Thermostaatkraan bad douche, 3 redenen om te kopen

Thermostaatkraan bad douche, 3 redenen om te kopen

Reading Time: 2 minutes

Heb je thuis een bad/douche en overweeg je de mengkraan te vervangen? Een thermostaatkraan bad -douche is de oplossing die je nodig hebt. Laat je door ons overtuigen!

Speciaal voor huishoudens waar de badkuip ook de douche is, is de thermostaatkraan een ideale keuze, omdat je hiermee alle voordelen van een thermostatische douche ook in jouw badkuip kunt hebben.

Douche bad vul combinatie waterval Grohe
Grohe Grohtherm 2000

Waarom kiezen voor een thermostaatkraan bad douche

De bad- en douchemengkraan in hetzelfde apparaat hebben is al een leuke functie, maar we willen je graag wijzen op drie redenen die deze oplossing uniek maken.

1. Veiligheid

Deze kranen hebben een temperatuurstop bij 38-40°C om te voorkomen dat het water te heet wordt. Bovendien sluiten thermostaatkranen bij een onderbreking van de koud watertoevoer automatisch de warmwatertoevoer af. Dit voorkomt bovendien verbranding en beschermt kinderen, mensen met beperkte mobiliteit en ouderen.

Thermostaatkraan bad douche
Grohe Grohetherm 800

2. Comfortabel

Dankzij twee aparte regelaars voor temperatuur en debiet zal het water niet meer te koud of te warm zijn, omdat je de temperatuur vast kunt laten staan. Zo heeft het water, telkens als je de douche aanzet, altijd de ideale temperatuur.

Thermostaatkraan bad douche
Grohe Grohtherm Cube

Naast het instellen van de watertemperatuur, kun je ook de waterdoorstroombegrenzing instellen. Normaal gesproken hebben we bij het douchen niet 100% van het waterdebiet nodig en is het een gedoe om elke keer het debiet aan te passen. Daarom is dit superhandig, want de regeling stopt halverwege op een vooraf ingesteld punt.

3. Waterbesparend

Thermostatische mengkranen helpen je water te besparen dankzij het innovatieve ontwerp. Naast het regelen van de waterstroom met de hendel, kun je een doorstroombegrenzing instellen. Telkens wanneer je de kraan opendraait, stopt de hendel op een vooraf ingesteld tussenpunt. Zo bespaar je tot 40% waterverbruik. Wanneer je echter meer volume nodig hebt, hoef je alleen maar op de knop op de bediening te drukken om deze te overschrijden.

Thermostaatkraan hansgrohe
Hansgrohe Ecostat

Heb je nog meer redenen nodig om voor een thermostaatkraan bad douche te kiezen?

Hij is makkelijker te repareren dan je denkt. Ze gaan zelden stuk, maar je zal geen probleem hebben om originele reserveonderdelen te vinden. Bij SuperBath vind je dat thermostatische element dat je nodig hebt om het te repareren.

Hebben we je overtuigd? Vertel ons over jouw ervaring in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.