Een bubbelbad in je badkamer?

Een bubbelbad in je badkamer?

Reading Time: 3 minutes

De 5 meest gestelde vragen.

Een bubbelbad in je badkamer? En geniet je ook zo naar een moment voor jezelf? Eventjes er lekker tussen uit. Heerlijk ontspannen in een bubbelbad; vaak heb je deze luxe alleen in een sauna of in een zwembad. Maar ook thuis in je eigen badkamer is een “spa ervaring” zeker een mogelijkheid, door het aanschaffen van een bubbelbad. Er zijn baden die je met een whirlpoolsysteem kunt uitbreiden. Zo kun je ook thuis genieten van de ontspannende en masserende bubbels. Hoe werkt het en is het goed voor je? Dit zijn enkele vragen welke we in dit artikel voor je zullen beantwoorden. We hebben de meest gestelde vragen over een bubbelbad voor je op een rij gezet!

bubbelbad

 1. Wat is een bubbelbad? 

Een bubbelbad, ook wel een whirlpool genoemd, is een verwarmd bad waarin lucht of water wordt gepompt zodat luchtbellen ontstaan. Je kunt met deze baden de ideale spa ervaring creeeren in jouw eigen badkamer. De bubbelbaden zijn in alle vormen en maten beschikbaar. Van een eenvoudig ligbad, vrijstaand of inbouw, tot een drie- of vierpersoons bad. Alles zodat je thuis de pure verwennerij van een bubbelbad kunt ervaren.

bubbels

2. Welke opties heb je bij een bubbelbad?

Een bubbelbad kan je lichaam op verschillende manieren heerlijk masseren. Globaal zijn er drie soorten stralen en bubbels:

  • bubbels met water (waterjets) zorgen vanaf de zijkant van je bad voor een krachtige, revitaliserende massage
  • bubbels met lucht zorgen vanuit de onderkant van je bad voor ontspanning
  • een combinatie van beide: bubbels met water van de zijkant en lucht vanaf de onderkant
bubbelbad vierkant

3. Is een bubbelbad goed voor je?

De wellness van een heerlijk warm bubbelbad zorgt voor een ontspannen sfeer, gunstig voor lichaam en geest. Voor mensen met rug-, spier of gewrichtspijn is een bubbelbad de ideale oplossing. De verschillende massagemethoden met de water- en /of luchtstralen hebben elk een ander effect. Door de kracht en pulsatie van de bubbels aan te passen, bepaal je zelf welke behandeling bij jou past!

Etherische olie voor in de badkamer

4. Welk soort bubbelbad moet ik kiezen?

Een bubbelbad is tevens erg goed voor jouw volledige gezondheid. Een intensievere watermassage is t vergelijken met een echte massage van een masseur. Het bestrijdt bijvoorbeeld cellulitis, stimuleert je bloedsomloop en helpt bij het herstel van spierpijn en blessures. Gaat jouw voorkeur vooral naar ontspanning dan zijn de tintelende, kleinere luchtbubbels uit de bodem een waar genot. Stress kun je zo prima te lijf gaan. Zeker als je nog een paar druppeltjes etherische olie in het badwater gooit. Etherische olie heeft ook een geneeskrachtige, heilzame werking.

5. Waar moet je opletten met een bubbelbad?

Een bad moet passen bij jouw wensen. De vormen en grootte spelen een rol om lekker op jouw manier onderuit in bad te kunnen liggen en heerlijk te kunnen ontspannen. Ook kunnen de jets op verschillende plaatsen in het bad geplaatst worden. Wil je van je badkamer een ware wellnessruimte maken? Ontdek dan al onze bubbelbaden op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.