Focus op: Keuco

Focus op: Keuco

Reading Time: 3 minutes
Keuco Logo

Keuco, een Duits bedrijf dat bekend staat om zijn badkameraccessoires, heeft de harten van de Europeanen veroverd. Wij vertellen je meer over het merk, hun geschiedenis en hun producten.

Keuco is een marktleider wanneer het om badkamermeubels gaat. Met elegante en strakke designs past Keuco badkamermeubilair in iedere badkamer. Daarnaast heeft Keuco een wijde keuze aan badkameraccessoires waarmee je jouw badkamer helemaal compleet mee kan maken.

Een stukje geschiedenis

Het begon allemaal in 1879 toen de firma TURK + BOLTE haar deuren opende in Iserlohn in de buurt van Dortmund, Duitsland. Een paar jaar later, in 1953, werd de firma Paul Keune and Co. KG werd opgericht. In die tijd waren zes werknemers verantwoordelijk voor de productie van standaard badkameruitrustingen. Je moet ergens beginnen!

De bouw van het eerste fabrieksgebouw van de onderneming en de lancering van nieuwe producten volgden. In de daaropvolgende jaren groeide het bedrijf gestaag en bereikte het een omzet van één miljoen DM (Deutsche Mark, de vroegere Duitse munt).

Keuco en oude naam

De in 1967 ontwikkelde ELEGANCE-serie is wereldwijd nog steeds de meest succesvolle serie. Met meer dan 40 miljoen verkochte artikelen, heeft het alle records gebroken.

In 1984 werd Paul Keune and Co. KG officieel Keuco, maar met een verwijzing naar zijn oorspronkelijke naam.

4 jaar na de naamsverandering besloot het merk zijn horizon te verbreden en lanceerde het een assortiment badkamermeubels. In 2002 betrad het merk ook de markt voor fittingen. Keuco’s streven naar voortdurende verbetering leidde in 2005 tot de lancering van de eerste complete badkamerserie: de 400-editie. Met wastafels, accessoires, armaturen, badkamermeubels en nog veel meer, is er geen gebrek aan opties!

Sindsdien is het merk blijven groeien en werkt het nu met meer dan 500 werknemers. Er is dus veel veranderd in meer dan 100 jaar!

Waarom Keuco?

Keuco staat bekend om zijn robuuste producten, maar ook om zijn vermogen tot innovatie. Op Keuco kun je altijd vertrouwen.

Het assortiment omvat in totaal meer dan 6.000 verschillende producten uit de categorieën kranen, accessoires, verlichting, spiegels, spiegelkasten, wastafels en badkamermeubels. Alle KEUCO-producten zijn ontwikkeld, ontworpen, gepland en vervaardigd in Duitsland

keuco edition 400

Design en functionaliteit spelen al sinds de oprichting een sleutelrol. De producten moeten esthetische vormen combineren met zinvolle functionaliteiten. KEUCO werkt al jaren samen met ontwerpers. Al in de jaren zeventig werkte KEUCO met Luigi Colani om accessoires, verlichting en spiegels te produceren voor de bekende “Colani-badkamer”, de eerste complete badkamer die werd ontwikkeld in samenwerking met Villeroy & Boch en Grohe.

Een ander zeer praktisch aspect van dit merk is dat je alles kunt vinden qua reserveonderdelen. We zeggen Ja tegen duurzaamheid! Heb je het glazen deel van je zeepbakje gebroken? Geen probleem. Je kunt een nieuwe aanschaffen! Zo kun je jouw producten langer laten meegaan. Het merk richt zich duidelijk op kwaliteit en niet op kwantiteit. Over kwaliteit gesproken, je vindt kristallen producten in sommige van hun series. Als dat niet het toppunt van luxe en kwaliteit is!

Het merk voegt sinds zijn oprichting voortdurend nieuwe producten, reeksen en series toe. Hieruit blijkt hun vermogen om altijd verder te willen gaan en meer te bieden. Het bedrijf heeft zijn klanten nooit in de steek gelaten, zoals sommige grote merken wel hebben gedaan, en daarvoor zeggen wij: petje af!

We hopen dat je nu iets meer weet over het merk. Als je ooit vragen of aanbevelingen hebt, aarzel dan niet om het ons te laten weten in de reacties! We lezen ook graag jouw feedback over de producten die je besteld heeft, dus aarzel ook niet om het ons te laten weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.