Badkamer trends: 5 tips voor kleur in de badkamer

Badkamer trends: 5 tips voor kleur in de badkamer

Reading Time: 3 minutes

In dit artikel tref je meerdere badkamer trends om meer kleur in jouw badkamer te brengen! De badkamer wordt namelijk bij het (her)inrichten van het huis regelmatig over het hoofd gezien. Erg zonde, want de dag begint én eindigt hier. Van chique kraan tot subtiel roze wasbak: met deze tips laten we zien hoe je met een paar kleine aanpassingen een wereld van (kleur) verschil maakt.

1. Vloer of muren

Over het algemeen worden de vloer en de muren van een badkamer als basis gezien. Maar eerlijk is eerlijk: Het verven van de wanden kan spannend zijn, vooral omdat je natuurlijk wilt dat het eindresultaat ook mooi en gelijk is. De badkamer blijft immers een plek waar je na een lange hectische dag ook wilt ontspannen. Maak daarom gebruik van de 60-30-10 regel. Hiermee geef je de ruimte een hoofdkleur, gevolgd door een ondersteunende kleur en eindig je met een accentkleur voor de finishing touch. Ook kun je gaan voor kleurtinten die geleidelijk in elkaar overlopen. Balans heeft de focus.

badkamer trends: een basis kleur op de muur
Allibert Hoge Badkamerkast GEORGE

2. De kranen zijn de ‘eyecatchers’

Badkamer trends kranen

De grote verschillen zijn vaak te vinden in kleine aanpassingen. Voor een hotel chique uitstraling in de badkamer heb je gelukkig geen volledige home-makeover nodig. Een stijlvolle kraan, douchekop of -slang kan een wereld van verschil maken. Je kunt een badkamer volledig op jouw persoonlijkheid aanpassen, ga eens voor iets anders dan chroom en maak een statement met Hard Graphite (antraciet), geborstelde Cool Sunrise (goud), Supersteel (RVS) of geborstelde Warm Sunset (koper). Dit zijn (douche)kranen die niet alleen een eyecatcher zijn, maar ook nog eens écht lang meegaan.

3. Scoor kleurrijke accessoires

Een nog makkelijkere manier om kleur in de badkamer te brengen is door het gebruik van kleurrijke accessoires. Maar ga bijvoorbeeld niet meteen voor dezelfde kleur producten. Je wilt de ruimte immers graag opvrolijken en meer sfeer creeeren en met een wc-borstelhouder en zeepdispenser in dezelfde kleur blijft het nogsteeds erg eentonig. Mix liever verschillende tinten en materialen van één kleur. Door bijvoorbeeld een groen glas naast een keramieken groene zeeppomp op de wastafel te plaatsen. Vergeet ook het effect van bontgekleurde badlakens niet. Leg ze opgerold (helemaal hotelwaardig) neer op een plek waar ze in het oog springen. En plaats wat planten in de ruimte voor extra sfeer en kleur.

4. Kies de blikvanger

badkamermeubel met kleur

Toch lastig om afscheid te nemen van die witte muren? Dat snappen we maar al te goed! Ook met badkamermeubels kun je kleur aanbrengen. Gekleurd sanitair zorgt voor een luxe en warme sfeer in de badkamer.

Goed nieuws: badkamermeubilair als toiletpotten, brillen, baden en wastafels of -bakken zijn tegenwoordig in alle tinten verkrijgbaar; van fijne pastellen tot knalkleuren. Zo maak je een blikvanger van de ruimte, ongeacht of je nu voor een basiskleur gaat of een gedurfd contrast. 

5. Stel een lichtplan op

Badkamerspiegel met verlichting

Ten slotte; de verlichting. Dit wordt vaak over het hoofd gezien. Ondanks het feit dat het ’s morgens vaak nog stikdonker is, hebben niet alle badkamers overdag voldoende daglicht. En het is toch wel handig om je klaar te maken met het juiste daglicht. Een goed lichtplan is daarom belangrijk. Ook hier kun je een hoop doen met subtiele kleuren. Zorg voor een goede basisverlichting die de gehele badkamer goed weet te verlichten. Vul dit vervolgens aan met speelse accentverlichting in een zachte kleur, bijvoorbeeld aan de zijkanten van de spiegel. Een wellness-waardige badkamer creëren? Kies dan voor dimbare lichten. Dat is pas echt ontspannen bijkomen na een drukke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.