5 Voordelen van een hangend toilet

5 Voordelen van een hangend toilet

Reading Time: 3 minutes

Een hangend toilet is voor ons het toilet dat design, functionaliteit en onderhoudsgemak combineert. In dit artikel willen wij graag 5 voordelen van het bezit van een hangend toilet met je delen.

Maar eerst, wat is een hangend toilet? Het is een toiletsysteem dat aan de muur wordt bevestigd. De pot hangt boven de vloer dankzij een in de muur verborgen steunframe. Het frame ondersteunt ook het inbouwreservoir, dat zich eveneens achter de muur bevindt. Het enige wat je van dit hele systeem zult zien, zijn de WC en het bedieningspaneel die de stortbak activeert.

bedieningspaneel

En nu, zonder verder oponthoud, hier zijn 5 voordelen van hangende toiletten:

Praktisch nut van een hangend toilet

Allereerst is één van de voordelen die je moet kennen de installatie. Je kunt de hoogte van het hangtoilet aanpassen aan jouw behoeften. Als je een beperkte mobiliteit hebt, is de aanpassing van de hoogte van de pot natuurlijk een echte troef. Op die manier vermijdt je het risico op vallen en verhoog je jouw comfort. Tot slot is een hangend toilet zeer eenvoudig te installeren.

Ruimtebesparend

lichte badkamer met hangend toilet

Naast het praktische aspect is het feit dat het toilet geen voet heeft ruimtebesparend en vergemakkelijkt het onderhoud.

Het is ook zeer praktisch als je een kleine ruimte of een kleine badkamer hebt, omdat het jouw kamer groter doet aanvoelen. Bovendien zijn er compacte wandtoiletten verkrijgbaar, die nog minder ruimte innemen.

Design van een hangend toilet

Geberit toilet en wastafel

Het wandcloset is zonder twijfel het meest esthetische toilet. Het ingebouwde reservoir, de strakke vormen en de diversiteit in kleuren en designs verklaren zijn charme.

Bovendien is het esthetische gedeelte van dit toilet gedeeltelijk te danken aan het feit dat het functionele gedeelte verzonken is en dus niet zichtbaar is. Alleen de toiletpot en de spoelknop zijn zichtbaar en dat geeft een zeer moderne uitstraling aan jouw badkamer.

Het grootste voordeel van het hangend toilet is natuurlijk, dankzij de fijne en luchtige belijning, het design. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je aan stabiliteit moet inboeten voor het design, aangezien ze enkele honderden kilo’s kunnen dragen.

Onderhoud van hangende Wc’s

Omdat de wc-pot boven de vloer hangt, zijn ze zeer gemakkelijk te reinigen. Je kunt de vloer zonder problemen schoonmaken en er zijn geen plekken waar vuil en stof niet schoongemaakt kunnen worden. Om precies te zijn, er zijn geen moeilijk bereikbare hoekjes en gaatjes waar stof en vuil zich kunnen verzamelen.

Veel merken zetten alles op alles om de beste gebruikerservaring te verkrijgen. Villeroy en Boch wandclosets zijn bijvoorbeeld uitgerust met ViFresh-technologie of AntiBac-innovatie, die jouw toilet altijd schoon en fris houden. Veel merken produceren ook wandclosets zonder rand, waardoor er minder ruimte is voor bacteriën om zich op te hopen.

Onderhoud van het inbouwreservoir is zelden nodig, en eenmaal goed geïnstalleerd vereisen ze geen werk meer. Als er toch onderhoud nodig is, kan de spoelkast worden bereikt via de spoelplaat. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de hele muur moet afbreken om een probleem op te lossen.

Water- en geluidsbesparingen

Tot slot is het wandcloset erg populair om zijn ecologische aspect dankzij de waterbesparing. Veel inbouwreservoirs zijn voorzien van een regelbaar spoelvolume, zodat je zelf kunt kiezen hoeveel water je wilt gebruiken. Bovendien is het minder lawaaierig dan de meeste installaties omdat het een zuinige jacht heeft.

We hopen dat je wijzer bent geworden van dit artikel. Als je meer informatie wenst over hangende toiletten, aarzel dan niet om een kijkje te nemen op onze website. Laat ons jouw ervaringen met een hangend toilet weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.