Badkamer Decoratie: Onze Tips

Badkamer Decoratie: Onze Tips

Reading Time: 3 minutes

Er zijn oneindig veel manieren waarop je je badkamer kan aankleden. Om jouw eigen inspiratie te stimuleren, hebben we een leuke dosis badkamer decoratie tips voor jou op een rijtje gezet.

1. Badkamer decoreren met licht

Badkamer met badkamerverlichting Japanse stijl, toilet, inloopdouche

Een van de belangrijkste upgrades die jij aan de ruimte kunt geven omtrent de verlichting. De mate van verlichting heeft een directe invloed op ons humeur. Een onjuiste manier van verliching kan iemand humeurig maken. Daarom is het verstandig om eventueel extra badkamerverlichting te installeren. Ga bijvoorbeeld voor LED-verlichting. Deze zijn energiebesparend en worden niet heet.

2. Voeg kunst toe als badkamer decoratie!

Kunst om je badkamer te decoreren

Hoewel het functioneel moet blijven, kun je kunst toevoegen aan de ruimte. Badkamers zijn vaak al klein. Denk daarom aan kunst voor aan de muur, zoals schilderijen, die geen waardevolle ruimte in beslag nemen. Wees creatief en voeg zelfgemaakte kunst toe! Denk er echter aan dat de badkamer decoratie goed bestand is tegen vochtige ruimtes.

3. De klassieke badkamer

Badkamer met klassieke stijl en vrijstaand bad op pootjes

Een klassieke badkamerstijl hoeft niet saai te zijn! Ga je voor deze stijl? Dan zul je misschien wat houten elementen toe willen voegen. Kies daarbij voor ouderwetse meubels met krullende vormen. Als je budget het toelaat, kies dan voor een vrijstaand bad op pootjes, zoals op de afbeelding hierboven. Dit is het typische element voor een klassieke stijl! Wat betreft de muren, kun je complexe patronen toevoegen met een grote wandspiegel. Decoreer de ruimte met vintage vasen en vintage lampen.

4. De moderne badkamer

Moderne badkamer met vrijstaand pat en inloopdouche met ingebouwde stortdouche

Aan de andere kant staat de moderne badkamer. Ga je voor een moderne badkamerstijl? Dan zijn rechte, strakke lijnen veelvoorkomend. Een inloopdouche met inbouw regendouche geeft tevens een moderne uitstraling. Om toch de rechte vormen te ondrebreken, kun je voor een ronde badkamerspiegel kiezen. Een moderne badkamer wordt vaak gekenmerkt door grijze tinten. Om speelsheid te creëeren probeer je één wand een verassende kleur te geven. Maak zo min mogelijk gebruik van accessoires. Dit zal het moderne effect dat je wilt creëeren verminderen.

5. Jeugdige badkamer decoratie

Badkamer decoratie met twee opzetwastafels en wandgemonteerde wastafelkranen

Voor jeugdige badkamer decoratie voeg wat verassende kleuren toe. Variëer met de designs van de badkamerelementen en -meubels. Gouden kenmerken gaan goed samen met een jeugdige stijl. Decoreer de ruimte met een mooie vaas met bloemen!

6. Spa vibes

Badkamer decoratie spa vibes

Ga je graag naar de sauna en wil je die spa vibes nabootsen in jouw eigen badkamer? Dat kan al met een paar decoraties en kleine accessoires. Ronde vormen zijn veel voorkomend in deze stijl. Ga voor een lichte badkamer en voeg wat donkere tinten toe. Probeer daarnaast te spelen met het licht. Kaarsen zijn daar een belangrijke speler in. Tevens geven deze een rustgevend gevoel, waardoor jij je optimaal kan ontspannen! Maak deze stijl af met een lekkere geur, bijvoorbeeld door middel van een geurkaars!

Dit waren onze badkamer decoratie tips! Onthoud dat het suggesties en tips zijn. Laat het je niet weerhouden een eigen touch aan je badkamerruimte te geven. Er bestaan eindeloos veel manier om de badkamer te decoreren. Desondanks hopen we je geïnspireerd te hebben voor je eigen badkamerruimte. Laat jouw favoriete stijl weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.