Nieuwe badkamer: 4 dingen om in gedachten te houden

Nieuwe badkamer: 4 dingen om in gedachten te houden

Reading Time: 3 minutes

Een nieuwe badkamer kiezen is niet altijd gemakkelijk, er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zijn er veel keuzes die je moet maken en is er een groot aanbod. In dit artikel helpen wij je graag door vier punten te bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe badkamer.

Tegels

Tegels zijn erg makkelijk te onderhouden, en komen in veel afmetingen, kleuren en zelf patronen. Er zijn twee verschillende soorten tegels, wandtegels en vloertegels. Hier zit een wezenlijk verschil tussen: een wandtegel is niet sterk genoeg om op de vloer te kunnen, andersom zou eventueel wel kunnen. Overleg dit wel met het bedrijf waar je de tegels koopt, zo ben je er zeker van dat het ook echt kan. Ook zijn niet alle tegels geschikt om nat te worden.

Betonlook tegels voor in de badkamer

Het soort tegels en de kleur hebben een groot effect op de look van je nieuwe badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen kleine mozaïek tegels voor een landelijke look of kies je voor betonlook tegels, ideaal als je helemaal fan bent van de industriële look.

Tegels kun je op verschillende manieren laten leggen. Door te spelen met het leggen van tegels kan je nieuwe badkamer een hele andere uitstraling krijgen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor visgraat creëer je een chique uitstraling. Recht leggen geeft je een moderne maar rustige look, ook kun je kiezen voor een combinatie voor een tof effect.

Kleur

De kleuren in jouw badkamer bepalen voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Een donkere badkamer zorgt voor een andere uitstraling dan een lichte kamer. Kleuren kunnen er zelfs voor zorgen dat je badkamer groter lijkt dan hij daadwerkelijk is, dit is ideaal voor een kleine kamer. Als je dit wilt bereiken, kies dan voor lichte kleuren. Warme kleuren zorgen voor een sfeervolle en gezellige look. Ook kun je volop combineren; kies bijvoorbeeld voor wit en een kleur of betonlook met zwart-witte elementen. Er is genoeg keuze, aarzel dan ook niet om van alles te proberen door middel van schetsen. Uiteindelijk is het belangrijk dat je kiest voor een kleur waar je gelukkig van wordt.

licht blauwe/ groene kleur in de badkamer

Opberg ruimte

Klinkt gek maar opberg ruimte word nog weleens vergeten. Het is natuurlijk jammer als je al jouw badkamerproducten niet kwijt kan. Hoe meer losse spullen, hoe rommeliger je badkamer oogt.  Kies bijvoorbeeld voor een stylish manier van opbergen in de douche zelf. Er is immers niks zo vervelend als de rondslingerende shampooflessen. Ook heb je ruimte nodig voor handdoeken en voorraad, berg dit op achter kastdeuren of in open kasten.  Met een beetje creativiteit en uitproberen zie je al snel aan alle wanden en hoeken slimme opberg mogelijkheden. Heeft je badkamer hoge muren? Dan is het een idee om lange kasten te gebruiken of kasten op een hogere plek te plaatsen.

Maak een ontwerp

maak een ontwerp van je badkamer

Als laatste is het belangrijk om alles samen te voegen om zo jouw ideale nieuwe badkamer te creëren. Het is belangrijk om een ontwerp te maken van jouw badkamer. Denk hierbij na over de inrichting die je belangrijk vindt. Denk ook aan wat je mooi vindt in je badkamer en wat volgens jou echt niet mag ontbreken, schrijf dit zo nodig ergens op; dan kun je het later terug vinden.

Stel jezelf vragen zoals: hoeveel personen gebruiken de badkamer? Dit kan van invloed zijn op de grootte van je wastafelmeubel. Hou bij het ontwerpen rekening met de toekomst, zo zorg ervoor dat de ruimte ook in de toekomst functioneel is.

Het belangrijkste is dat je uitgaat van en je nieuwe badkamer kiest op basis van jouw persoonlijke smaak. Wat kan in jouw nieuwe badkamer niet ontbreken? Laat het weten in een reactie!

Dit vind je misschien ook interessant:

Badkamerkasten: Welke soorten?

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken?

Wat kost een nieuwe badkamer?

One thought on “Nieuwe badkamer: 4 dingen om in gedachten te houden

  1. Opbergruimte in de badkamer vonden wij ook erg belangrijk. Het is daarnaast ook gemakkelijk wanneer je alle toiletspullen op een plek hebt liggen. Toen we onze badkamer gingen renoveren hebben we ook een grotere wastafel met ruimte eronder genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.