Ensuite badkamer

Ensuite badkamer

Reading Time: 3 minutes

De slaapkamer en de badkamer zijn twee van de meest ontspannende kamers in het woongedeelte. Heeft u ooit gedacht om deze twee samen te brengen? Dat kan door uw badkamer ensuite te maken. Op deze manier krijgt u de hotelsfeer in eigen huis. Nood aan inspiratie voor het creëren van een ensuite badkamer, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In dit blogartikel zal je alles te weten komen over dit onderwerp!

een slaapkamer met een halve wand in het midden die naar de badkamer gaat.

Wist je dat?

Voor je begint met het ontwerpen van de ensuite badkamer, hou dit in gedachten!

  1. Behoefte aan een grote ruimte
  2. Plaats het bad of de douche niet bij het raam.

Het spreekt voor zich dat u een grote ruimte nodig heeft. Men brengt twee ruimtes samen. Een ensuite badkamer komt vaak voor bij studios en bij lofts. Om de ruimtes van elkaar te scheiden worden nepmuren of kasten, halve-wanden, glazen wanden gebruikt.

De plaatsing van een douche of badkuip bij het raam lijkt op het eerste gezicht normaal. Dikwijls worden de ramen in de badkamer hoger geplaatst, zodanig dat ze van buitenaf niet te zien zijn. De badruimte is een plek waarvoor veel privacy vereist is en door deze te combineren met de slaapkamer. Het kan zijn dat je die privacy verliest.

Denk eraan, wanneer de badkuip installeert op een andere plaats dan de kamer die gepland is. Als u dit doet, moet u de leidingen doortrekken naar de slaapkamer.

Ensuite badkamermeubels

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad wordt vaak gebruikt voor een ensuite badkamer. Het is gemakkelijk te plaatsen en perfect voor een ensuite badkamer. Het maakt een statement in de kamer. Victoria en Albert bad, zij hebben een hele collectie van verschillende vrijstaande baden in verscheidene stijlen. Hun baden zijn beschikbaar voor iedereen zijn smaak.

Inloop douche

Voor meer kleinere ruimtes, is er de inloopdouche. Het is een praktische douche voor elke leeftijd. Er is geen opstap waarover je kan struikelen. Bij Superbath hebben we verschillende inloop douchewanden voor het bouwen van een inloopdouche. Het merk Kinedo heeft verschillende inloop douchewanden die bij elke stijl past.

een inloopdouche met zwarte details en een zwarte regendouche

Om zoveel mogelijk privacy te verkrijgen bij het douchen. De douche kan geplaatst worden in de hoek.

Badkamer en slaapkamer

De beste oplossing zou zijn om de hele badkamer ensuite met de slaapkamer te hebben. Dit maakt de ochtenden veel gemakkelijker. Voldoende ruimte voor meerdere mensen om zich tegelijk klaar te maken. Dit is vaak gedaan met behulp van een halve scheidingswand.

Een nadeel is dat je de badkamer in de slaapkamer hebt. Dit betekent onaangename geuren of extra vochtigheid. Sommige materialen zijn niet vochtbestendig.

Hopelijk heeft dit artikel u geïnspireerd en meer informatie gegeven over ensuite badkamers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.