Welke plant voor in de badkamer?

Welke plant voor in de badkamer?

Reading Time: 3 minutes

Als je op zoek bent naar een kleurrijke badkamer, kan een plant een uitstekende oplossing zijn. Het is een kwestie van de juiste plant kiezen, want zoals je je kunt voorstellen, passen niet alle planten in de badkamer. Dit heeft vooral te maken met de luchtvochtigheid en de hoeveelheid zon. Wij zijn fan van planten in de badkamer en introduceren je graag aan planten die perfect in jouw badkamer passen.

1. Aloë Vera

Als je op zoek bent naar een plant die ook nuttig kan zijn, raden wij je aan te kiezen voor een aloë vera plant. Waarschijnlijk wist je het al maar, je kunt de bladeren gebruiken om je huid te hydrateren. De gel aan de binnenkant van de bladeren kun je gebruiken om jouw lichaam te hydrateren.

badkamer plant aloe vera

Het voordeel van deze plant is dat hij niet in de zon hoeft te staan. Hierdoor kun je hem makkelijk in een hoekje zetten, zoals naast je wastafel. Geef deze plant niet te veel water, de grond en kluit mogen zelf iets uitdrogen tussen de waterbeurten in.

2. Een Scindapsus Pictus

Rechtstreeks afkomstig uit het regenwoud, is deze plant in zijn element zodra hij in de badkamer staat! Zijn grote voordeel? Je kunt hem laten klimmen of vallen, afhankelijk van het gewenste effect! Omdat deze plant de eigenschap heeft om mooi naar beneden te groeien is dit een mooie plant om op te hangen. Een mooi plekje is bij het toilet.

Scindapsus-Pictus

Het heeft een lichte omgeving nodig zonder in direct zonlicht te staan. Het is niet nodig om veel water te geven als je hem in jouw badkamer plaatst. Een keer per week zou genoeg moeten zijn. Nog leuker? Deze plant maakt de lucht ook schoon, de perfecte plant dus!

3. De ster van de badkamer: een Pilea peperomioides

Iets discreter en rond, deze plant komt rechtstreeks uit China heeft het afgelopen jaar een doorslaand succes gekend! Zijn bladeren doen denken aan kleine pannenkoekjes, niet gek dus dat hij in het Nederlands Pannekoekplant heet. Het is niet nodig hem in de zon te zetten. Deze plant heeft slechts minimaal licht nodig.

Wees voorzichtig met water geven! Gewoonlijk heeft het veel water nodig, maar in de badkamer absorbeert het al veel vocht. Wij houden van zijn kleine formaat en zijn afgeronde bladeren: hij lijkt een beetje op een vliegende waterlelie!

Pilea-peperomioides plant

4. Nodig de jungle uit in jouw badkamer met een Strelitzia

Als je naar de jungle verlangt, is dit er een voor jou! Met zijn grote bladeren en lange stengels, lijkt het bijna een jungle. Waarom reizen als je het in je badkamer kan doen? Nou, oké, het is niet helemaal hetzelfde, dat geven we toe!

Wij raden aan om deze plant niet direct naast een warmtebron zoals een verwarming of het bad te zetten. Hij zal beter groeien als hij bij een raam staat. Aangezien de plant uit Zuid-Afrika komt en gewoonlijk aan de rand van het water groeit, zal hij in de badkamer zijn natuurlijke omgeving recreëren.

Strelitzia plant

5. Terug naar de oertijd met varens

Varens houden van plekken met een hoge luchtvochtigheid. Als je niet veel moeite wilt doen voor een plant maar toch een plant in jouw badkamer wilt, is dit de perfecte optie. Varens behoren tot de oudste planten die deze aarde kent en zijn er inmiddels al meer dan 400 miljoen jaar. Het is dus een plant die wel tegen een stootje kan.

Ze hoeven niet veel water en staan liever juist niet in de zon. Plaats ze dus op een plekje waar ze in ieder geval beschut zijn tegen de middagzon.

varens

We hopen dat je nu weet welke badkamerplant je moet kiezen. Is een plant niks voor jou? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze accessoires om jouw badkamer aan te kleden! Als je er al een hebt, of gaat aanschaven aarzel dan niet om ons te vertellen welke in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.