Retro badkamer

Retro badkamer

Reading Time: 2 minutes

Is de moderne look van deze tijd, te sober voor jouw? Verlang jij naar meer kleur, naar meer sfeer? Interieurs met vrolijke prints, sierlijke vormen en de mooiste details? Met deze 5 ideeën voor een retro badkamer hoef je niet langer te dromen. En kan jouw droom, de werkelijkheid worden.

1. Retro tegels

De groeiende populariteit voor retro tegels bewijst maar al te goed dat retro niet ouderwets is maar juist een trend die weer eens wat sfeer in huis brengt. Tegels die zijn geïnspireerd op de trends van vroeger, maar geproduceerd met de technieken van nu! Zo zijn de kleuren en prints nog meer aanwezig!

2. Retro badkamermeubel

Het badkamermeubel is vaak de blikvanger van je badkamer. Al helemaal als je voor een retro model kiest! Bijvoorbeeld een houten meubel met sierlijke, organische vormen. Ook een wastafel op standaard past helemaal in het vintage plaatje. Zo heeft Duravit de nostalgische 1930 serie ontwikkeld. Deze serie is in de jaren twintig ontworpen en in de jaren dertig gepresenteerd aan het grote publiek. Tegenwoordig is deze serie nog steeds verkrijgbaar. Uniek dankzij de nostalgische achthoekige vorm. Naast de wastafel, bestaat de serie ook uit een wc en bidet in dezelfde stijl, zodat je de hele badkamer in de jaren dertig stijl kunt inrichten.

3. Badderen in een retro badkamer

Bij een retro bad denk je al snel aan een vrijstaand bad op pootjes. Zo heeft Victoria + Albert een aantal prachtige baden ontworpen in Victoriaanse stijl. Het bad heeft een klassieke look en staat op chromen leeuwenpoten: een echte eyecatcher. Dankzij de bijzondere vorm lig je erg comfortabel. Zo kun je extra lang genieten van een koninklijke badsessie.

4.Retro look: kranen

Ook met kleine elementen kun je jouw badkamer een vintage make-over geven. Met douchekranen, badkranen en wastafelkranen kun je heel gemakkelijk jouw badkamer een retro look geven. Kenmerkend aan vintage kranen zijn de sierlijke vormen en kleine details. Tevens kun je met kleur de kranen een vintage look geven. Zo staan gouden, koperen en bronzen kranen prachtig in een retro badkamer.

5. retro accessoires

Een retro badkamer maak je helemaal compleet met accessoires. Persoonlijke vintage schatten, zoals een klassiek schilderijtje of een antieke spiegel kun je in de badkamer een unieke plek geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.