TOTO

TOTO

Reading Time: 3 minutes

Hoewel niet iedereen in het Westen deze naam kent, is TOTO een zeer bekend merk in Japan. Het bedrijf is opgericht in 1917. Het is Japan’s grootste fabrikant van sanitaire voorzieningen, zoals douches, baden, toiletten en kranen. Bovendien is het vooral bekend om zijn douche WC, de hypermoderne toiletten en de onberispelijke hygiëne van zijn producten. Daarom nodigen wij je vandaag uit om TOTO en zijn producten te ontdekken!

Toto Douche WC wit met afstandsbediening in een moderne badkamer
TOTO Douche WC met afstandsbediening

Clean Technology: hygiëne in het hart van het merk

Om te beginnen gaat TOTO er prat op dat het hygiëneniveaus heeft bereikt die “tot dan toe ondenkbaar” waren. Niet voor niets was dit merk de voorloper van de sproeiers die in de wc-pot zijn geïnstalleerd. Deze geven een zelf in te stellen waterstraal vrij om jouw onderlichaam schoon te maken. Geen toiletpapier nodig! Velen suggereren dat de veel te discrete aanwezigheid van Japanse toiletten op de markt te wijten is aan deze eigenschap. Inderdaad, westerlingen vinden het vreemd of zelfs schokkend. Desondanks overschaduwt het vele voordelen.

Ten eerste, heb je geen toiletpapier nodig. Je onderlichaam wordt door middel van een kleine waterstraal gespoeld. Zo bespaar je geld en help je de planeet een handje. Want vergeet niet wat er nodig is voor de productie van één kilo toiletpapier: 3 kilo hout, 300 liter water en een grote hoeveelheid chemicaliën. Met de douche WC bespaar je het allemaal!

Typisch Toto Douche WC mondstuk
TOTO reinigingsmonden gebruiken een waterstraal die een onberispelijke hygiëne garandeert, zonder het gebruik van toiletpapier.

Ten tweede, zoals het merk het graag op de website vernoemd, maakt dit eenvoudige alternatief het leven van kinderen en ouderen gemakkelijker. Ook is het ontzettend hygiënisch. Je verlaat de WC met een fris gevoel.

Tegenwoordig is deze technologie een integraal onderdeel van het Japanse dagelijks leven. Zowat alle huishoudens zijn ermee uitgerust. 

Een high-tech model

We hebben de neiging om het land van de rijzende zon te associëren met de nieuwste technologieën en TOTO is geen uitzondering. De Douche WC’s dateren uit de jaren tachtig van de vorige eeuw!

Vandaag de dag onderscheidt het merk zich nog steeds door innovaties, zoals de HYDROTECT-technologie: een zelfreinigend materiaal dat vervuilende stoffen in de lucht behandelt en geuren en bacteriën elimineert.

Toto Douche WC-afstandsbediening
TOTO Douche WCs hebben veel praktische en innovatieve functies.

Ambitieuze milieudoelstellingen

Het is niemand onbekend dat water schaars is en dat we het zullen moeten besparen. TOTO heeft dit principe dan ook centraal gesteld in haar catalogus van globale milieudoelstellingen. Al hun douches en toiletten zijn uitgerust met een waterbesparende technologie, zonder hun werking op te offeren. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een verkwikkende douche met geïntegreerde massagejets, zonder een druppel te verspillen!

Ook biedt TOTO op zijn website een “Water Calculator”. Hiermee kunnen bedrijven bereken hoeveel geld en water ze besparen, door gebruik te maken van een van de producten van het merk.

Ten slotte verbindt de fabrikant zich er ook toe minder vervuilende materialen te gebruiken, zijn afval te recycleren en zijn CO²-productie te beperken.

Toto, alleen maar voordelen…?

De belangrijkste punten van kritiek op het merk (naast de bovengenoemde culturele kloof) betreffen de prijs van de toiletten. De prijs van sommige toiletten kan oplopen tot wel €8.000! TOTO biedt echter goedkopere modellen aan van €1.000 of minder. Ze kunnen deze prijzen heel gemakkelijk rechtvaardigen door de kwaliteit en uiteindelijke kostenbesparingen van deze toiletten te benadrukken.

In eerste instantie is de douche WC bril het deel van het toilet dat de meeste functionaliteit biedt. Je kan een TOTO-zitting perfect installeren op conventionele toiletten.

Op onze website, bieden wij TOTO-producten aan tegen een zeer interessante prijs.

Bedankt voor het lezen van dit artikel! We hopen dat je het leuk vond en we horen graag van je. Laat gerust je mening achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.