Waterval Kranen

Waterval Kranen

Reading Time: 4 minutes

Waterval kranen, je kent ze vast wel van zwembaden en spa’s waar je urenlang van de ontspannende straal kunt genieten. Tegenwoordig is deze kraan ook populair in de badkamer. Een reden hiervoor is dat we steeds meer terug keren naar de basis en kiezen voor natuurlijke vormen en materialen. De kranen zijn er in uiteenlopende designs: van strak vierkant tot wat ronder en van hele brede uitloop tot een wat smallere uitloop. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende kleuren en materialen. Hierdoor past de kraan perfect in iedere badkamer.

Wat is een waterval kraan?

De waterval kraan is een stijlvolle evolutie van de kraan, ontworpen zodat het water uit een enkele, open uitloop stroomt. Watervalkranen zijn er in verschillende soorten en maten, ze worden over het algemeen met één hendel bediend. We hebben de belangrijkste kenmerken hieronder opgesomd:

  1. Luxe uitstraling. Het stijlvolle design van een waterval kraan zorgt voor een strakke en luxe uitstraling.
  2. Masserende straal. De brede en krachtige straal zorgt voor een heerlijk masserend effect.
  3. Watervolume. De waterhoeveelheid bij een waterval kraan is goed zelf in te stellen. Door de brede uitloop heb je de mogelijkheid om van extra watervolume te profiteren.

Wat is het verschil tussen waterval kranen?

Veel kranen hebben een warme uitloop en een koude uitloop. De moderne mengkranen combineren de twee uitlopen voor een beter gecontroleerde temperatuur. Watervalkranen maken gebruik van deze moderne techniek, ze gaan zelfs nog een stapje verder en openen de uitloop om een elegante waterval te creëren in plaats van een gerichte straal. Ook de huishoudens met kinderen is dit een geschikte kraan. Niet alleen vinden kinderen de kraan leuk en interessant, maar het water voelt ook aangenamer aan doordat het minder hard uit de kraan stroomt.

Deze kranen hebben over het algemeen ook een moderne stijl, maar ze zijn goed te combineren met een iets klassiekere look.

Een watervalkraan voor de wastafel

Alsof je je handen in een riviertje wast, zo voelt het als het water uit de watervalkraan in een boog naar beneden stroomt. Er stroomt zowel warm als koud water uit de watervalkraan en het valt zacht over je handen. Er zijn ook watervalkranen met ledverlichting. Deze zorgt ervoor dat de waterstraal een andere kleur krijgt. Vaak veranderd de kleur op het moment dat je de temperatuur veranderd. Deze zijn vaak een stuk duurder en het moet je ding zijn want het zorgt wel voor een lichtspektakel in jouw badkamer. Axor heeft veel verschillende soorten kranen, van groot tot wat kleiner, van zilver tot goud. Voor iedere wastafel hebben zij wel een mooie waterval kraan.

Een watervalkraan voor de douche

Nog aangenamer is een douchebeurt onder de rustgevende watervalstraal die uit deze douchekraan stroomt. Net als onder een waterval, krijg je tijdens de douchebeurt een heerlijke watermassage. Wij durven te wedden dat je er nooit meer onderuit wilt.

Waterfall douche Grohe

Tegenwoordig is de douchekop vaak een combinatie van twee of meerdere waterstralen. De straal van een watervalkraan is anders dan die van een regendouche. Vaak hebben mensen een waterval kraan voor de douche in combinatie met een regendouche. Wat je vaak veel ziet is een douchekop die ook een waterval functie heeft.

Een waterval kranen voor het bad

Ook als badkraan is de watervalkraan een échte blikvanger. De extra brede uitloop zorgt voor een prachtig brede straal. De kranen zien er fantastisch uit, vooral als ze aan staan. Je geniet van een wellness gevoel in jouw badkamer dankzij het kabbelende water dat langzaam jouw bad vult. Kom volledig tot rust met een watervalkraan die perfect bij jouw behoeftes en jouw badkamer past.

Het is dé finishing touch voor je badkamer. Zo kun je kiezen voor een staande kraan, een badkraan waar je een douche op kunt aansluiten of ga je voor een die je aan de muur boven het bad monteert? Er is hoe dan ook keuze genoeg.

We hopen dat dit artikel je wat ideeën heeft gegeven voor jouw waterval kraan! Neem voor meer inspiratie een kijkje op onze website. Aarzel niet om ons te vertellen welke kraan je hebt gekozen en of je tevreden bent met het eindresultaat! We lezen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.