Kinedo

Kinedo

Reading Time: 4 minutes

Kinedo is een hogewaardige producent in de sanitaire wereld, voornamelijk op het gebied van douches en baden. Het zegt dagelijks douchegeluk te garanderen voor al meer dan 50 jaar. Ben je nieuwsgierig naar het ontstaan van Kinedo en wil je weten wat het merk biedt? Lees dan gauw verder!

Een Franse producent

Het begon allemaal in 1968 met het familiebedrijf BLANC, gespecialiseerd in de productie van tanks en rompen van boten. Het bedrijf, dat toen rijk was aan deze ervaring, maar nog geen verband hield met sanitair, gebruikt het later om bubbelbaden, douchecabines en wc-broyeurs te maken.

Het werd gekocht door de PERDRIEL-groep in 1992, die ook het bedrijf ALGUE in handen had, gespecialiseerd in de productie van doucheschermen.

Met de knowhow van beiden is Kinedo in Frankrijk onstaan, zoals we het tot op de dag van vandaag kennen. Het combineert kwaliteit, innovatie, design, comfort en veiligheid in ieder product. Het resultaat: Kinedo is een ware marktleider in Frankrijk.

Het aanbod van Kinedo

Het biedt een breedt assortiment aan Kinedo douchecabine, -bakken en -wanden en het staat bekend om de veilige bad-douchecombinaties.

Kinedo douchecabine

Van basic douchecabines tot zeer luxe modellen: het “saaie imago” zul je vergeten. Wanneer je opzoek bent naar functionaliteit in een kleinere badkamer, kijk je naar de douchecabines uit de Eden-serie. Uitgerust met zowel een stortdouche als handdouche en verchroomde profielen haal een een stijlvolle douchecabine in huis. Ga voor een vierkant model van 90×90 cm of kwartrond wanneer je ruimte wilt besparen.

Heb je naast een kleine badkamer, ook een klein budget? Kijk dan naar de complete douchecabines uit de Kineprime Glass-collectie. Deze hebben douchebakken van Biocryl, wat van nature minder glad is, en wit gelakte aluminium profielen.

Ook wanneer design de prioriteit heeft in jouw badkamer, biedt het merk echte design douchecabines. Voor een industriële badkamerstijl ga je voor een douchecabine uit de Brooklyn Factory-serie, met matzwarte profielen en een matzwarte doucheset. Aan de andere kant heb je de Kinedesign-serie. De douchecabines uit deze collectie zijn juist profielloos en stralen moderniteit uit.

Om veiligheid te garanderen zijn de douchebakken gemaakt van anti-slip materiaal. Zo zorgt het voor meer stabiliteit tijdens het douchen.

Kinemagic

Voor voornamelijk mindervaliden en ouderen zijn de douchecabines uit de Kinemagic-serie zeer geschikt. De toegankelijkheid wordt vergroot door de zeer lage opstap. Het zorgt ookwel voor een inloopdouche-effect. Daarbij komen ze met wandbeugels en een opklapbaar zitje voor ondersteuning. Bovendien hoef je aan een stijlvol design zeker niet in te leveren.

Kinedo Kinemagic douchecabine
Kinedo Kinemagic douchecabine

Kinedo bad

Wil jij graag een bad in jouw badkamer, maar heb je geen ruimte voor zowel een bad als een douche? Ben jij daarbij wat slechter ter been? Als je op beide vragen “ja” hebt geantwoord, komt Kinedo Duo met de juiste oplossing.

Het is een bad-douchecombinatie. Dit is een slimme ruimtebesparende oplossing, want het dient tegelijkertijd als een bad en een douche. Met een 8 mm dikke deur, loop jij zo het bad in. Veiligheid wordt zo nogmaals verhoogd!

Kinedo Duo

Een doelgericht merk

KINEDO maakt deel uit van de beweging van de “silver economy”, de zilveren economie letterlijk vertaald. Het is een economische sector die zich richt op de vraag van ouderen. Het merk streeft er dus naar om aan de behoeften van deze leeftijdsgroep te voldoen, door aangepaste oplossingen voor te stellen die met name nodig zijn als het gaat om het bad of de douche. Het doel? “Ga als fabrikant de uitdaging van veroudering goed aan door oplossingen te bieden die zijn aangepast aan deze problemen.”

Laat ons weten wat jij van het merk vindt door een reactie onder dit artikel achter te laten! Het aanbod vind je op onze website!









Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.