Zwarte badkamer: de nieuwe trend

Zwarte badkamer: de nieuwe trend

Reading Time: 3 minutes

Elk jaar verschijnen er nieuwe trend op het gebied van badkamers. Sinds enige tijd zien we steeds meer badkamers met zwarte muren en vloeren, zwarte meubels, zwarte accessoires en nog veel meer. We legen uit waarom deze zwarte badkamer trend overal opduikt en hoe je mee kan doen als je altijd al van een zwarte badkamer hebt gedroomd.

Zwarte muren en/of vloeren

Als we het over badkamerwanden of –vloeren hebben, wordt er vaak als eerste gedacht aan tegels. Zwarte tegels kunnen worden gebruikt om lichtere accessoires te accentueren. Zo krijgt jouw kamer een heel andere stijl, terwijl hij toch vooral in meer klassieke tinten blijft. Wat tinten betreft, denk je misschien dat je beperkt bent als je voor een zwarte badkamer kiest: niet is minder waar! Zwart mag dan wel een kleur zijn die minder variaties biedt dan andere, er zijn veel mogelijkheden. Een tegel met een vleugje rood of witte strepen, bijvoorbeeld.

Zwarte badkamer tegels

Als je niet van de tegels bent, is er ook zwart behang verkrijgbaar. Veel mensen denken dat behang in de badkamer niet het beste idee is, maar dat hang vooral af van de luchtvochtigheid. Als je badkamer erg vochtig is, raden wij je aan geen behang te kiezen. Is de ruimte goed geventileerd en daardoor minder vocht vasthoud, is behang geen probleem meer. Je kunt zelfs half/half kiezen, zwarte verf (of een andere kleur) met tegels, als je geen behang wilt.

Wees voorzichtig met zwarte tegels! Water en stof laten immers na verloop van tijd sporen na en dit kan jouw mooie zwarte badkamer als snel in een nachtmerrie veranderen.

Zwart badkamermeubel

Ja zeker, maar genoeg is genoeg! Het idee is om evenwicht te vinden. Een zwart meubelstuk is altijd erg chic in een ruimte, maar te veel zwart veranderd dit. In feite zijn vingerafdrukken of andere vlekken makkelijker te zien op zwarte meubels. Hier is een oplossing voor, je kunt zogeheten vingerafdrukvrije meubels kopen.

Avento dubbele wastafel met onderkast Crystal Black

Zwarte kraan

Als je een vleugje zwart wilt, maar niet de hele badkamer, zal je zeker eens moeten kijken naar een zwarte kraan. Over het algemeen kun je kiezen tussen mat of glanzend. Mat is dit jaar erg in de mode, net als zwart in het algemeen. Visueel zijn de kranen inderdaad zeer esthetisch. Ze zijn geliefd omdat ze in vele stijlen passen. Ze bieden een uniek accent dat iets luxueuzer is dan een ‘’eenvoudige’’ zilveren kraan. Combineer met marmer en je bent trotse eigenaar van een prachtige badkamer!

zwarte kraan met wasbak

Een zwart-witte badkamer

Zwart met witte badkamer

Deze combinatie bestaat al vele jaren, en met de komst van de zwarte kraan is het einde nog lang niet in zicht. Hiermee kun je een meer ‘chique’ sfeer in jouw badkamer creëren. Als je een vintage badkamer wilt, raden wij zwart-witte tegels aan. Perfect voor de vintage sfeer! Ook hier moet je evenwicht zien te vinden om een te donkere of te lichte badkamer te vermijden.

Heb jij gekozen voor een zwarte badkamer of zwart in je badkamer? Laat het ons weten!

Dit vind je misschien ook interessant:

Badkamer schoonmaken: onze tips

Badkamer decoratie: onze tips

Jaren 30 badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.