Afvalscheidingsprullenbak

Afvalscheidingsprullenbak

Reading Time: 3 minutes

Waarom is het scheiden van afval belangrijk?

Je zou kunnen zeggen dat afval niet bestaat. Want eigenlijk bestaat het uit allemaal waardevollen grondstoffen. Van deze grondstoffen kunnen nieuwe producten gemaakt worden. Dan hoeven er geen nieuwe gebruikt te worden. Tevens hebben we van bepaalde grondstoffen geen oneindige voorraad. Een afvalscheidingsprullenbak kan het jouw gemakkelijker maken om je afval te scheiden!

Voordelen van recyclen

Vervolgens kost het ook veel energie, tijd, arbeid en geld om nieuwe grondstoffen te produceren. Het opnieuw gebruiken van bepaalde materiale is niet alleen goed voor het milieu, maar vooral ook gunstig voor jouw portemonnee. De afvalstoffenheffing van de gemeente zou hierdoor omlaag kunnen.

  1. Besparing grondstoffen zoals: bomen voor papier, aardolie voor plastic, (zeldzame) metalen voor apparaten en blik.
  2. Landbouwgrond kan gebruikt worden om voedsel te verbouwen.
  3. Kosten vermindering: recyclen kost veelal minder energie in vergelijking met het winnen van grondstoffen en maken van nieuwe materialen. In het geval van nieuw aluminium is er bijvoorbeeld 20 keer zoveel energie nodig als voor het omsmelten van oud aluminium. Terwijl er vrijwel geen verschil is met de kwaliteit van gerecyclede materialen.
  4. Minder CO2: Recyclen zorgt voor minder broeikasgassen in vergelijking met afval verbranden.

Blanco aanbod afvalscheidingsprullenbakken

In het onderstaande gedeelte van dit artikel zal ik een aantal afscheidingsprullenbakken aan je voorstellen! Met de afvalscheingsprullenbak van Blanco Botton Pro Automatic afvalsysteem sorteer je jouw restjes door de aanwezigheid van drie emmers. Een behendige en overzichtelijke manier om afval te scheiden! Het afvalsysteem is tevens geschikt voor een onderkast. Alle drie de emmers beschikken over een volume van 13 liter. Het afval van papier, plastic en organisch afval kan in deze prullenbak gescheiden worden. De lichtlopende kogelgeleiding met volledige uittrekbaarheid zorgt voor gemakkelijk openen en sluiten.

Het Blanco afvalsysteem Singolo laat uw keukenafval eenvoudig en functioneel achter uw kastdeur verdwijnen. Het slanke systeemdeksel dient ook als een praktische opbergruimte. De bak is slechts 45 cm breed, dit is voldoende voor dit slimme afvalsysteem. Het kan zijn weg al vinden naar jouw keuken! De afvalscheidingsprullenbak met een 14-liter bak is zowel compact als functioneel. Open jouw kastdeur zoals gewoonlijk en je kunt vervolgens erg gemakkelijk alle soorten keukenafval weggooien. Tevens is de montage verrasend eenvoudig, zodat jij zo snel mogelijk er gebruik van kunt maken!

Afvalbak

De Blanco afvalscheidingsprullenbak Keuken Select Orga XL bestaat uit modellen met kleine bakken en deksels. En is ideaal voor de inzameling van voedselafval. Deze afscheidingsprullenbak maakt goed gebruik van de beschikbare ruimte. Met het moderne en praktische ontwerp past het in elke keuken. De organisatielade is van top kwaliteit, heel precies afgestemd op het afvalsysteem. Het is verassend snel en eenvoudig te installeren, zodat jij zo snel mogelijk van de keuken gebruik kan maken!

Blanco prullenbak
Blanco Prullenbak Keuken Select Orga XL

Grohe aanbod afvalscheidingsprullenbakken

De GROHE Blue afvalscheidingsprullenbak bieden de ideale mogelijkheid voor onzichtbare afvalscheiding. Tevens zijn de systemen te combineren met de GROHE Blue Home en GROHE Red in de maten M en L.

Grohe Recycle Prullenbak Blue Home & Red

Ondertussen zijn we aangekomen bij het einde van dit artikel. We hopen jou op weg te hebben geholpen naar jouw ideale prullenbak, zodat jij binnenkort de keuken kunt gaan ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.