Een spa ervaring in je eigen huis

Een spa ervaring in je eigen huis

Reading Time: 4 minutes

Iedereen kent het wel. Alles dat fout kan gaan, gaat fout! Dit is het ideale moment om jezelf eens heerlijk te verwennen. Het is alleen in de huidige maatschappij en met de drukke werkschema’s niet altijd mogelijk om eventjes een weekje te vertoeffen in een spa. Daarin tegen is het creëren van een spa ervaring thuis, de ideale oplossing. Hoe je dat het beste kunt aanpakken, dat zul je in dit artikel te weten komen! Goed om te weten, er is geen goed of fout antwoord, doe vooral waar jij je fijn bij voelt. Het belangrijkste is dat jij goed tot rust komt.

spa ervaring

Nu komt het vrij vaak voor dat mensen bij een moment voor hun zelf, op de bank eindigen met een zak chips, een bak popcorn en een lekker drankje. En dan vooral in je meest comfortabele outfit, onder een dekentje, geen make-up op en je haar in een messy bun. Hier is natuurlijk helemaal niets mis mee, alleen voel ik mij na zo’n dag eerder moe in plaats van uitgerust en ready for another day. Om juist wel dat verfriste gevoel te krijgen en ook nog eens relaxed te blijven, zou je jezelf dus kunnen trakteren op een spa avondje in je eigen huis.

geen telefoon

De eerste gedachte die bij mij op komt, als ik denk aan een ontspannen spa dag thuis, is geen telefoon! Nu kan dit erg lastig zijn, omdat we constant dag in en dag uit gestoort worden door allelei notificaties die binnen komen. Van een veelste drukke what’sapp groepchat tot de likes van je 5 minuten geleden gedeelde instagram post. Dit is allemaal afleiding dat tevens bijdraagt aan een te druk en chaotisch hoofd. Daarom is het uitzetten van je telefoon, vooral tijdens je verwen sessie erg belangrijk, geen afleiding = geen stress!

De juiste sfeer

De eerste stap voor het organiseren van jouw ideale spa ervaring thuis is het creëren van de juiste sfeer. Om de juiste sfeer te creeren kun je de volgende dingen natuurlijk niet overslaan. Warme (zachte) verlichting, kaarsen, ontspannende muziek en mocht je all out willen gaan of spendeer jij je spa dag thuis met je partner, dan kun je zelfs rozenblaadjes gebruiken als je die hebt.

Badjassen en handdoeken

Wie al eens een spa dagje heeft ingelast en dusver een welnesscenter van binnen heeft gezien, zal bevestigen dat je tijdens een bezoek aan een spa vaak comfortabele badjassen, lekker zachte handdoeken en leuke sloffen krijgt aangeboden om voor de volle 100% van jouw spa dag te kunnen genieten. Gelukkig kun je deze zelf ook aanschaffen.

badjassen

Je hoeft deze producten ook maar één keer aan te schaffen, behalve natuurlijk als deze aan vervanging toe zijn. Maar na aankoop van deze producten kun je er meerdere malen heerlijk gebruik van maken en de ultieme spa ervaring in je eigen huis creëren.

Thuis een eigen spa creëren doe je natuurlijk niet zonder ook een speciaal spa hoekje in te richten. Jouw thuisspa is pas compleet als je een hoekje hebt met jouw favoriete producten van een gezichtsscrub tot Shampoos enz.

Tijd voor een bad

In plaats van een lichaamsmassage kun je ook heerlijk genieten onder een dikke laag badschuim. Het warme water ontspant vermoeide spieren en de rust en stilte helpen je om volledig te ontspannen. Het nemen van een bad doet een mens goed. Er zijn gonoeg voordelen waarom het nemen van een bad de moeite waard is.

  • Het verbeterd de stemming.
  • stress vermindering.
  • Het verlichten van spierpijn.
  • Verbeteren van de bloedcirculatie.
  • Apathie
  • Agressie
  • Slapeloosheid
  • Depressie

*Tip: Voor een goede spa ervaring in je eigen thuis staat comfort boven aan de lijst. Om dit te creëren is het hebben van een lekker badkussen voor in bad een goede aanschaf.

Scrubben en reinigen

spa ervaring

Scrubben en reinigen is een onmisbaar onderdeel geworden van een spa ervaring in je eigen huis! Zodra je heerlijk hebt plaatsgenomen in je bad en als je helemaal ontspannen bent, is het tijd om je huid eens lekker te verwennen.

Gebruik een scrubhandschoen om je lichaam te scrubben en te reinigen. Scrubben bevordert namelijk de bloedcirculatie en het laat je huid stralen. Tevens, zorgt scrubben ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en dit zorgt er vervolgens weer voor dat er een nieuwe en gezonde huid tevoorschijn komt.

We zijn weer aan het einde gekomen van een nieuwe blog. Hopelijk vond je deze tips nuttig en ben je goed voorbereid om binnenkort een heerlijk moment voor jezelf in te plannen. Mocht je vragen hebben, laat vooral een reactie achter en dan beantwoorden wij deze graag. En mocht je nog niet beschikken over een bad, maar wil je dit wel heel graag, Neem gerust een kijkje op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.