Een meubelstuk omtoveren naar badkamermeubel

Een meubelstuk omtoveren naar badkamermeubel

Reading Time: 2 minutes

Als je een bezige bij bent en van doe-het-zelf projecten houdt, dan is dit artikel iets voor jou. Er is een trend op het internet waar je een meubelstuk omtoveren naar badkamermeubel. Dit is dan natuurlijk voor de echte DIY-ers.

Een badkamermeubel of een wastafelmeubel is een van de blikvangers in de badkamer. Daarom moet je er goed over nadenken voordat je het plaatst. Je moet opmeten, je moet de juiste wastafel hebben, hij moet passen bij de andere wastafelmeubels.

Om een meubel om te toveren in een badkamermeubel, heb je eerst een meubel nodig. Je kunt een tweedehands meubelstuk vinden bij je dichtstbijzijnde kringloopwinkel of je kunt op Marktplaats kijken. Er zijn veel plaatsen waar je een meubelstuk kunt vinden voor een goedkope prijs.

Soorten badkamermeubels

voorbereiding

Deze meubelen zijn er in verschillende soorten. Het meubel op de foto hieronder is bijvoorbeeld een zwevend wastafelmeubel uit de Villeroy en Boch badkamermeubelcollectie. Dit type is ruimtebesparend en gemakkelijk schoon te maken. U kunt gewoon met een swiffer onder het meubel vegen en alles is weer mooi schoon.

Er zijn ook wastafelmeubels die direct in contact staan met de grond.

Als je hebt besloten welke kast je gaat nemen, dan zal moet je denken aan de uitsparing.

Een bruine zwevende badkamermeubel kast van 2 lades

In de badkamerbranche zijn er verschillende stijlen die u in de badkamer kunt gebruiken. En dus ook voor de wastafel. De landelijke badkamerstijl, de moderne badkamerstijl of de meer vintage badkamerstijl. Zoals u kunt zien, zijn er een aantal om uit te kiezen.

Afwerking

Tenslotte moet u een waterbestendige coating op de kast aanbrengen. Hierdoor wordt uw kast waterdicht en bestand tegen vocht.

veelvoorkomende vragen

Welk hout kan je gebruiken voor een badkamermeubel?

Wilt u gaan voor een badkamermeubel van massief hout? Dan heeft u heel wat om uit te kiezen. Hou wel in gedachten dat het voor de badkamer is en dat het hout tegen de vochtigheid moet kunnen. Massief hout kan niet langdurig tegen de vochtigheid. Hiervoor bestaan gelukkig een aantal soorten hout. Zoals het tropisch hout zoals iroko of merbeau. Ben je toch liever voor wat fijner hout, dan is eik of cedar een goede optie.

Hoe hoog hangt een badkamermeubel?

Dat hangt af van de persoon. Er zijn hele grote mensen voor wie de wastafel hoger zal moeten hangen dan voor mensen die kleiner zijn. de wastafelmeubel moet op een hoogte staan waarbij de gebruiker zich prettig voelt. Je kent het zelf niet goed. Dan is een 90 cm stand een goed begin. Let op: de wastafel is geplaatst op het meubelstuk. Dit betekent dat als u een wastafel van 30 cm heeft, uw hoogte 60 cm zal zijn. De dikte van uw wastafel bepaalt ook hoe hoog de wastafelmeubel moet worden opgehangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.