Wat Kost een Nieuwe Badkamer?

Wat Kost een Nieuwe Badkamer?

Reading Time: 4 minutes

De weg naar jouw droombadkamer is niet eenvoudig. Het kiezen van de juiste wastafel, toilet, bad en/of douche en waterkranen kost veel tijd en is vaak prijziger dan we denken. Want wat kost een nieuwe badkamer eigenlijk? Daar gaan wij in dit artikel antwoord op geven, zodat jij jouw budget kunt samenstellen voor jouw droombadkamer.

Om te beginnen willen we benadrukken dat we het hebben over gemiddelde kosten. We stellen dus liever de vraag “wat kost een nieuwe badkamer gemiddeld?” De gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer die wij hier noemen kunnen in jouw geval hoger of lager uitvallen, afhankelijk van verschillende factoren die wij hierna zullen uitleggen.

Om je gelijk van een aantal getallen te voorzien, maken we onderscheid tussen luxe en standaard badkamer renovatie. In eerste geval zul je aan een budget van meer dan €7500 moeten denken. In het tweede geval kunnen de badkamer renovatie kosten variëren tussen de €3000 en €6000.

wat kost een nieuwe badkamer? badkamer met bad, tegels, wastafel.

1. DIY of professionele installatie

Wil je zelf de badkamer verbouwen of laat je dit doen door een professional? Wanneer je het zelf doet zullen de kosten lager uitvallen, maar ben je misschien meer tijd kwijt. In het tweede geval stellen we de vraag “wat kost een nieuwe badkamer inclusief montage?” Dit bedrag hangt echter af van wat je wilt verbouwen en waar je een installateur dus allemaal voor nodig hebt. Desalniettemin zal de kwaliteit beter zijn.

2. Elektriciteit

Natuurlijk hangen de nieuwe badkamer kosten af van andere factoren, zoals de leeftijd van jouw badkamer en wat er allemaal vervangen moet worden. En wat voor elektriciteitsklusjes komen daar dan bij kijken? Vaak is dit een vak apart en zul je er een elektricien voor moeten inhuren. Over het algemeen bedragen deze kosten ongeveer €300.

3. Badkamer betegelen

De badkamer betegelen kosten kunnen sterk variëren. Deze hangen af van de soort tegels, of je ze laat leveren en natuurlijk de grootte van de te betegelen vloer. Gemiddeld bedragen de kosten hiervoor €65 per m². Een goedkopere optie is een betonnen gietvloer. Ook hier kunnen de kosten sterk variëren tussen de €2 en €25 per m².

4. Kosten vloerverwarming

Vloerverwarming is een exchte luxe optie. De prijs voor vloerverwarming met een oppervlakte van 20 m² bedraagt gemiddeld €850 tot €1200. Houd er rekening mee dat dit een grote klus is en enig wat tijd zal kosten.

5. Loodgietsers-werk

De meeste badkamer renovatie kosten zullen naar de sanitaire elementen gaan, zoals het toilet, de douche en/of het bad, en de wastafel(s). Goed sanitair is echter essentieel in een badkamer. Twijfel daarom niet om hierin te investeren. Het werk van een loodgieter zal ongeveer €800 kosten.

Badkameraccessoires

6. Accessoires

Om je badkamer persoonlijk te maken en jezelf te voorzien van comfort, heb je badkameraccessoires nodig, zoals een handdoekenrek, zeepdispenser, verlichting, enzovoort. We kunnen hier geen prijskaartje aan hangen, aangezien dit sterk afhankelijk is van jouw voorkeuren en smaak. In je hele leven zul je echter vele uren in de badkamer doorbrengen. Verlaag daarom je budget niet hierop!

7. Verwijderen van het afval

Tenslotte, als het gaat om het afval van jouw oude badkamer, kun je besluiten er zelf voor te zorgen. Niettemin, aangezien handelaars een verwijderingsbijdrage betalen via hun zakelijke tarieven, zullen zij jou een bescheiden vergoeding in rekening brengen voor de verwijdering van het afval namens jou. De gemiddlede kosten hiervan bedragen ongeveer €400.

Denk eraan dat we het hebben over gemiddelde kosten. Jouw uitgaven kunnen hoger of lager uitvallen. Dit is sterk afhankelijk van jouw smaak, jouw voorkeuren en andere factoren die we hiervoor genoemd hebben.

Nu weet je min of meer wat een nieuwe badkamer kost. We hopen dat je het artikel nuttig vond. Aarzel niet om een opmerking achter te laten in de comments als je meer uitleg nodig hebt. Ga voor badkamersanitair voor de laagste prijzen naar onze website!

Wil jij een budget vaststellen voor jouw nieuwe keuken, maar heb je geen idee hoe? Lees dan ons artikel over Wat Kost een Nieuwe Keuken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.