Wat Kost een Nieuwe Keuken?

Wat Kost een Nieuwe Keuken?

Reading Time: 3 minutes

Wat kost een nieuwe keuken? Als aanbieder van keukenartikelen als spoelbakken, keukenkranen en prullenbakken, ontvangen wij deze vraag heel vaak. Je zult vast wel eens een keukenontwerp hebben gezien, waarvan je wenst dat jij die had. Weet je niet zeker of je die ooit zelf zal kunnen veroorloven? Een nieuwe keuken hoeft niet veel te kosten. Met dit artikel gaan we jou helpen de juiste aankopen te maken. Tegelijkertijd zul je genieten van een betaalbare, maar luxe keuken. Weet wat je kunt verwachten wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe keuken!

Moderne nieuwe keuken

Keuzes, keuzes, keuzes…

De kosten van een nieuwe keuken zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst de grootte. Vaak geldt: hoe groter de keuken, hoe hoger de kosten. Meer vierkante meters betekent dat je meer materialen nodig hebt om de ruimte af te maken. Ten tweede bepaalt de materiaalkeuze wat een groot deel van de kosten. Natuursteen en hoogwaardige materialen zullen de kosten verhogen. Daarnaast zijn er A-merken die hoge prijzen hanteren en merken die meubels tegen ze betaalbare prijzen aanbieden. Tenslotte is een factor, de apparatuur die je wilt toevoegen. Veel keukenapparatuur is leuk en handig om te hebben, vooral als je graag kookt. Desondanks is veel keukenapparatuur erg prijzig. Denk daarom twee keer na wanneer je bepaalde apparatuur overweegt.

Nieuwe Keuken met veel keukenapperatuur

Nog steeds blijft natuurlijk de vraag: wat kost een nieuwe keuken? We kunnen helaas niet één bedrag noemen. Je zult jouw budget moeten afstellen op de bovegenoemde factoren en keuzes die je maakt.

Om je toch een aantal getallen te geven, raden we je aan verder te lezen. In het volgende deel geven wij je een indicatie van de gemiddelde kosten van een nieuwe keuken. Op die manier heb je enige richtlijnen om te kijken of jouw budget groot genoeg is.

Moderne hoekkeuken

Bepaal je budget!

We veranderen de hoofdvraag dus een klein beetje. Wat kost een nieuwe keuken gemiddeld? Jouw budget zal rond de €2000 tot €3000 moeten liggen. Dit zijn de gemiddelde kosten voor het opknappen van de meubels, zoals het plaatsen van nieuwe keukenkastjes, een nieuwe keukenkraan en bijbehorende spoelbak. Over het algemeen zullen de kosten van jouw droomkeuken afhangen van jouw behoeften en wensen.

Je kunt echter ook de gehele ruimte verbouwen en compleet uitpakken met een nieuwe vloer, meubels, deuren en apparaten. Verwacht dan dat de gemiddelde kosten van een nieuwe keuken variëren van €5000 tot €8000 zijn. Deze schatting houdt ook rekening met de vraag “wat kost een nieuwe keuken inclusief montage?”

Schrik niet. Je zult misschien minder betalen dan het bovengenoemde bedrag. Zoals gezegd hangt de prijs af van veel verschillende factoren.

Zelfs jouw oude keuken kost geld!

Houd rekenening met extra kosten die je zult moeten betalen om van jouw oude keuken af te komen. Het kan voorkomen dat je een paar honderd euro moet betalen voor het verwijderen van jouw oude keuken. Wil je hierop besparen? Overweeg dan om alle meubels en apparaten weg te geven aan iemand die ze echt nodig heeft. Ook kun je een lokale handelaar vragen om een aantal spullen over te nemen. Deze zoekt vaak kleine onderdelen en zal je er misschien ook nog wel voor betalen!

Nieuwe keuken met een kookeiland en kookfornuis

We hopen dat je dit artikel leuk vond en dat het je heeft geholpen bij het opstellen van jouw budget. Stel gerust jouw vragen in de comments. Wij beantwoorden ze graag! Kijk op onze website voor keukenspoelbakken, -kranen en prullenbakken voor de allerscherpste prijzen!

Nu dat jij jouw budget hebt vastgesteld voor jouw droomkeuken, kun je je budget gaan vaststellen voor jouw droombadkamer. Lees daarvoor ons artikel Wat Kost een Nieuwe Badkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.