Vintage Badkamer deel 2

Vintage Badkamer deel 2

Reading Time: 4 minutes

De vintage badkamer heeft zijn terugkeer gemaakt en is op dit moment naast een moderne badkamer de populairste stijl. Dit is omdat een retro badkamer zoals het ook wel genoemd wordt iets te bieden heeft dat geen enkele andere stijl echt goed kan. Namelijk een gevoel van rust, comfort en een vleugje nostalgie. Wil jij al een tijdje een retro stijl in je badkamer maar ontbreekt het je aan inspiratie? Wij helpen je een handje verder!

Hoe ziet een vintage badkamer eruit?

Een vintage badkamer wordt gekenmerkt door een vaak sierlijke stijl. Tegels en hout zijn simpele manieren om een retro gevoel te creëren. Wit geverfd hout zorgt voor een romantische, ouderwetse sfeer. Maar wat zijn nou echt kenmerken die deze stijl badkamer typeren? Hier zijn de drie belangrijkste:

  • Sierlijke, ronde vormen
  • Aandacht voor detail
  • Simpel, maar stijlvol

Nou is dit erg algemeen en dat moet ook, het creëren van deze stijl is namelijk niet zo ingewikkeld als mensen vaak denken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een jaren 90 badkamer maar ook een in de stijl van de jaren 30.

Een goede optie om de stijl te creëren is het gebruik van meubels en antieke accessoires. Denk aan vrijstaande wastafels of een vrijstaand bad met pootjes.

Klassieke vintage tegels

Roze tegels in badkamer

Een andere manier is door gebruik te maken van tegels, op de vloer of de wand. Wat je vaak ziet is een combinatie van tegels op de vloer en voor een deel op de muur, de rest van de muur word vervolgens straks gewit. Kies bijvoorbeeld voor metro tegels of moziek en houdt de muur vervolgens rustig voor een speels effect. In vintage badkamers kan je daarnaast prima gebruik maken van vrolijke pastelkleuren, zoals oud groen of roze.

Welke producten voor een vintage badkamer?

Elke badkamer heeft meubels en andere producten nodig. Ook hiermee kun je goed de sfeer creëren zonder de gehele badkamer te veranderen met tegels bijvoorbeeld. Hieronder vind je hoe je producten kunt gebruiken om de vintage sfeer in je badkamer te krijgen.

Vintage Bad

Heritage bathroom buckingham

Je kunt hier veel kanten mee op, maar vrijstaande modellen werken toch het best. Een vrijstaand bad wordt vaak gedacht als een uiterst modern product maar niets is minder waar, voeg kleur en pootjes toe en het bad behoudt zijn ouderwetse stijl.

Vintage Kranen

Gouden wastafel kraan

Of het nu voor jouw badkuip, douche of wastafel is, een retro kraan maakt altijd een grote indruk in een badkamer. Kies voor een goud, rosé goud of zilver model… Een ruime keuze aan mogelijkheden!

Vintage WC’s

Staand toilet met houten wc bril

Een staand toilet geeft al snel een retro look. Voeg daar een kleurtje aan toe of een houten wc bril en je toilet is helemaal af. Staande toiletten hebben het voordeel dat ze gemakkelijk te installeren en minder duur zijn dan gemiddeld!

De vintage douche

Vintage gouden kraan| Heritage bathrooms

Een van de onmisbare elementen van de badkamer is de douche! Om het een retro douche te creëren, kun je spelen met de douche kolom. Haal een douche kolom die net zoals de kranen een gouden, roze of zilverkleurige afwerking heeft.

Vintage Accessoires

Watten in glazen potten voor accessoires

Het combineren van opbergruimte en accessoires om van jouw badkamer een aangename plek te maken is een slimme keuze. Maak gebruikt van glazen potjes of rosé gouden handdoek ringen om op een subtiele manier de sfeer toe te voegen. Ontdek al onze accessoires in retro stijl hier!

Vintage Meubilair

Qua meubilair is hout een goede keuze en trendy. Je kunt echter ook kiezen voor wit, grijs of zwart. De afwerkingen zijn over het algemeen wat het charme geeft. Kijk daarom naar modellen en materialen die je mooi vindt en maak zo de keuze welke het beste bij jou past!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren en heb je wat ideeën voor jouw vintage badkamer! Neem zeker ook een kijkje bij onze vintage categorie. Heb je een vintage badkamer of ga je er een maken? Laat het ons weten in een reactie!

Dit vind je misshien ook interresant:

Jaren 30 badkamer

Focus op: Heritge Bathrooms

Focus op: Victoria + Albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.