Bubbelbad in de badkamer: Waar op letten?

Bubbelbad in de badkamer: Waar op letten?

Reading Time: 3 minutes

Een bubbelbad is een bad met warm water. Het pompt lucht in het water waardoor er bubbels worden gecreëerd. De laatste jaren plaatsen meer mensen een bubbelbad in de badkamer. Voor dat je deze aankoop doet, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Een overzicht van welke mogelijkheden er zijn en hoe je het moet onderhouden.

Bubbelbad in de badkamer

De laatste jaren is het een trend geworden om een bubbelbad te plaatsen in de badkamer. Het creëert een wellness sfeer in de badkamer. Het is niet alleen een luxe om te hebben. Het reduceert het stressniveau. Een half uur in het bubbelbad liggen in de badkamer, verlicht je spier- en gewrichtspijnen.

Waar je moet opletten

Als je op zoek gaat naar een bubbelbad op het internet: Dan zul je je verschillende namen tegenkomen zoals Jacuzzi, Whirlpool en bubbelbad. Een jacuzzi en Whirlpool zijn allebei merknamen die naar gelang van tijd synoniemen geworden zijn voor bubbelbad.

Het is een investering om een bubbelbad aan te schaffen. Je zal niet alleen aan de kosten voor het installeren. Je zal ook moeten denken aan de kosten die erna komen. Bijvoorbeeld: De hoeveelheid stroom de jacuzzi gaat gebruiken. Door dit te berekenen zorg dit ervoor dat je niet voor onverwachte kosten zal staan.

Water en elektriciteit is een gevaarlijke situatie. Een bubbelbad zal bubbels creëren door de elektrische aansluiting. Het beste is gebruik maken van centraal- of inbouwdoos waarbij de aansluiting zonder stekker. De centrale bouwdoos kan onderaan geplaatst worden in een waterdichte doos. Maak gebruik van lasdoppen of lasklemmen om de doos aan te sluiten aan het bad.

De inrichting van uw badkamer zal bepalen of er een bubbelbad kan geplaatst worden. De draagkracht van uw vloer is een indicatie. Als de grond het gewicht niet kan dragen van een gevuld bubbelbad, dan kun je er best geen plaatsen in de badkamer. Om dit te berekenen kun je dit best aan expert vragen.

Onderhouden van een bubbelbad

Na het installeren van een bubbelbad, zul je er moeten voor zorgen dat het wordt onderhouden.

Je zal regelmatig de jets moeten uitkuisen; De jets zorgen voor het bubbeleffect in de jacuzzi. Als dit niet vaak wordt gedaan, dan gaat het vuil zich ophopen. Hierdoor zullen de jets niet meer optimaal werken.

Hoe vaak je uy bubbelbad gebruikt, zal bepalen hoe vaak je het zal moet onderhouden. Dit is voor het tegen gaan van verspreiding van bacterien.

Het schoonmaken van een bubbelbad:

  1. badkuip schoonmaken
  2. reinig de leidingen
  3. ontkalken van de kranen

Het beste is ook geen olie of zeep gebruiken: Deze zullen ophopen in de leidingen. Maak gebruik van alchol met geur of badzout.

Mogelijkheden bubbelbad in de badkamer

In het assortiment van bubbelbaden zijn er veel soorten en vormen waar uit je kan kiezen.

rond bubbelbad

Rond bubbelbad

Een rond bubbelbad in de badkamer is zeer speciaal. Een ronde vorm komt niet vaak voor in de badkamer. Omdat het een ronde jacuzzi is, heb je plaats voor een aantal personen die kunnen meegenieten.

een ovaal vormig bubbelbad van Duravit

Ovaal bubbelbad

Een ovaal bubbelbad is het tegenovergestelde van een rechthoekig bubbelbad. Doordat de hoeken zijn afgerond, heb je een perfecte armsteun. Het past perfect in een moderne badkamer.

een rechthoekig  bubbelbad van Duravit in een badkaner

Rechthoekig bubbelbad

Een hoek bubbelbad is perfect als je het niet centraal wilt in de badkamer. Hierbij kun je het perfect in een hoek plaatsen. Hierdoor kun je bij het inrichten van uw badkamer praktisch organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.