Waar op letten: douchebak

Waar op letten: douchebak

Reading Time: 3 minutes

Heeft u er ooit aan gedacht om twee douches in uw huis te installeren? Of u nu een klein huis hebt of een groter. Een douchebak is praktisch en is niet meer gelijk vroeger. Op de markt is er dan ook veel keuze in dit type douche. Want deze douches zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk schoon te maken.

Voordelen douchebak

Het installeren van een douchebak om een inloopdouche te creëren is het meest praktisch. Natuurlijk kunt u ook gaan voor een inloopdouche met tegels. In tegenstelling tot een betegelde douche, is een douchebak gemakkelijker. Hij is gemakkelijk schoon te maken. Gewoon af en toe afnemen met een natte doek en hij is weer schoon.

Materialen

Bij het kiezen van een douchebak moet u goed opletten welk materiaal u gaat kiezen. Er zijn verschillende materialen op de markt. Bijvoorbeeld: acryl, kunststeen, natuursteen, enz. Deze materialen zijn comfortabel en goedkoop. Hierdoor is het plaatsen van dit soort douche soms goedkoper dan de andere.

Acryl douche

Als je acryl neemt als materiaal voor de douche, voelt het warm aan. Omdat dit materiaal isolerend is, blijft de warmte aan het oppervlak. Acryl is een soort kunststof. Het is licht en zeer sterk. Dit materiaal heeft standaard een antisliplaag om uitglijden te voorkomen. Dit materiaal vergt echter regelmatig onderhoud om de duurzaamheid te waarborgen.

Natuursteen

Als u de voorkeur geeft aan een meer natuurlijke uitstraling voor uw douche, dan is natuursteen een goede keuze. Een douche van dit materiaal komt uit één steen en is duurzaam. Bijvoorbeeld: graniet. Deze geven een luxe en rustig gevoel. Doordat het uit één materiaal is gemaakt, kan dit vaak duurder zijn.

Afmetingen

Voordat u een douchebak installeert, moet u nagaan hoeveel ruimte er beschikbaar is. Er is veel variatie tussen de afmetingen. Als u een kleinere badkamer heeft, kunt u gaan voor een 800x800mm. Als u groter wilt gaan, kunt u gaan voor een 1800x900mm douchebak. Dit hangt allemaal af van het soort douchebak.

Soorten douchebakken

Na de verschillende maten van douchebakken, kan de klant een bepaalde vorm kiezen. Dit maakt de douche persoonlijker en kan aan de stijl van de klant worden aangepast.

Witte halfronde douchebak op een grijze vloer
Allibert Kwartrond SLIM

De kwartronde douche is één die perfect is voor de kleinere badkamer. Deze kan perfect in de hoek geplaatst worden en daar rond kan er een douchewand geplaatst worden voor water buiten de douche te vermijden.

Daarnaast is er de douchebak vierkant en de douchebak rechthoekig. Deze zijn geschikt voor zowel kleinere als grotere badkamers.

Inspiratie

blauwe rechthoekige douchebak op een houten vloer en marmere wand.

Allibert douchebak LUNA

Dit jaar heeft Allibert zijn assortiment uitgebreid met nieuwe producten. Zoals deze douchebak uit de LUNA serie. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Dit geeft u een ruime keuze om uit te kiezen en aan te passen aan uw stijl. De Luna is volledig ingebouwd, dus u heeft geen uitstekende zijkanten. Dit straalt klasse uit en is modern. Deze is uitgerust met een sifon.

Witte rechthoekige inloopdouche met een glazenwand

Villeroy en Boch Architectura

Er zou geen top badkamerproducten zijn, zonder een product van Villeroy en Boch. Dit is de Villeroy en Boch Architectura douchebak. De design van de Architecture serie is minimalistisch en modern. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Is zeer modern en is gemaakt uit acryl.

vierkante douchebak

Laufen vierkant douchebak

Laufen staat bekend om zijn kwaliteit bij de vervaardiging van hoogwaardige badkamerproducten. Deze douchebak is gemaakt van staal. Komt uit de Platina serie. Verkrijgbaar in vele verschillende maten. Hij kan volledig in uw badkamer worden geïntegreerd.

Heeft u vragen over een van deze producten of over douchebakken in het algemeen? Laat gerust een reactie achter en wij van Superbath helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.