Badkamer Kit Verwijderen

Badkamer Kit Verwijderen

Reading Time: 2 minutes

Bijna iedereen weet hoe vervelend het is om badkamer kit te verwijderen. Irritante kleine restjes blijven dan meestal achter. Vaak kun je badkamer kit alleen verwijderen met hulpmiddelen, zoals een met een breekmes dat simpelweg overeenkomt met een stanleymes. Maar hoe moet dat dan precies? En hoe behandel je de voegen? Dat gaan wij in dit artikel uitleggen.

Man verwijdert badkamer kit met breekmes

Jouw badkamer kit kan na verloop van tijd veranderen. Het schimmelwerende ingrediënt is dan uitgewerkt en je gaat zwarte puntjes zien rondom jouw bad, douchewand of douchebak. Je hebt alles al geprobeert om de siliconenkit weer mooi wit en schoon te krijgen, maar niets helpt meer. Het wordt tijd om jouw oude badkamer kit te verwijderen.

De meeste hulpmiddelen die jij hiervoor nodig hebt, liggen in iedere garage. Erg zachte kit dat nog vrij vers is, is the verwijderen met een simpele spatel. Gebruik een scherp mesje, zoals een stanleymes of breekmes voor hardere kit of siliconenkit dat al langer zit. Verder zul je afwasmiddel bij de hand moeten hebben. Laten we beginnen!

Badkamer kit verwijderen in stappen

  1. Plaats de spatel in een scherpe hoek onder de siliconenkit en probeer het met een hefboombeweging omhoog te wippen langs de gehele rand. Wanneer de kit al langer zit en dus wat harder is, gebruik je het scherpe gereedschap. Hiermee snijdt je de siliconenkit los langs de tegels. Wees hier voorzichtig zodat je je badkamertegels niet beschadigt.
  2. Wanneer je het overgrote deel hebt verwijdert, zul je zien dat er restjes overblijven. Hiervoor is afwasmiddel de bijzondere oplossing. Giet het afwasmiddel over de restjes. Wees vooral niet zuinig en gebruik genoeg, want dit zal het makkelijker maken om de resten te verwijderen. Het afwasmiddel zorgt ervoor dat de siliconenkit minder plakkerig wordt. Voorkom dat er water in het spel komt. Dit zal de werking van het afwasmiddel beperken.
  3. Verwijder de restjes met een licht-vochtige doek. Een simple keukendoek of theedoek is hiervoor voldoende. Zonder al te veel moeite en kracht kun je zo de kitresten verwijderen.
  4. Voordat je de nieuwe kit gaat aanbrengen, moet je de ondergrond goed schoon maken. Gebruik hiervoor spiritus of soda in warm water en schuur de voeg grondig schoon. Dit is zeer belangrijk, omdat de nieuwe siliconenkit anders niet goed zal hechten.
Bad met nieuwe badkamer kit

Goed gedaan! Je bent erin geslaagd je oude kit te verwijderen. Nu kun je de nieuwe siliconenkit aanbrengen en zal je badkamer er weer fris uitzien!

We hopen dat dit artikel jou heeft geholpen. Heb jij jouw eigen methoden? Deel ze met ons in de comments! Wij horen graag jouw tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.