Stortdouche

Stortdouche

Reading Time: 3 minutes

Verveel jij je thuis, ga je binnenkort verhuizen en gaat de badkamer daarom flink onderhanden genomen worden? Dan zit je misschien wel na te denken over een stortdouche in de badkamer. Een stortdouche is een grote en dure aanschaf en daar wil je natuurlijk even over nadenken. Om je daar wat bij te helpen hebben we deze blog voor je geschreven. Je leest hier alles wat je moet weten over een stortdouche.

Wat is een stortdouche?

Misschien meteen maar even goed om deze vraag duidelijk te hebben. Een stort- of regen douche is een douche die meer water afgeeft dan een normale douche. Als je onder deze douche staat lijkt het net of je onder een regenbui staat te douche. Het verschil merk je vooral als je het water op je lichaam voelt druppelen. Dit geeft een heerlijk maar vooral ontspannen gevoel. Dit soort douches worden regelmatig gebruikt in hotels of spa’s waardoor het voelt alsof jij je in een wellness centrum bevindt. Als dat nou toch elke dag kon! Een stortdouche ziet er erg mooi en vooral erg luxe uit. Doorgaans is een verticale stang en slang niet meer nodig, waardoor de douche veel strakker oogt. Hierdoor krijg je bijna het gevoel in een hotel te wonen. De stortdouche wordt daarom vooral gebruikt in moderne badkamers. Tevens passen deze douches ook in de landelijke badkamers.

Waterverbruik

Ondanks het waterbesparende element van zo’n mechanisme gebruikt zo’n type douchekop toch meer water. Dit houdt in dat er meer water wordt gebruikt in een kortere tijd. Daarom is het zaak dat er gekeken wordt of uw warmwater installatie en het leidingwerk daar voldoende capaciteit voor heeft. Dit is dus zeker belangrijk om rekening mee te houden, tijdens het aanschaffen van een douche.

Dat je onder een dergelijk douchekop een waterval gevoel ondergaat, houdt ook in dat deze toch wat meer water gebruikt. In een korte tijd krijg je een stortvloed van water over je heen en dat geeft die unieke beleving. Aan de andere kant zul je er daarom ook wat korter onder staan. Met een handdouche, die bijna altijd ook wordt gemonteerd, kun jij je eventueel dan verder afspoelen.

Veel mensen zien een stortdouche hetzelfde als een regendouche. Het verschil met een stortdouche is dat deze douche veel meer water nodig heeft dan een regendouche. Tegenwoordig komen er steeds meer stortdouches die in het plafond gebouwd worden. De leidingen worden dan achter de muren en in het plafond verwerkt. Dit zorgt er onder andere voor dat je badkamer een mooiere en stijlvollere uitstraling krijgt.

Voorkom onnodige hoge kosten

De aanschaf van een stortdouche brengt een aantal dingen met zich mee. De kosten voor het aanschaffen en installeren van en stortdouche is namelijk duurder in vergelijking met een regendouche. Bij een eenvoudig model valt het bijvoorbeeld best wel mee. Je betaald ongeveer 300 euro en het monteren kost 200 euro. Je bent in totaal dus ongeveer 500 euro kwijt. Heb je gekozen voor een luxe model, dan kunnen de kosten al gauw oplopen tot zo’n 3.500 euro en nog eens 500 euro aan montagekosten. Voor een luxe model ben je dus al gauw 4.000 euro kwijt. Om een dure rekening te voorkomen is het dus erg belangrijk om jezelf goed in te lezen over het product dat je wilt aanschaffen.

Welke douche is geschikt voor mijn badkamer

Daarnaast is het ook belangrijk dat je, je oriënteert in je eigen badkamer. Geen badkamer is hetzelfde en heeft daarom ook verschillende eisen. Denk hierbij aan grote, capaciteit, montage mogelijkheden, etc. Heb je dit voor jezelf op een rijtje en weet je welke douche het beste bij jouw badkamer past? Dan staat je niks anders te doen dan deze aan te schaffen en te genieten van alle voordelen die een stortdouche jou kan bieden!

Wij zijn alweer aan het einde van dit artikel gekomen. Mochten er nog vragen zijn, laat dan vooral een reactie achter! Wij beantwoorden deze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.