Badkamer trend 2022:Groene badkamer

Badkamer trend 2022:Groene badkamer

Reading Time: 2 minutes

Groen is dit jaar weer helemaal in! Al sinds de stille jaren staat deze kleur voor geluk, natuur, gezondheid en rijkdom. Dit is een kleur die je niet meteen in de badkamer zou gebruiken, maar eigenlijk is niets minder waar. Met dit artikel willen we je inspiratie geven om toch meer voor een groene badkamer te gaan. 

Groene Badkamer Trend

De groene badkamertrend is er een die steeds meer zal opkomen. Dit komt ook omdat er zoveel verschillende manieren zijn om deze trend te implementeren. Op dit moment zijn er groene badkamermeubels, tegels, planten, verf en nog veel meer op de markt.

Tegels

Eén van de badkamertrends 2022 is een groene muur. Deze trend is trendy en kan je combineren met meerdere kleuren. Een andere trend 2022 die u hiermee kunt combineren is Mediterrane invloeden. Door gebruik te maken van groene wandtegels in visgraat stijl of Marokkaanse tegels. Weer een trend die op dit moment piekt is aardetinten met Terazzo tegel.

Deze trend kunt u combineren met gouden details als hieronder. Bijvoorbeeld Hansgrohe Talis E collecite, een merk dat gouden wastafelkranen verkoopt. Zij hebben een breed assortiment dat perfect te combineren is met de badkamertrend.

Planten voor een groene badkamer

Om een beetje natuur in de badkamer te brengen, kan je een aantal planten plaatsen in jouw groene badkamer. Het is een gemakkelijke manier om warmte te brengen in een witte badkamer. Planten in de badkamer is niet alleen mooi maar ook gezond. Planten nemen de vochtigheid in de lucht op. Het is wel zo dat je niet zomaar een plant in de badkamer kunt zetten. De planten die wel in de badkamer mogen staan zijn Fern, Aloe Vera, of een Orchidee.

Verf

Om aan te sluiten bij de mediterrane stijl, kan je groene verf gebruiken. Niet de hele badkamer in het groen verven, maar wel een accentmuur. Door donker groen te gebruiken creëer je een warm, aards gevoel in de ruimte. Hierdoor kun je een mooi contrast creëren door het te combineren met lichtere kleuren.

Als u dan toch groen gaat gebruiken in de complete badkamer, ontstaat er een jungle-effect. Eventueel kunt u ook een behang in jungle thema gebruiken. Het groen zorgt voor een kalmerend en wie wilt dat nu niet als die een bad wil nemen of douche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.