Welk materiaal is het beste voor een wastafel?

Welk materiaal is het beste voor een wastafel?

Reading Time: 3 minutes

Een wastafel moet niet alleen passen bij het interieur van uw badkamer. Ook het gekozen materiaal moet bij de badkamer passen en gebruiksvriendelijk zijn. In de badkamerbranche is er een ruime keuze aan materialen. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hier zult u dus op moeten letten bij de aanschaf. Wij, bij Superbath gaan u hierbij helpen. In dit artikel gaan we het hebben over de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor een wastafel.

De keuze van het materiaal

Bij het kiezen van een materiaal voor uw wastafel, moet u ook denken waarvoor u het gaat gebruiken. Als de wastafel voor een openbare ruimte is, dan moet het materiaal krasbestendig zijn en gemakkelijk te reinigen. Als het voor een luxe badkamer is, dan moet het passen bij het interieur.

Materialen wastafel

Keramiek

Het meest gebruikte materiaal voor wastafels is keramiek. Verschillende merken hebben zich dit materiaal eigen gemaakt en het in hun technologie geïntegreerd. Keramiek is gebakken met twee verschillende materialen. Een is een metaal materiaal en de andere is een non-materiaal. Daarna wordt dit afgewerkt met een glazuur. Dit zorgt ervoor dat het eenvoudig schoon te maken is en lang mee gaat. Het is budgetvriendelijk en hittebestendig.

Witte wastafe: op een grijze achtergrond en een handdoek ernaast
Geberit Renova wastafel

Verschillende merken hebben hun eigen innovatie toegepast op dit materiaal. Zo is de Geberit KeraTect® een glazuur dat hygiëne hoog in het vaandel draagt en zorgt voor een lange levensduur.

Composiet, Mineraalmarmer

Composiet is een hybride materiaal. Het is een materiaal voor de wastafel dat uit verschillende materialen bestaat. Een mineraal marmer bestaat uit polyester en Mineraal marmer of marmerpoeder. Het composiet materiaal is perfect voor moderne badkamers. Het is gemakkelijk te vormen, waardoor je strakke vormen krijgt. Het is gemakkelijk schoon te maken, maar is zwak tegen bijtende producten.

Graniet

Graniet is een natuursteen, dat bestand is tegen krassen. Dit materiaal is verkrijgbaar in zwart of grijs en het heeft een robuuste uitstraling. Wat niet alleen mooi is in de badkamer, maar ook in de keuken of op de vloer. Het nadeel is dat er kalk kan ontstaan en dat er makkelijk vlekken op komen. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken met een beetje lauw water en alcohol.

Polystone

Dit materiaal is een combinatie tussen marmer en graniet. Het vormt zich als een kunststof maar ziet eruit als steen. Het voordeel is dat het gemakkelijk te vormen is en mooi staat in moderne badkamers. Het is krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel is dat het niet bestand is tegen bijtende producten. Bij het schoonmaken is het goed schoon te maken met water en zeep, maar geen bijtende schoonmaakmiddelen.

twee witte wastafel met twee wastafelkranen op een houten kast

Solid Surface

Om een solid surface wastafel te maken, wordt er in een mal gegoten. In de badkamerindustrie een van de geliefde materialen. Het is krasbestending, sterk, hygiënisch, eenvoudig te reinigen en gaat levenslang mee.

Beton

Beton in de badkamer, hiermee maakt u uw vrienden en familie jaloers. Het geeft de badkamer een chique uitstraling. Het is slijtvast, sterk en duurzaam. Met zijn robuuste uitstraling past het perfect in een badkamer met een meer industriële uitstraling.

Glas

Glas als materiaal voor de gootsteen is betrekkelijk nieuw. Het materiaal is gemakkelijk te vormen, waardoor het een prachtig materiaal is. Het kan strakke vormen maken en past perfect in elke badkamer. Het moet echter wel goed worden onderhouden, anders kan het verkleuren. Het is verkrijgbaar in verschillende texturen en een breed scala aan kleuren.

Heb je vragen over een van deze materialen, dan willen wij er gerust op antwoorden! Wij, bij Superbath staan voor je klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.