Kinderveiligheid in de badkamer

Kinderveiligheid in de badkamer

Reading Time: 3 minutes

Sommigen denken dat het moeilijk is om een moderne en elegante badkamer te combineren met een veilige omgeving voor kinderen. Wij zijn hier om u te laten zien dat dat niet waar is. Het is namelijk erg belangrijk dat u zich ontspannen en op uw gemak voelt in uw badkamer, dus zijn er producten en goede praktijken ontwikkeld om deze veilig te houden en toch aan uw smaak en behoeften te voldoen. Wij zijn er om u te begeleiden om de kinderveiligheid in de badkamer te garanderen!

Voorkom koste wat kost uitglijden

Badkamers staan bekend om hun gladheid: water, zeep en keramiek kunnen een gevaarlijke combinatie zijn.

Om te voorkomen dat uw kinderen vallen, kunt u heel gemakkelijk op strategische plaatsen een douchemat plaatsen. Voor uw bad of uw douche, aan de voet van uw wastafel… vergeet er ook geen in uw douche of badkuip te leggen!

Het is ook van cruciaal belang om via een handdoekrek gemakkelijk toegang te geven tot handdoeken, zodat zij zich na het douchen kunnen afdrogen. Zo kunnen ze het water onderdrukken en het risico van uitglijden aanzienlijk verminderen.

U kunt ook een douchegordijn installeren, om spatten in de kamer te beperken. Een douchedeur is welkom en kan esthetischer en gemakkelijker schoon te maken zijn. Plaats een krukje bij het bad om het uitstappen te vergemakkelijken.

Berg uw risicovolle producten op

Kinderen ontdekken hun wereld, het is normaal dat ze nieuwsgierig zijn! Maar deze nieuwsgierigheid mag de kinderveiligheid in de badkamer niet in gevaar brengen. Toch staat de badkamer meestal vol met gevaarlijke producten: shampoo, zeep, detergenten en elektrische apparaten zoals haardrogers of elektrische scheerapparaten… die moeten dus worden opgeborgen, waar ze niet bij kunnen.

zwarte haardroger op een marmer watafelblad

Wij raden u aan uw badkamermeubels zo te kiezen dat u die producten op hoogte kunt plaatsen. Planken, hoge badkamerkasten of aan de muur gemonteerde badkamermeubels kunnen daarvoor volstaan.

Als u een medicijnkastje hebt, is het ook raadzaam om het op hoogte te plaatsen, of er een slot op te zetten, zodat uw kinderen het niet kunnen openen. Zorg voor voldoende opbergruimte, zodat u uw potentieel gevaarlijke apparaten niet naar buiten laat komen. Dit draagt bij aan de kinderveiligheid in de badkamer.

Kies, indien mogelijk, meubilair met afgeronde hoeken, zodat zij zich niet kunnen bezeren als zij zich eraan stoten.

Toiletten voor volwassenen zijn er ook voor kinderen!

Hoe vroeger u uw kinderen leert hoe ze het toilet moeten gebruiken, hoe gemakkelijker. Dan hoef je ook niet elke keer het potje te wassen! Dat kan heel gemakkelijk, dankzij de kindertoiletbril.

een toiletverkleiner op een toilet

U kunt ervoor kiezen om een toiletverkleiner te kopen, die ze onder uw toiletbril kunnen plaatsen als ze naar het toilet gaan, of u kunt een toiletbril kopen met een meegeleverde kinderzitting.

U kunt ervoor kiezen om een toiletverkleiner te kopen, die ze onder uw toiletbril kunnen plaatsen als ze naar het toilet gaan, of u kunt een toiletbril kopen met een meegeleverde kinderzitting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.