Badkamer Schoonmaken: Onze Tips!

Badkamer Schoonmaken: Onze Tips!

Reading Time: 3 minutes

Hoe kun je het beste je badkamer schoonmaken op een efficiënte en effectieve manier? Dit is een veel gestelde vraag die wij in dit artikel beantwoorden. Je badkamer schoonmaken kan met eenvoudige middelen. Wij leggen je in een aantal stappen uit hoe.

Wat heb je nodig?

Je badkamer schoonmaken: misschien doe je het voor de eerste keer en misschien ben je een ervaren schoonmaker. Desondanks heeft ieder een eigen voorkeur voor bepaalde schoonmaakmiddelen. Heb je geen middelen in huis, of wil je iets nieuws proberen? Zorg dan dat je het volgende hebt:

  • Allesreiniger
  • Keukenpapier
  • Toiletreinigingsmiddel
  • Toiletborstel
  • Bleekmiddel
  • Microvezeldoek
  • Bakpoeder
  • Gedestilleerde azijn

Het toilet

  1. Schud een eetlepel bakpoeder in het toilet. Laat dit voor een paar minuten zitten, veeg weg met een toiletborstel en spoel vervolgens het toilet door. Besproei de toiletbril en de bovenkant van de toiletpot met allesreiniger en veeg droog met keukenpapier.
  2. Nadat je het toilet hebt schoongemaakt, kun je de toiletborstel schoonmaken. Leg de stang van de borstel tussen de toiletpot en de wc-bril, zodat deze vast ligt. De borstel hangt nu boven de toiletkom. Schenk bleekmiddel over de borstel en laat hem zo voor een paar minuten hangen. Spoel de borstel daarna af met water. Vul nu de toiletborstelhouder met een hete sop en laat het voor een paar minuten rusten; leeg in het toilet.

De badkameroppervlakken

  1. Besproei de oppervlakken met allesreiniger. Denk aan je wastafel, toiletdeksel, spiegel en kranen. Bevochtig de microvezeldoek en veeg de oppervlakken ermee schoon.
  2. Om de wasbak, toiletdeksel, spiegel en kranen droog te maken zonder vegen achter te laten, gebruik je keukenpapier.

Tip: bakpoeder en tandpasta doen wonderen waneer het aankomt op het verwijderen van opgehoopt vuil. Ook werken deze middelen goed bij het reinigen van voegen tussen de badkamertegels.

Witte dubbele opzetwasbak schoon met zwarte kranen

Bad en douche

  1. Besproei de oppervlakken van de douche en het bad met allesreiniger en veeg daarna schoon met een vochtige microvezeldoek. Wanneer je geen allesreiniger hebt, is hier een DIY versie: een combinatie van 1 deel azijn en 1 deel water met een paar druppels essentiële olie.
  2. Wanneer je een vaste hoofddouche hebt die wel eens opgefrist mag worden, knoop je een zak met azijn eromheen en laat je dit een half uur weken. Spoel het daarna af met lauwwarm water en maak hem droog met een microvezeldoek. Dit geeft tevens een glans.
  3. Om je douchedeur schoon te maken, maak je een pasta van een eetlepel bakpoeder met een paar druppels azijn. Breng dit vervolgens direct op de deur aan en laat voor een uur zitten. Veeg daarna schoon met een microvezeldoek en je douche ziet er weer gloednieuw uit.

De voegen schoonmaken

  1. Dompel een borstel met sterke haren in bleekmiddel en schrob de betreffende vieze plekken weg; goed uitspoelen. Zorg er ondertussen voor dat je de ramen in de kamer opent of in ieder geval de deur open laat, want de geur zal erg sterk zijn. Onze badkamerspecialisten raden aan om de voegen om de zes maanden tot een jaar af te dichten om te voorkomen dat vuil en schimmel zich vastzetten.
Witte badkamer met dubbele opzetwastafel, vrijstaand bad, toilet

De laatste stapjes

  1. Prullenbakken zijn vaak vergeten totdat ze helemaal vol zitten. Wij raden je aan om ze om de week te legen. Zo voorkom je ongewenste geurtjes afkomstig van gebruikte watjes die te lang in de prullenbak hebben gezeten. Bovendien kun je ervoor kiezen om om een kleine vuilniszak in je prullenbak te doen, zodat haren en andere resten niet aan de bodem blijven plakken.
  2. Je kunt nu de vloer stofzuigen en eventueel dweilen. Maak het raam open, zodat de vloer sneller kan drogen.
  3. Daarnaast zul je je handdoeken moeten verschonen. Vervang iedere week de oude handendoeken voor nieuwe schonen.
  4. Maak tenslotte de afvoerputjes schoon door bakpoeder en azijn erin te schudden. Spoel vervolgens weg met kokend water.

Goed gedaan! Je badkamer schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig! Nu weet je hoe je je badkamer snel en perfect kan schoonmaken met een paar simpele middelen. Vond je het een interessant aritkel? Laat dan een reactie achter met je eigen tips. We zullen de beste tips delen in een van onze volgende artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.