Een reis door de tijd met Vintage kranen

Een reis door de tijd met Vintage kranen

Reading Time: 3 minutes

Nu je weet wat de typische kenmerken van een vintage badkamer zijn. Laten we je graag zien hoe kranen een toevoeging kunnen zijn aan deze stijl. Wanneer we het hebben over kranen in retrostijl, hebben we het in de meeste gevallen over mengkranen. Ze kunnen aan de wand, aan de rand of zelfs vrijstaand worden gemonteerd.

De verscheidenheid aan producten is immens. Kranen hebben de kracht om een stijl in de badkamer te veranderen, dus zelfs als je geen hele vintage badkamer wilt zijn deze kranen zeker de moeite waard!

Kenmerken vintage kranen

Vintage kranen zijn vaak voorzien van stervormige of afgeronde handvatten. Zij hebben in de meeste gevallen ook de mogelijkheden van gekleurde en verschillende afwerkingen zoals verguld, en zelfs verkoperd. Hier zijn een paar kranen die je waarschijnlijk aan zullen spreken. Ze zullen perfect passen bij jouw vintage badkamer!

De stervormige handgrepen en de details accentueren de vintage stijl die deze kraan heeft nog meer.

1) Hansgrohe 4-gats mengkraan

De 4-gats mengkraan wordt geïnstalleerd op de rand van de badkuip en versterkt de retro stijl. Met dit product uit de Metropol Classic serie wilde Hansgrohe innoveren. Wat maakt het speciaal? De chroom en goud combinatie die jouw badkuip een heel andere uitstraling geeft. Bovendien is hij voorzien van een kraan en een douchekop.

Hansgrohe badrandkraan

2)Vado vrijstaand bad mengkraan

Dit product is speciaal ontworpen om bij een vrijstaand bad neer te zetten. Het wordt op de vloer geïnstalleerd en de kraan staat op een standaard. Dit product is uitgerust met een doucheslang, een handdouche, twee wateruitlopen en vooral met een retro-stijl. Deze Kensington serie van Vado is ontworpen met niet-thermostatische kranen en handmatige bediening.

Vado kensington staande vintage kranen

“) Staffordshire Wastafelmengkraan voor wandmontage door Victoria + Albert

Deze retro Staffordshire wastafelmengkraan voor wandmontage is gemaakt van QUARRYCAST®, een mengsel van verfijnde vulkanische kalksteen en 100% massieve hars.

Wastafelkraan victoria + Albert

Er zijn 3 afwerkingen mogelijk: chroom, mat nikkel en glanzend nikkel.

Dankzij zijn wandmontage geeft hij een sobere weergave en zijn retro en bewerkte vormen zullen een exclusieve stijl aan jouw badkamer geven.

4) Eéngreeps wastafelmengkraan Axor Montreux 100

De Montreux serie bestaat uit een ééngreeps wastafelmengkraan en een afvoer. Hij is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen voor alle stijlen. Wij houden vooral van de afwerking “gepolijst chroomzwart” voor een retro-uitstraling.

Axor montreux vintage kranen

En het feit dat deze kraan een vintage look heeft, betekent niet dat het niet is uitgerust met innovatieve opties. AXOR heeft in feite drie technologieën gecombineerd: AirPower®, ComfortZone® en EcoSmart®.

De eerste brengt water en lucht samen om grotere, gladdere waterdruppels te creëren. De tweede is een technologie met een intuïtief ontwerp dat veel comfort biedt. De laatste maakt een waterbesparing tot wel 60% mogelijk zonder dat de waterstraal zijn comfort verliest.

We hopen dat je nu weet welke vintage kraan bij jouw en je badkamer past. Hoe dan ook, ze zijn mooi om naar te kijken, vind je niet?

Als je een van deze producten hebt gekozen, laat dan gerust een reactie achter om ons te vertellen wat je ervan vindt! We lezen graag jouw feedback.

Dit vind je misschien ook interresant:

Vintage meubel

Vintage badkamer

Jaren 30 badkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.