Duravit Starck 3

Duravit Starck 3

Reading Time: 3 minutes

Na het succes van Duravit Starck 1 en Duravit Starck 2 kon Duravit Starck 3 niet ontbreken. Daarmee zegt het merk Duravit een revolutie in de sanitairwereld te hebben ontketend. In dit artikel nemen we een kijkje naar het ontwerp van Philippe Starck.

Design door Philippe Starck

Phillipe Starck is een Franse designer, maar niet alleen voor badkamersanitair. Hij is voornamelijk een actief ontwerper op het gebied van meubels, huishoudelijke voorwerpen en zelfs boten of andere voertuigen!

Je zou bijna denken dat dat het geheim is achter het succes van de serie: de combinatie van Philippe’s creativiteit en het innovatief vermogen van Duravit op het gebied van sanitair.

Starck 1 en Starck 2

Om het succes van de derde serie te bespreken, kijken we eerst even terug naar de voorgaande collecties.

Met de eerste serie gingen Philippe en Duravit terug naar het begin. In deze collectie werden een toilet, bad en wastafel gekenmerkt door het design van historische voorlopers: de emmer, kuip en waskom. Waarom? Het merk zegt dat iets wat goed is, niet beter gemaakt hoeft te worden. Hoewel naar de historie werd gerefereerd, waren de meubels strak zonder grepen en bijzonder comfortabel. Ook werd er een klein kleurenpalet toegevoegd. Zo was de zogenoemde “Starck-ton” verkrijgbaar in hoogglans wit, hoogglans zwart, Oak, Amerikaans noten en Macassar.

Duravit Starck 1 wastafel
Starck-ton in Amerikaans noten

Ook met de tweede serie wilden Duravit en Philippe terugkeren naar het design in de historie, maar deze keer minder opvallend. En dat is te zien. Waar in de eerste serie het badkamersanitair zeer verassend is, toont de tweede serie vooraal eenvoud. Zo stralen de wastafels en badkamermeubels voornamelijk elegantie uit.

Duravit Starck 2 opzetwastafel
Opzetwastafel uit de Stark 2-serie

Het design van Duravit Starck 3

Het eerste wat je zal opvallen in vergelijking met de voorgaande series, is dat we van ronde naar rechthoekige vormen gaan. Daarmee gaan we van elegantie naar tijdloze designs. Tijdloos, maar ook zeker modern, door de inbouwwastafels die zorgen voor comfort en gemak. Bovendien is een Duravit Starck 3 wastafel verkrijgbaar in een compact formaat. Ideaal voor kleine badkamers!

Duravit Starck 3 inbouwwastafel
Starck 3 inbouwwastafel

De derde serie onderscheidt zich niet alleen in design, een Duravit Starck 3 WC bril is uitgerust met de nieuwste technologie. Deze toiletbril wordt ook wel SensoWash® Starck genoemd. Het is een douche-WC-zitting die optimale reiniging garandeert en toiletpapier overbodig maakt!

Douche-WC-zitting SensoWash®
Douche-WC-zitting SensoWash®

Ben je verkocht door het design van Starck 1, 2 of 3? Op onze website vind je alle producten uit alle drie de series, dus neem snel een kijkje! Laat ons weten wat je van dit artikel vond door een reactie achter te laten hieronder in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.