Badkamer Spiegel: 4 soorten

Badkamer Spiegel: 4 soorten

Reading Time: 4 minutes

Spiegeltje, aan de wand…welke is de mooiste voor jouw badkamer? Badkamer spiegels zijn er in vele soorten en maten. Een spiegel is een onmisbaar onderdeel van iedere badkamer. Laat je inspireren door de vele stijlvolle varianten en verrassen door de vele mogelijkheden!

Hoe kies je een badkamer spiegel?

1. Doel van de spiegel

Het doel van een spiegel zal de grootte ervan bepalen. Iemand die alleen een spiegel wilt om zijn haren goed te kunnen doen zal een kleinere nodig hebben dan iemand die zijn hele outfit wilt kunnen bekijken. De grootte kies je dus vooral op basis van welk doel jij wilt dat je badkamerspiegel dient.

2. Beschikbare ruimte

Bij de keuze van de spiegel moet je naast het doel ook rekening houden met de grootte van de badkamer. Een te kleine spiegel in een grote badkamer kan opgaan in het interieur en dus totaal niet opvallen. De grootte van een badkamerspiegel groeit mee met de grootte van de badkamer.

In een kleine badkamer mag een spiegel niet ontbreken, het laat de ruimte namelijk optisch groter lijken.

Grote badkamer spiegel

3. Stijl van de badkamer

Om een mooi geheel te creëren is het het mooist als de badkamerspiegel past in de stijl van jouw badkamer. Het maakt niet uit welke stijl dat is, er bestaat een badkamerspiegel voor élke badkamer.

Wil je een spiegel die bijdraagt aan de moderne look van jouw badkamer? Kies dan voor een badkamerspiegel met strakke lijnen. Liever een klassieke of gezellige look? Een exemplaar met tierlantijntjes zal in dat geval zeker niet misstaan.

Soorten Badkamer spiegels

Badkamerspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten.

badkamerspiegel 

De meest verkochte spiegel is de standaard badkamerspiegel. Deze is eenvoudig en hangt meestal boven de wastafel. Soms wordt er gespeeld met de vorm maar over het algemeen is hij rechthoekig. Dit is de ideale optie als je op zoek bent naar een simpele spiegel die ook nog eens niet te duur is. Deze soort past eigenlijk in elke badkamer en is in elke maat wel te vinden. 

Standaard badkamer spiegel

Maar hoe hoog moet je hem hangen? De vuistregel waar veel gebruik van wordt gemaakt is dat de onderkant op 1,40 meter hoogte vanaf de grond hangt. Deze regel en hoogte werkt voor veel mensen, ben jij aanzienlijk langer dan het gemiddelde dan is het aan te raden om het wat hoger te hangen. Dit is een kwestie van uitproberen. 

Scheerspiegel

staande scheerspiegel met licht

Een scheerspiegel komt in verschillende soorten en maten, de meest standard versie is erg simpel, vaak wordt hij aan de muur bevestigd, ook heb je staande versie. Deze is vooral handig omdat je hem ook in andere ruimtes kan gebruiken. Daarnaast zijn er versies met verlichting en zonder.

Een scheerspiegel kan ook goed gebruikt worden voor de make-up. 

Spiegelkast

Ook de praktische spiegelkast mag niet ontbreken.  Een spiegelkasten zorgt namelijk voor extra opbergruimte. Met een spiegelkast heb je een spiegel en een kast ineen. De deurtjes van de kast zijn vaak enkel of een dubbel. De binnenkant van zo’n kast kan erg verschillen maar over het algemeen zijn ze voorzien van legplanken. De luxere spiegelkasten zijn uitgerust met licht en een enkele met een geïntegreerde stopcontact. Doordat de kast eigenlijk alleen spiegel is past het bij elke kleur en soort badkamermeubel.

Spiegelkast

spiegel met verlichting

Badkamerspiegel met verlichting

Vele badkamers zijn inmiddels voorzien van een spiegel met verlichting. Goede verlichting in je badkamer is onmisbaar. Je wilt immers goed kunnen zien of je haar en make-up goed zit. De gezellige sfeer en directe verlichting die ze creëren zijn grote pluspunten.

De nieuwste trend: ronde, zwarte spiegels

Ronde spiegel trend

Steeds vaker wordt de vierkante of rechthoekige spiegel vervangen door een spiegel met een ronde vorm. De ronde spiegel zorgt namelijk voor een speelse, maar luxe uitstraling in de ruimte. Ook is de industriële look in badkamers en woningen een trend. Deze stijl kenmerkt zich door stoere materialen en zwarte details. En de ronde spiegel sluit hier perfect op aan!

We hopen dat dit artikel je wat ideeën heeft gegeven voor jouw badkamerspiegel! Meer inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op onze website. Aarzel niet om ons te vertellen wat je als spiegel hebt gekozen en of je tevreden bent met het eindresultaat! We lezen het graag feedback!

Dit vind je misschien ook interessant:

Moderne badkamer

Kleine badkamer groter laten lijken

Badkamer decoratie: Onze tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.