Hoe installeer je een toiletbril?

Hoe installeer je een toiletbril?

Reading Time: 3 minutes

Voor een verandering van omgeving of om een versleten model te vervangen, is het soms nodig om de toiletbril te vervangen. Wees gerust, je hoeft geen meester-klusser te zijn om dit te doen. Een meetlint, een tang of een moersleutel en een schroevendraaier volstaan om een WC bril te installeren. Wacht even, Superbath zet de stappen voor u uiteen.

Stap 1: Kies uw toiletbril

een toilet met een toiletbril met een muur van planten

Voordat u begint met het installeren van een toiletbril, is het belangrijk om deze goed te kiezen. Het is daarom cruciaal om de grootte van uw toiletpot op te meten. Gebruik een meetlint om de afstand tussen de twee gaten in de pot te meten. Zo zorgt u ervoor dat u zich niet vergist in de omtrek van uw nieuwe toiletzitting.

Let niet alleen op de grootte, maar ook op de kleur en het materiaal van uw toiletzitting. Wilt u geen risico nemen, pas dan de kleur van uw toilet aan. Bent u niet bang voor de kleur, dan kunt u ook een zitting kiezen die bij uw meubels of decoratie past.

een toiletbril op een muur en toiletpapier naast

De juiste technologieën

Soft Close, Quick-release, Rimless… Het is soms moeilijk om uw weg te vinden in alle technologieën rond toiletzittingen. Om te vinden wat u zoekt, is een korte introductie noodzakelijk.

Quick-release

Met deze technologie kunt u de toiletzitting gemakkelijk verwijderen met behulp van een scharniermechanisme.

Soft-Close

een toiletbril met een lamp aan verbonden

Soft Close toiletzittingen sluiten langzaam en stil om luidruchtig dichtslaan te voorkomen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over nachtelijke uitstapjes naar het toilet, zoals dit model laat zien.

Stap 2: verwijder de zitting

Op het oppervlak van uw toiletpot, bij de stortbak, kunt u de bouten zien waarmee de toiletbril wordt vastgehouden. Deze kunnen verborgen zijn onder doppen, die verwijderd moeten worden.

U moet de moeren van de bouten verwijderen met uw tang of moersleutel. Verwijder vervolgens de bouten van de vorige zitting om de toiletbril te kunnen verwijderen.

Stap 3: Plaats de nieuwe zitting

Plaats de zitting en zorg ervoor dat de scharnieren over de bijbehorende gaten liggen. Rijg de bouten door de gaten in de scharnieren en draai vervolgens de moeren op de bouten. Schroef met de klok mee met de hand en daarna met uw moersleutel. Zodra u dit heeft gedaan, controleert u of uw stoel goed vastzit door hem een paar keer te sluiten en te openen. Als je het gevoel hebt dat het niet stabiel is, draai je de bouten een beetje aan.

Wij raden u echter aan het toilet niet te strak aan te spannen, voor het geval u het in de toekomst wilt verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.