Spoelbak in de keuken!

Spoelbak in de keuken!

Reading Time: 3 minutes

Een van de belangrijkste elementen in de keuken is de gootsteen of m.a.w de spoelbak.

Dubbel of Enkele Spoelbak in de keuken?

Dubbele wasbak

Wanneer u kiest voor een dubbele spoelbak, beschikt u over veel ruimte. Doordat er meer spoelruimte is, krijgt u ruimte om meer grote pannen af te wassen. Door de dubbele spoelbak kunt u het werk perfect in tweeën verdelen. Het nadeel is dat er meer waterverbruik is.

Enkele wasbak

Indien u een kleine keuken heeft of een vaatwasser gebruikt, is het installeren van een enkele spoelbak een goede keuze. Niet alleen is de spoelbak goedkoper, maar krijgt u ook meer werkruimte. Nadeel is dat u het werk niet kunt verdelen. Doordat er maar een wasbak is zal je oftewel de afwas moeten doen of iets anders. Geen twee tegelijk.

Materialen Spoelbak

De keuze van materiaal voor de spoelbak is een belangrijk element in het process.

RVS Spoelbak

Een roestvrij materiaal in de keuken is een uitstekende keuze. Het is eenvoudig schoon te maken. Door de gladheid van het materiaal kunnen bacteriën zich er niet aan hechten. Het is een duurzaam materiaal, waardoor het een lange tijd meegaat. Een RVS gootsteen is niet krasvrij, maar u moet er erg zware druk op uitoefenen om het kapot te krijgen.

Blanco Claron roestvrij staal spoelbak
Blanco Claron

Keramiek

Een steenachtig materiaal voor een gootsteen is een gunstige keuze. Dit materiaal is krasvrij. Gemakkelijk te onderhouden. De gootsteen is gemakkelijk schoon te maken. Etensresten blijven er niet aan kleven. Het nadeel is dat het kan barsten. Als er bijvoorbeeld iets hard in zou vallen.

Graniet & Natuursteen

Graniet als spoelbakmateriaal wordt meestal gecombineerd met een werkblad van graniet. Het is makkelijk schoon te maken. U moet oppassen met bijtende producten. Deze kunnen de spoelbak beschadigen. Doordat de gootsteen in een hoek is geplaatst, net als bij keramiek, moet u deze regelmatig schoonmaken van etensresten.

Natuursteen als gootsteenmateriaal heeft een bepaalde luxueuze uitstraling. Dat is hetzelfde als bij graniet. U zult moeten oppassen voor bijtende producten: Die kunnen de spoelbak beschadigen.

Spoelbak in de keuken

Opbouw Spoelbak

Een opbouw spoelbak wordt op het werkblad geplaatst. Deze gootsteen heeft als voordeel dat het gemakkelijk te verplaatsen is bij een renovatie. Nadeel is dat de rand van de wastafel boven uw werkblad wordt geplaatst. Bij het opruimen veegt u het niet gewoon in de spoelbak.

Andano inbouw spoelbak keuken

Inbouw Spoelbak

Bij een inbouw spoelbak zal de gootsteen en het werkblad in elkaar vloeien. Hierdoor kan je dus water en vuil vegen in de spoelbak. Het is makkelijk om te onderhouden.

Hoek Spoelbak Keuken

Villeroy & Boch Monumentum

Bij een kleine keuken is een spoelbak in de hoek van de keuken een goed idee. De hoeken worden zo benut en de werkruimte blijft optimaal. Het is compact en ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.