meters meer kunt toevoegen, kun je je badkamer nog steeds groter laten lijken. Er zijn verschillende manieren om je kleine badkamer groter te laten lijken, zelfs door een paar kleine aanpassingen, zoals het ophangen van een spiegel of het veranderen van verlichting.

Er zijn nog meer trucjes om jouw kleine badkamer groter te laten lijken. Daarom hebben wij ze voor jou op een rijtje gezet. Probeer ze uit!

Badkamer met lichte tinten, vrijstaand bad, spiegel, hangende wastafel, houten vloer en twee ramen

1. Kies lichte kleuren

Een van de belangrijkste trucjes is om een reeks lichte kleuren te gebruiken. Lichte tinten zorgen ervoor dat de ruimte er groter uitziet, omdat ze het licht reflecteren in plaats van absorberen. Je hoeft je badkamer niet volledig wit te schilderen; pasteltinten en neutrale kleuren voor de achtergrond zijn ook zeer geschikt. Daarom kun je een basis van neutrale tinten kiezen, die je kan combineren met complementaire kleuren.

Badkamerspiegel met slimme badkamerverlichting

2. Versterk de helderheid van de kamer

Het toevoegen van extra licht aan de badkamer zal meer ruimtelijkheid brengen, omdat je de resterende, donkere schaduwen verwijdert. De beste, maar niet de goedkoopste oplossing zou zijn om deze helderheid van buitenaf te halen met grotere ramen. Is dit alternatief echter niet mogelijk? Dan is extra kunstlicht, oftewel badkamerverlichting, een oplossing. Concentreer je daarbij op een bepaald deel van de ruimte.

Slimme opslagruimte ingebouwd, bad

3. Slimme opslag

Veel losse spullen in een kleine badkamer kunnen hoofdpijn veroorzaken. Daarom is het belangrijk om met meubels de beschikbare ruimte te optimaliseren. Daarbij kan je altijd, overal, en in elk type badkamer voor een muurnis kiezen.

Badkamerspiegel boven wastafelmeubel

4. Spiegels

Spiegels zijn een hele goede oplossing om je badkamer te vergroten. Door het licht te reflecteren, laten ze de ruimte er helderder, maar ook groter uitzien door een optische illusie. Het plaatsen van een grote spiegel achter de wastafel in de badkamer zou de illusie kunnen wekken dat de kamer dubbel zo groot wordt. Daarnaast kun je ook enkele spiegels tegenover de kant van de ramen plaatsen om ze het licht efficiënter te laten reflecteren.

Simpele hangende wastafel zonder meubels

5. Verander je meubelkeuze

Zelfs als het wastafelmeubel een goede opslagruimte is, heeft deze vaak de neiging om veel vloeroppervlak in te nemen. Vervang het huidige door een hangende wastafel te bevestigen. Dit zal veel vloerruimte vrijmaken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je jouw badkamerspullen elders kwijt kan.

Badkameraccessoires, zeepdispensers, toiletrolhouder

6. Verminder het aantal accessoires

Door veel accessoires toe te voegen, wordt de kamer vaak voller en wordt de toch al beperkte ruimte gevuld. Accessoires zijn leuk en geven comfort, maar probeer het aantal accessoires te minimaliseren en de rest op te bergen. Om een voorbeeld te geven: voeg slechts één grote zeepdispenser toe in plaats van meerdere.

Zoals je ziet, zijn er verschillende manieren om jouw kleine badkamer groter te laten lijken, zonder de hele ruimte te verbouwen. Nu weet je hoe je een kleine badkamer groter kan laten lijken. Daarom horen we graag van jou! Deel met ons jouw tips en trucjes in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.