Kranen: Hoe begin ik eraan?

Kranen: Hoe begin ik eraan?

Reading Time: 3 minutes

Als je hebt gekozen om dit artikel te lezen, dan voel je u waarschaanlijk overweldigd door alle informatie en verschillende kranen. Je bent nu voor de eerste keer aan het kijken voor een kraan of je hebt nood aan inspiratie. In dit artikel gaan we het hebben over hoe je een kraan vervangt, hoe je de perfecte keuze maakt en inspiratie van 3 merken die verschillende kranen verkoopt.

Een nieuwe kraan

Er zijn veel soorten kranen verkrijgbaar. Bij onze webshop heb je al meer dan 10 verschillende kranen vinden. De eerste keuze die je gaat moeten maken of het een kraan is voor de keuken of voor een wastafel. Als je die keuze hebt gemaakt dan kan je kiezen of je gaat voor een mengkraan, een kokend water kraan, wastafelkraan, douchekraan of een badkraan. 

Een mengkraan, daarbij krijg je koud en warm water. Perfect voor de keuken en de badkamer.

Een Grohe kokend water kraan is de trend van het moment voor de keuken. Hierbij moet je niet speciaal de waterkoker uitzetten om heet water te koken. Dit komt direct uit uw kraan.

Grohe kokend water kranen

De beste kranen

axor wastafelkranen

Axor kranen

Wil je uw badkamer een meer luxueus sfeer creëren, dan zijn de Axor kranen voor u. Axor is gespecialiseerd in badkamerkranen. Ze hebben een breed assortiment aan wastafelkranen, badkranen en douchekranen.

Axor heeft verschillende series. Een van de bestseller is de Citterio serie. Hierbij heb je deze moderne wastafel kraan.

Villeroy en Boch kranen

Villeroy en Boch is een heel gekend merk in de badkamer industrie. Ze hebben een breed assortiment aan Villeroy en Boch kranen. Ze hebben kranen voor de keuken en voor de badkamer. Als je dus graag uw kranen wilt matchen dan kan je best een kijkje nemen naar hun.

Blanco keukenkranen

Blanco kranen

De grootste specialist in keukenmengkranen van Duitsland heeft een breed aanbod aan kranen voor de keuken. Blanco kranen hebben een innovatieve stijl die past bij elke woning.

Vervanging van de kraan

Heb je de keuze gemaakt welke kraan je gaat nemen. Dan kan je nu de nieuwe kraan installeren en de oude vervangen. Hou in gedachte dat elke kraan een andere manier van vervanging heeft: De basis is het zelde maar er zijn kleine aanpassingen die gedaan moeten worden. 

Om te weten of de kraan gaat passen, dan moet je de hartafstand meten. Dit is de afstand tussen het midden van de warmte wateraanluisting en de koud wateraansluiting.

Als je toch zelf niet gaat vervangen dan kan je altijd gebruik maken van een expert. 

  1. Bereid je je voor. Je zorgt ervoor dat je gereedschapkist bij de hand hebt. Vergeet niet de hoekstopkraantjes te sluiten om een waterval te vermijden. 
  2. Haal je de oude kraan weg. Draai de moeren los en loskoppel de slang.
  3. Plaats je nieuw kraan.

Waar op letten

Bij het monteren van de nieuwe kraan. Vergeet niet de reukafsluiteren te monteren om ongewenste geur te vermijden.

De kosten voor het plaatsen van een nieuwe kraan, kan varieren per situatie. Voor de keuken is het tussen 250-500 euro. Voor de badkamer 100-300 euro en voor het bad 300-400 euro.

Denk aan de functionaliteit van de kraan. Bij de keuken daarbij zal je uitzoeken welke hoogte het beste past voor u.

2 thoughts on “Kranen: Hoe begin ik eraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.