Welk bad past bij jou?

Welk bad past bij jou?

Reading Time: 4 minutes

Sommige mensen kunnen een leven zonder een bad niet kunnen inbeelden. Anderen hebben deze wel maar gebruiken het nooit en stappen gewoon liever onder de douche. Elk mens is dus uniek! Met hun eigen voorkeuren en interesse. Dit houdt natuurlijk in dat niet iedereen hetzelfde bad interessant vindt. In dit artikel worden daarom meerdere baden aan je voorgesteld. En wie weet, staat jouw droombad hier wel tussen. Aan het einde van dit artikel zul jij antwoord hebben op de vraag, welk type bad past bij jou?

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad, eigenlijk zegt het woord het al zelf. Het is een badkuip dat ‘vrijstaand’ geplaatst kan worden, zonder dat het bijvoorbeeld tegen een muur geplaatst moet worden. Er zijn zo veel prachtige ontwerpen, zo vindt je altijd een ontwerp dat bij jouw badkamer stijl past.

Omdat er zoveel mogelijk is met betrekking tot vrijstaande baden, is het niet voor niets zo populair en staat het ook erg mooi. Alleen hierdoor lijkt het maken van een keuze onmogelijk. Een vrijstaand badkuip past in elk interieur, van zowel een moderne als in een wat klassiekere badkamer.

Bubbelbad

Kort samengevat; een bubbelbad is een verwarmd, veelal meerpersoons zitbad met verwarmd water van ongeveer 37/38°C. Onderin het bad verspreid zich lucht dat omhoog wordt gepompt om omhoogkomende bubbels te creëren. Een half uurtje relaxen in het bubbelbad is veel meer dan alleen leuk en ontspannend. Het werkt bijvoorbeeld ook bijzonder goed voor jouw gezondheid. Ten eerste, het warme water verlicht spier- en gewrichtklachten. Ten tweede, de hydro-jets zorgen voor een betere bloedsomloop. Als gevolgen ontspannen je spieren zich en voel jij je beter in je vel.  De aanschaf van een bubbelbad is vaak ietsjes duurder dan een gewoon bad en het neemt ook wat extra onderhoud en schoonmaak met zich mee. Maar daar krijg je uiteindelijk ook wel wat voor terug. Een wellness gevoel, in je eigen huis.

Allibert Bubbelbad Hoek LUCINA + Wit
Allibert Bubbelbad Hoek LUCINA + Wit 1400 x 1400 x 530-533 mm 19891

Hoekbad

Duravit Whirlpool Hoek Paiova Wit
Duravit Whirlpool Hoek Paiova Wit 1700x1000x485mm Artikelnr.: ISI156689.0

Kun je een ligbad niet kwijt in je badkamer? Dan is een hoekbad een oplossing. Een hoekbad past perfect in een hoek en neemt daardoor minder ruimte in beslag zonder op comfort af te dingen. Bovendien zijn de hoekbaden er in veel verschillende formaten, zoals een triangelvorm. Tevens hebben hoekbaden een luxe uitstraling en kun je er vaak met meerdere personen tegelijk in plaatsnemen.

.

Rond bad

Rond Bad Riho Colorado

Rond Bad Riho Colorado

Een ronde badkuip is een prachtige vorm voor wanneer u op zoek bent naar iets speciaals voor in de badkamer. Dit ontwerp is een echte eyecatcher. Daarnaast biedt een rond bad genoeg plek om met meerdere mensen tegelijk te kunnen baden, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen bijvoorbeeld. Er is natuurlijk wel wat meer ruimte nodig voor een rond bad. Zo kan het erg mooi staan in het midden van een grote badkamer. 

Bad Douche Combinatie

Riho Bad Douche Combinatie Dorado
Riho Bad Douche Combinatie Dorado
Li 1700×900/700x470mm Linker hoek

Voor wie het bad ook wenst te gebruiken als doucheruimte en geen plaats heeft om een afzonderlijke inloopdouche te installeren, is een douchebad combinatie een zeer goed alternatief.

De Dorado tub ontworpen door Riho is de perfecte optie voor mensen op zoek zijn naar een douchebad combinatie om te installeren. Dit ontwerp is gebouwd met hoogwaardige materialen zoals Acryl en zal daarom heel lang meegaan. Acryl is een veelzijdig en duurzaam materiaal, perfect voor de bouw van kwalitatief hoogwaardige baden. Het houdt de warmte beter vast dan andere materialen en dit betekent dat je voor een langere tijd van het warme water kan genieten. Ten slotte, is het duurzaam materiaal en niet-poreus, waardoor het gemakkelijk is schoon te maken.

Ondertussen zijn we alweer aan het einde van dit artikel gekomen. Als het op een bad aankomt zijn er genoeg mogelijkheden. Met dit artikel hoop ik de keuze iets gemakkelijker te hebben gemaakt. Op onze website zijn er nog vele andere mogelijkheden te vinden, dus neem gerust een kijkje. Mochten er vragen zijn, laat vooral een reactie achter en dan beantwoorden wij deze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.