Jaren 30 Badkamer

Jaren 30 Badkamer

Reading Time: 4 minutes

Iedereen heeft een eigen persoonlijke smaak en stijl in alles. Zo ook in badkamers. Er zijn liefhebbers voor moderne en strakke designs of liefhebbers voor een industriële badkamer. Aan de andere kant is er de jaren 30 badkamer die nog altijd veel sfeer brengt in veel huishoudens. Maar wat is nou typerend voor een badkamer jaren 30 stijl? En hoe creëer je deze? In dit artikel gaan wij jou daar meer over vertellen.

Jaren 30 badkamer, bidet, duoblok toilet, vrijstaande wastafel, vrijstaand bad

Jaren 30 stijl interieur

Je zult vast wel een idee hebben bij een jaren 30 badkamer op het gebied van interieur en kleur. De variaties zijn echter eindeloos, waardoor je het overzicht van de basis misschien verliest. Een typische jaren 30 badkamer is vaak een nostalgische badkamer met een vintage touch. De basis van de badkamer bestaat uit jaren 30 tegels in een ruitjespatroon. Dit zijn vaak zwarte en witte tegels, maar ook mintgroen is een populaire keuze. Naast het klassieke ruitjespatroon bestaat er nog veel meer diversiteit aan patronen, zoals op de afbeeldingen hieronder.

Wat ook niet kan missen zijn jaren 30 meubels, zoals een klassiek bad, een ouderwetse wastafel, een duoblok toilet én zelfs een bidet. Met de juiste decoratie tover jij jouw badkamer, groot of klein, om tot een jaren 30 badkamer.

1.
Bad op pootjes

Heritage Bathrooms bad op pootjes.

Een ligbad op pootjes is het meest typische jaren 30 meubel. De klassieke pootjes, samen met een vaak verassende kleur van het bad, zorgen voor een bijzondere aanblik. De ovalen vormen en afgeronde randen maken het een elegante badkuip op pootjes. Allibert is een merk dat deze baden nog altijd aanbiedt, met de hoogste kwaliteit die je gewend bent.

Heritage Bathrooms klassieke regendouche, stortdouche

De juiste badkraan kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Omdat men in de jaren 30 vaak in de badkuip douchte, was een badkraan met handdouche onmisbaar. Nog typerender voor een vintage stijl is echter een muurgemonteerde stortdouche boven het bad. Voeg je eigen touch eraan toe met een andere afwerking dan chroom, zoals goud of roségoud. Tenslotte maak je het af met een douchegordijn.

2.
Een vrijstaande wastafel

Villeroy en Boch Hommage vrijstaande wastafel

Een wastafel kenmerkend voor een jaren 30 stijl is een vrijstaande wastafel. Deze staat op één uiteenlopende voet of heeft soms twee poten aan de voorzijde. Vaak betreft dit een enkele wasbak. Er zijn echter ook enige vrijstaande wastafels met twee wasbekken. Merken als Villeroy en Boch en Victoria + Albert bieden dit soort wastafels veelvuldig aan. Het zal het volgende pronkstuk zijn in jouw nostalgische badkamer.

Villeroy en Boch Hommage wastafelmeubel wit

Zo’n vrijstaande wastafel neemt echt wat meer ruimte in beslag. Vanwege de zuil kun je geen wastafel onderkast installeren, waardoor je je badkamerspulletjes op een andere manier kwijt moet. In een kleine badkamer is dat niet ideaal. Wil je toch ook met een kleine badkamer genieten van een jaren 30 stijl? Overweeg dan een houten wastafelmeubel op pootjes met glazen deurtjes voor die klassieke stijl. Hierbij wordt de wasbak in de onderkast geplaatst.

3.
Het duoblok toilet

Jaren 30 toilet duoblok met zwarte wc bril

Een echt jaren 30 toilet is een duoblok toilet. Tegenwoordig kom je in veel huishoudens een net afgewerkte, hangende wc tegen, waardoor je een moderne look krijgt. Een duoblok heeft vaak een ouderwetse uitstraling, omdat de pot leunt op een voet en de strotbak niet wordt weggewerkt. Een houten toiletbril geeft een extra vintage touch. Het is daarom ideaal in jaren 30 badkamers. Bovendien zijn ze makkelijk te installeren.

4. Badkamerdecoratie jaren 30

Een nostalgische badkamer kun je makkelijk tot stand brengen door de bovengenoemde, essentiële meubels te installeren. Om meer comfort te brengen in jouw jaren 30 badkamer, bestaan er andere toepasselijke meubels, zoals Deze Gedy badkamer accessoires.

Bovendien kun je altijd met badkamer accessoires jouw eigen touch eraan geven, zoals een met een zeepbakje of toiletrolhouder.

Hopelijk kun je nu aan de slag om van jouw badkamer een jaren 30 badkamer te maken! Alle artikelen en nog veel meer vind je op onze website! Laat weten wat je van het artikel vond. Wij horen graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.