Geberit toiletten: vol met technologie

Geberit toiletten: vol met technologie

Reading Time: 3 minutes

Waarschijnlijk ken je ze wel, misschien heb je er zelf een in huis, een Geberit toilet. Ze zijn al jaren erg populair en hier gaat in de nabije toekomst niks in veranderen. Het eerst waar de meeste mensen aan denken bij het horen van de Geberit hangtoilet. Andere kennen Geberit wc’s van hun vooruitstrevende techniek. Geberit werkt constant aan de ontwikkeling van nieuwe technologie om jouw badkamer aangenamer te maken. Hier volgt een overzicht met de beschikbare technologie.

Oriëntatieverlichting

Geberit Monolith

Als je in de nacht wakker wordt, is het niet altijd gemakkelijk om de weg naar het toilet te vinden, zeker als je niet het hele huis wakker wilt maken. Geberit heeft hier aan gedacht en heeft een aantal van zijn toiletten uitgerust met de Geberit monolith. Dit oriëntatielicht is een subtiele LED-verlichting die automatisch wordt ingeschakeld door middel van een sensor. Deze sensor neemt waar wanneer iemand de wc nadert. Het is een gedempt licht waardoor je na jouw bezoek sneller weer in slaap valt. Het licht kan ingesteld worden in zeven kleuren.

Geur afzuig systeem

Niks is vervelender dan al die verschillende geurtjes die je vaak tegenkomt in de badkamer of toilet. Helaas maskeren luchtverfrissers maar tijdelijk, en open ramen zorgen vaak voor kou. Als oplossing hierop heeft Geberit Duofresh ontwikkeld, dit systeem werkt zonder ongewenste bijeffecten. Het systeem start wanneer je het toilet nadert. De ventilatoren brengen de nare luchtjes via de pot en wateraanvoering naar het filter dat achter het bedieningspaneel is gemonteerd. Daar wordt de lucht gezuiverd en teruggevoerd naar de kamer.

De opkomst van touch

Steeds meer wordt touch, zo ook de bedieningspanelen van jouw toilet. Je hoeft niet meer op een knop te drukken, een simpele aanraking of beweging voor een infrarood sensor is genoeg om de wc te laten doorspoelen. Mocht je helemaal niet meer aan de Geberit bedieningspaneel willen zitten, is er nog een andere optie: Geberit heeft ook panelen ontwikkeld die automatisch doorspoelen, je kunt de interval zelf instellen.

Touch bedieningspaneel

DoucheWC

De Geberit Douche WC zijn uitgerust met een kleine douche, die het wassen comfortabel maakt. Dit toilet maakt gebruik van de WhirlSpray douchetechnologie en zorgt met een roterende  douchestraal voor een zachte en waterbesparende reiniging. Het water komt uit een beweegbare arm die in hoogte verstelbaar is. Het reinigen met water zorgt voor een gevoel van frisheid gedurende de hele dag, met maar één druk op de knop. De Geberit aquaclean is de meest verkochte doucheWC.

Turboflush

Dit systeem zorgt ervoor dat jouw toilet geluidloos en op elk moment gespoeld kan worden. Efficiënter dan een klassieke spoeling, en maakt het gebruik van een toiletborstel overbodig. De spoeltechnologie maakt een rand in de binnenkant van het toilet overbodig waardoor bacteriën zich niet kunnen ophopen en schoonmaken eenvoudiger is. Het systeem kan worden geactiveerd met een afstandsbediening, wandpaneel of de AquaClean app.

Drogen

Als aanvulling op de Whirlspray douche, heeft het merk ook een droog functie. Voor het drogen biedt de warme luchtföhn vijf temperatuurniveaus, die geheel naar eigen voorkeur ingesteld kunnen worden. Ook de beweegbare arm waardoor de lucht naar buiten komt, is verstelbaar in hoogte.

Verwarmde toiletbril

Er is haast niks vervelender dan op een ijskoude toiletbril gaan zitten. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: de verwarmde toiletbril. De bril schakelt de verwarming aan door middel van een naderingssensor, je kunt daarna rustig genieten van het comfort dat komt met een verwarmde bril. Niet alleen is een warme bril comfortabel het heeft ook een andere functie, het bevordert de doorbloeding waardoor jouw blaas en darmen gestimuleerd worden. Deze verwarmde brillen passen op steeds meer Geberit toiletten.

Afstandsbediening of wandpaneel

Er zijn verschillende manieren om de bovengenoemde functies te activeren. Je kunt gebruik maken van de afstandsbediening die geleverd word bij een Geberit doucheWC. Of je kunt gebruik maken van een wandpaneel in de buurt van het toilet, als laatste kun je de AquaClean app gebruiken om de functies te bedienen.

Bediening Geberit toiletten via app of afstandbediening

Nu we de Geberit toiletten technologie hebben bekeken, zijn we benieuwd naar welke jij graag wilt uitproberen of hebt geprobeerd en laat dit ons vooral weten in een reactie !

Dit vind je misschien ook interessant :

Geberit

Kleine toilet Ideeën

Toilet Kopen: Waar je Op Moet Letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.