Bidet: wat is een bidet? waarom?

Bidet: wat is een bidet? waarom?

Reading Time: 4 minutes

Er is niets zo mysterieus als een bidet. Voor een groot deel van de wereldbevolking is het meer dan normaal en is het onderdeel van de basis van een goede badkamer. En voor vele andere is het iets dat ze vaak alleen in het buitenland tegenkomen. Een bidet is een pot met een kraan erin. Deze zorgt ervoor dat je onderlichaam wordt schoongemaakt na een toiletbezoek. Waarom een bidet aanschaffen? Het wordt als hygiënischer bevonden om jezelf met water te reinigen na een toiletbezoek, in vergelijking met alleen maar toilet papier te gebruiken. Ook is het beter voor het milieu, omdat je minder tot wellicht geen wc-papier meer gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om na het gebruik van het bidet een handdoek te gebruiken om jezelf droog te maken, of wc-papier.

Merken

Villeroy en Boch: Subway 2.0 & Subway 3.0

Subway 2.0

De Subway 2.0 bidets zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuropties: Wit Alpine, Pergamon en Star White. Verder zijn er nog materiaalopties voor de bidets, namelijk: standaard en CeramicPlus. Ook kun je dankzij de verdekte bevestiging het bidet van de serie Subway 2.0 bijzonder discreet monteren. Het wordt dicht tegen de wand op de vloer geïnstalleerd voor een perfecte look. Ook heel praktisch: het kraangat is al aanwezig, zodat je eenvoudig zelf een passende Bidet aansluiting kunt bevestigen.

Bidet van Villeroy en Boch: Subway 2.0
Bidet van Villeroy en Boch: Subway 2.0
  • Bidets met een tijdloos design voor de hoogste esthetische eisen.
  • De onzichtbare bevestiging zorgt voor een glad oppervlak en het bidet is daarom gemakkelijk te reinigen.
  • Verkrijgbaar als wandhangende en staande versie.

Subway 3.0

Ook kun je op onze website de nieuwe Subway 3.0 bidet vinden. Deze is tevens net als de voorgaande collectie in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk: Wit Alpine, Wit Alpine CeramicPlus en Stone White CeramicPlus. De CeramicPlus optie, zorgt voor meer reinheid, waardoor het bidet gemakkelijk schoon te maken is en daarom ook lang meegaat.

Dankzij het licht kronkelende en smalle waskomrand heeft het Subway 3.0 wandbidet een modern en praktisch design. Er is genoeg plek voor verschillende zeepjes en lotions! Zo heb je al je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse hygiëne, binnen handbereik. Ten slotte, is een afsluitbare klep met keramisch deksel bij de levering inbegrepen, evenals de montageset voor de wandmontage.

Villeroy en Boch Subway 3.0 bidet
Biddet Villeroy en Boch: Subway 3.0
  • Extra diepe en grote kom voor comfortabel gebruik.
  • Langwerpige overloop voor een stijlvolle en harmonieuze uitstraling van het sanitair.

Geberit

De Geberit Bidet, is naast de standaard versie ook beschikbaar met een speciale KeraTect laag. Dit is een speciale lak die bescherming biedt voor keramische oppervlakken. Het heeft namelijk een heel erg glad oppervlak dat ervoor zorgt dat het gemakkelijk en effectief kan worden gereinigd.

Geberit Bidet

Net zoals de villeroy en Boch colletie kun jij je met Geberit Acanto, verheugen op een wandbidet dat indruk maakt door zijn aantrekkelijke uiterlijk dat goed past in een moderne badkamer. TEen verborgen wandbevestiging zorgt er vervolgens voor dat het keramiek optisch en vloeiend aan de wand kan worden bevestigd. Zodoende is de Geberit serie zeer aantrekkelijk!

Tips

Inbouwreservoir ViConnect voor bidet
Villeroy en Boch Inbouwreservoir ViConnect voor bidet 

Ten eerste, het installeren gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom, zal je wanneer je een bidet aanschaft, een inbouwresevoir moeten kopen.

Ten tweede, zet de kraan voorzichtig aan. Sommige kranen hebben namelijk een vrij harde en hoge straal. En je wilt immers geen natte kleding!

Als laatste, er kan op twee manieren worden plaatsgenomen op een bidet. in de eerste plaats, zou je kunnen gaan zitten met je gezicht gericht naar de muur / kraan. En ten tweede, kun je met je rug naar de muur gaan zitten. Echter, mocht de kraan van koud en warm water zijn voorzien, dan is het handig om met je gezicht naar de muur plaats te nemen, want op deze manier kun je de watertemperatuur het makkelijkst veranderen. Hoewel je in dit geval dan wel je broek volledig uit moet doen, om te kunnen gaan zitten.

Vergelijkingen

Om je keuze wat gemakkelijker te maken heb ik de genoemde producten tevens in een tabel vermeldt. Je hebt immers op deze manier een beter overzicht van de productenspecificaties. Zo kun je in de tabel hier bijvoorbeeld zien wat de prijzen zijn.

MerkPrijsKleurMateriaal
Villeroy en Boch
Subway 2.0
Staand 540000R1
256,85 *standaard

296,09
*CeramicPlus
Wit Alpin
Pergamon
Star White
Standaard
Ceramic-Plus
Villeroy en Boch
Subway 3.0
375mm Alpenwit
284,80


336.49


393.45
Wit Alpin

White Alpin CeramicPlus

Stone White CeramicPlus
Keramiek

Geberit
Acanto 1 Gat 350x290x510mm Wit 500601012
193,50
237,06
Witstandaard
Keratect
(keramiek)
vergelijkingsoverzicht

Samengevat, wij hebben vele merken bidets in ons assortiment waarvan wij er vier met je hebben gedeeld. Namelijk; Villeroy en Boch Subway 2.0 en 3.0, en Geberit. Daarnaast, kun je op onze website nog meer inspiratie opdoen. Wij hopen je intussen genoeg ideeën te hebben gegeven voor je eigen droom badkamer! Ten slotte, voor nog meer inspiratie ben je van harte welkom op onze website. Hier, kun je meer informatie vinden en daarnaast mocht je nog vragen hebben, kun je gerust een comment achterlaten bij dit artikel. Wij helpen je zodoende op weg naar jouw ultieme badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.