Opzetwastafel: 3 keer inspiratie

Opzetwastafel: 3 keer inspiratie

Reading Time: 3 minutes

Stijgend in populariteit in veel badkamers: een opzetwastafel. Zoals de naam al aangeeft worden deze op het wastafelblad gemonteerd. Opbouw wastafels zijn in er een grote verscheidenheid aan vormen, afmetingen, materialen en kleuren. Daardoor kun jij voor een unieke uitstraling in de badkamer zorgen. In dit artikel geven wij je graag 3 keer inspiratie met een opbouw wasbak. Zo kun jij ideeën opdoen voor een originele wastafel op jouw badkamer!

Villeroy en Boch opbouw wastafel Venticello
Villeroy en Boch Venticello opzetwastafel

1. Ronde wastafel

Vaak zijn wastafels vierkant of rechthoekig van vorm. Zo ook opzetwastafels. Een opzetwastafel is echter verkrijgbaar in diverse vormen, zoals rond of ovaal. In een moderne badkamer met rechte lijnen breken ronde vormen vaak positief het strakke design. Een ronde opbouw wasbak is elegant en prachtig te combineren met een wastafelkraan met afgeronde hoeken.

2. Opzetwastafel materiaal- en kleurvariaties

Naast het grote scala aan diverse vormen is er ook een grote diversiteit aan kleuren en materialen. Inderdaad, het witte keramiek is altijd perfect te combineren in iedere badkamer. Met een goed uitgedacht badkamerontwerp kun je echter optimale harmonie creëren met een opbouw wastafel in een andere kleur, zoals zwart of steenkleurig.

The Bath Collection, of simpelweg Bathco, is hier meester in. Het ontwerpt porselijnen, maar ook stenen opbouw wastafels. Een stenen wasbak heeft een bijzondere aanblik wanneer het van natuursteen is gemaakt, zoals de op de rechter foto hieronder. Wanneer je natuurlijke materialen in de badkamer gebruikt, creëer je vaak een warme uitstraling.

3. Een bijpassende wastafelkraan

Vaak worden wastafelkranen op het oppervlak van de wastafel zelf geplaatst. Bij veel opzetwastafels is er echter geen opperflak waarop de kraan gemonteerd kan worden. Twee soorten wastafelkranen zijn dan zeer toepasselijk bij opzetwastafels: inbouwkranen en hoge wastafelkranen.

Inbouw wastafelkraan

Een inbouw wastafelkraan monteer je op de muur. Het zorgt voor een minimalistische, maar bovenal strakke uitstraling. Tegenwoordig zijn ze in vele designs en kleuren beschikbaar. Zo zijn er ook klassieke modellen, wanneer je een Victoriaanse stijl in de badkamer wilt benadrukken.

Victoria + Albert Inbouw Wastafelkraan Staffordshire
Victoria + Albert inbouw wastafelkraan

Hoge wastafelkraan

Een hoge wastafelkraan heeft een hoge uitloop. Het heeft slanke en statige uitstraling. Variaties vindt je voornamelijk in de uitloop, de greep en de kleur. Het is de perfecte kraan in combinatie met een opzetwastafel, omdat deze vrij hoge randen heeft. Wederom kun je met deze kraan verschillende stijlen naar voren laten komen, zoals nostalgisch of bijna futuristisch!

Hansgrohe Hoge Wastafelkraan Talis E
Hansgrohe hoge wastafelkraan

Zoals je ziet zijn de opties en combinaties eindeloos met opzetwastafels. Daarom kun je er je eigen draai aangeven en zorgen voor een unieke look. Hopelijk heb je inspiratie op kunnen doen voor jouw badkamer. Alle gepresenteeerde producten kun je tegen de voordeligste prijzen vinden op onze website! We horen graag wat je van het artikel vond. Laat een reactie achter in de comments hieronder! Ook tips zijn en eigen ideeën zijn altijd welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.