Een selectie van vijf glazen douchedeuren

Een selectie van vijf glazen douchedeuren

Reading Time: 3 minutes

Tegenwoordig is een moderne inrichting van de badkamer eigenlijk niet compleet zonder de aanwezigheid van glas. Licht, transparantie, ruimtelijke effecten en natuurlijke tinten en materialen zijn op dit moment dé trend wat betreft de inrichting van een badkamer. Glazen douchedeuren zorgen voor een geaccentueerd uiterlijk.

Voordelen van douchedeuren

De badkamer is een van de belangrijkste plekken in huis die dagelijks veel wordt gebruikt. Het is dan ook gebruikelijk, dat wanneer er ruimte in huis over is, deze in een extra badkamer wordt verbouwd. Wanneer de ruimte beperkt is, wil je deze natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten. Je moet werken met de ruimte die je hebt. Glazen douchedeuren en wanden kunnen dus op een eenvoudige manier jouw badkamer ideaal inrichten.

Hoewel glas een kwetsbaar materiaal lijkt, is niets minder waar. Glazen douchedeuren voldoen aan hoge normen als het gaat om veiligheid en zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Er kan voor een coating worden gekozen die het glas tijdens gebruik van de badkamer doet beschermen tegen onder andere kalkaanslag. Hiermee wordt het glas onderhoudsvriendelijk en blijft het bij een dagelijks gebruik van de badkamer mooi en schoon.

Ontwerp

Glazen douchedeuren zijn vaak verkrijgbaar in een transparant of matte variant. Het voordeel van een matte douchedeur is dat de persoon onder de douche genoeg privacy heeft wanneer er anderen mensen gebruik maken van de badkamer. Het voordeel van een transparante glazen douchedeur is dat de badkamer een stuk ruimtelijker oogt. Dankzij de transparantie van het glas wordt ook de douchecabine bij de gehele badkamer betrokken. De keuze uit transparant of mat glas is dus afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren.

Het is gebruikelijk om glazen douchewanden te gebruiken in combinatie met een inloopdouche met een lage douchebak grote bank in de douche of zonder een douchebak. Het grote voordeel van een lage douchebak is dat je als het ware drempelloos de doucheruimte kan instappen. Inloopdouches zonder douchebak hebben dan een douchegoot geïntegreerd in de vloer. De vloers zijn zo ontworpen dat het water er gemakkelijk uit kan lopen. Combineer de douchewand met een glazen douchedeur om een gesloten doucheruimte of douchecabine te creëren!

Ten slotte zijn wij nu alweer aan het einde van dit artikel gekomen. Met ons aanbod van douchedeuren hopen we jullie te hebben kunnen inspireren! Nu is het tijd dat jouw droombadkamer realiteit gaat worden! Mochten er vragen zijn laat dan vooral een reactie achter wij beantwoorden deze graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.