Klein Toilet Ideeën

Klein Toilet Ideeën

Reading Time: 3 minutes

Het is vaak de kleinste ruimte in ons huis: het toilet. Echter is het ook een essentiële ruimte en wij of onze gasten zullen er geregeld komen. Daarom is het belangrijk dat de ruimte uitgerust is met alles wat we nodig hebben voor een toiletbezoek, met een slimme inrichting en een mooi design. Dat is echter niet altijd eenvoudig. Daarom voorzien wij jouw van een aantal ideeën met een klein toilet.

Kleine toiletruimte met hangende WC en toiletfontein

Er zijn een aantal standaard principes die je moet overwegen. Bijvoorbeeld, om je comfortabel te voelen in de kleine ruimte, moet je tenminste 760 mm speling hebben aan de voorkant en beide zijden van de WC. Verder laat bijvoorbeeld het gebruik van lichte kleuren de ruimte groter lijken. Voor meer slimme tips en strucjes lees je ons artikel Kleine Badkamer Groter Laten Lijken. Dan gaan we nu over tot de ideeën.

1. Hangend toilet met inbouwreservoir

Hangend toilet met Geberit inbouwreservoir

Een slimme oplossing en ook nog eens zeer modern, is een hangend toilet met inbouwreservoir. Een hangende WC oogt ruimtelijker doordat het de vloer niet raakt. Tevens garandeert het daardoor makkelijk schoonmaken. Het reservoir wordt ingebouwd en achter de muur weggewerkt, waardoor je alleen het bedieningspaneel ziet. Hiermee bespaar je ruimte, omdat je de WC dicht op de muur plaatst.

2. Hoektoilet

Hoektolet met staande WC rolhouder

Een hoektoilet heeft de ideale vorm om in een hoek van de ruimte te passen. Doordat je de hoek WC in de hoek van de ruimte plaatst, laat je meer oppervlak over voor andere elementen, zoals een toiletfontein.

3. Wasbak toilet

Wasbak toilet

Voor de optimale uitrusting heb je een wastafel nodig. Een wastafel in de toiletruimte zelf is het meest hygiënisch. Een zeer slimme oplossing daarvoor is een wasbak toilet. Dit toilet heeft een wasbak bovenop het reservoir. Zo garandeer je een compacte indeling een kleine toiletruimte.

4. Toilet fontein

Een wastafel in de toiletruimte kan niet ontbreken. Voor jou en jouw gasten is een toilet fontein daarom een comfortabele optie. Dit is een kleine, vaak hangende wastafel met een fonteinkraan. Het WC fontein is precies groot genoeg om je handen te wassen na je toiletbezoek. Om hiermee nog meer ruimte te besparen, ga je voor een hoekfontein.

Hopelijk heb je wat ideeën en inspiratie opgedaan voor jouw klein toilet. Laat jouw ideeën achter in de comments! Wij horen graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.