Tegels in de badkamer

Tegels in de badkamer

Reading Time: 3 minutes

Bent u aan het denken om uw badkamer in te richten of bent u net begonnen met het ontwerpen van uw badkamer. Heeft u ooit gedacht aan het betegelen van uw badkamer. Deze badkamer tegels trend is nog steeds in opkomst en zal nog wel een tijdje aanhouden. Er zijn verschillende manieren om je badkamer te betegelen. Daarom hebben we dit artikel gemaakt om je op de hoogte te houden.

Volledig betegeld of half betegeld

Het betegelen van de badkamer brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste, is het vochtbestendig. Ten tweede, je kan ze altijd veranderen.

Door de badkamer volledig te betegelen, hoeft u geen andere decoratie te gebruiken. De tegels zijn zelf al de decoratie. Het is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Als u toch voor halfsteens betegelen gaat, kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt gaan voor een accentmuur en deze betegelen. Of je kunt de muur maar voor de helft betegelen waardoor de bovenkant of onderkant vrij is. Dus er zijn vele manieren. Eén ding is zeker, dit maakt een statement. En in tegenstelling tot volledig betegelen, krijg je de vrijheid om te decoreren met fotolijstjes, spiegels, …

Soorten badkamer tegels

Visgraat badkamer tegels

Dit is de grootste tegel trend van dit jaar. Het leuke aan uw badkamer betegelen met visgraat tegels is dat het speels is. Je kan gaan voor verschillende kleuren en dit bij een accentmuur doen. Je kan dit combineren met verschillende badkamermeubels.

groene badkamer met groene visgraatetegels en een houten badkamermeubel

Visgraattegels in combinatie met houten badkamermeubels,

In combinatie met de visgraat tegels, maak je van uw badkamer een meer landelijke badkamerstijl. Villeroy en Boch badkamermeubel, dit merk heeft een breed gamma aan houten badkamermeubels en ook andere.
Je kan ook meer een industriele badkamerstijl combineren met visgraat tegels.

Mediterraans Badkamer tegels

Als je aan het woord Middellandse Zee denkt, denk je waarschijnlijk aan alle landen die in deze regio liggen. Het is warm, zomers en kleurrijk. Dit is ook terug te vinden in de tegels.

Spaanse mediterrane tegels worden vandaag de dag nog steeds met de hand gemaakt. Met dit product is er een veelzijdige keuze, zodat iedereen het kan combineren met zijn eigen stijl.

Blauwe Spaanse badkamertegeks met een witte vrijstaande wastafel

De Spaanse badkamertegels komen in verschillende kleuren. Zoals in de afbeeldingen zijn de Spaanse tegels in blauw in combinatie met een witte vrijstaande wastafel.

Portugese tegels brengen warmte in een ruimte. Daarom worden ze vaak gecombineerd met houten badkamermeubels. U kunt kiezen of ze op de wand of op de vloer worden betegeld.

In de afbeelding hieronder wordt er een meer zwart gebruikt in combinatie met de tegels.

Portugeese badkamer vloer tegels in combinatie met een zwarte badkuip
Portugese Badkamertegels

Beton tegels

Een standaard tegel, maar wel een die klasse uitstraalt is de betontegel. Verschillende formaten en geven een strakke uitstraling. Het brengt de industriële kenmerken, de robuustheid en de stoere uitstraling naar voren. De meest voorkomende kleur is grijs, echter zijn er ook antraciet, zwart, wit en bruin.

industriele badkamer met beton tegels
badkamer met beton tegels

Omdat deze badkamer een meer industriële look heeft, kan je dit combineren met andere meubels. Je kan gaan voor een industriele douchecabine zoals in de afbeelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.