Inbouw douchekraan

Inbouw douchekraan

Reading Time: 3 minutes

Er zijn vele opties wat betreft badkamerkranen. Zo kunnen niet alleen de wastafelkranen worden ingebouwd maar ook een badkamerkraan en douchekraan kunnen op deze praktische manier netjes in de muur weggewerkt worden. Je kunt een rustige badkamer creëren door de stang weg te laten en te kiezen voor een hoofddouche met een plafond- of wandarm. De naam zegt het al, de plafondarm wordt aangesloten op de watertoevoer uit het plafond en een muurarm wordt aangesloten op de watertoevoer uit de muur. De plafondarm is een rechte stang waar de hoofddouche of regendouche op aangesloten wordt. Bij de muurarm is de stang aan het eind gebogen.

Het grote voordeel van een inbouw douchekraan is dat deze netjes weg te werken is in de muur. Alleen de uitloop komt uit de muur, waardoor er een stijlvol geheel ontstaat. Houd er rekening mee dat er in een bestaande badkamer behoorlijk wat hak- en breekwerk noodzakelijk kan zijn om de douchekraan in te bouwen. Het gaat namelijk om de knop voor het warme en het koude water of een thermostaatknop en de knop om de kracht van het water te bepalen. In de beide gevallen is er sprake van twee knoppen op de douchekraan, die beiden netjes dienen te worden aangesloten op de kraan die u in de wand weg laat werken. Een douchekraan is ook te monteren in een douchecabine.

Voor- en nadelen van een inbouwkraan

​Een kraan uit de muur ziet er luxe en stijlvol uit, maar kent ook een aantal nadelen. Een inbouwkraan heeft sowieso meer inbouwruimte nodig. Hierdoor neemt het ook meer tijd in beslag om een inbouwkraan te monteren. Ook als je de inbouwkraan wilt vervangen of repareren geeft het je meer werk dan bij een opbouwkraan. Het is logisch dat inbouwdouches steeds populairder worden, hun minimalistische uiterlijk maakt ze perfect voor moderne badkamers.

Voordelen:

Extra ruimte: Je stoot niet meer met je ellenboog tegen de douchestang! Met een inbouwdouche maak je optimaal gebruik van de ruimte, vooral als je een kleine badkamer hebt. Een inbouw doucheset biedt meer ruimte onder de douche zonder in te boeten op functionaliteit of comfort.

Makkelijker schoonmaken: Praktisch gezien zorgt een inbouw douchekraan ervoor dat je je douche veel sneller en gemakkelijker schoon kan maken. Zonder externe leidingen of een douchestang die in de weg zit ben je binnen enkele minuten klaar!

Installatie-flexibiliteit: In tegenstelling tot een opbouwdouche kan je met een inbouwdouche de douche exact op de gewenste hoogte plaatsen.

Stijlvol en esthetisch: De douchesets geven je doucheruimte een strakke, moderne en minimalistische uitstraling.

Het is tevens erg belangrijk om met de volgende nadelen rekening te houden:

  • Moeilijk om onderdelen te vervangen en te repareren bij een defect.
  • Montage is meer werk en duurder om te laten uitvoeren.

Inbouwkraan monteren

Het inbouwen van een inbouwkraan is meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen. Bij het monteren van een inbouwkraan wordt het binnenwerk van de kraan in de wand verwerkt en niet iedere wand in de badkamer heeft die ruimte. Wanneer de inbouwkraan niet in de wand verwerkt kan worden kan een voorzetwand neergezet worden. Deze is opgebouwd uit gipsblokken waarin je gemakkelijk een gat kunt maken, hierdoor creëer je zelf een uitsparing voor de bevestiging van de kraan.

Wij hopen dat dit artikel voor inspiratie heeft gezorgt en dat onze informatie wat betreft de voor en nadelen van een inbouw douchekraan uw keuze wat gemakkelijker heeft gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.